Voorlopige hechtenis 'Politiemol' opgeheven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof s-Hertogenbosch > Nieuws > Voorlopige hechtenis 'Politiemol' opgeheven
's-Hertogenbosch, 03 mei 2018

De raadkamer van het gerechtshof in 's-Hertogenbosch heeft vandaag de voorlopige hechtenis van de zogenoemde ‘politiemol’ opgeheven. Het hof heeft de onmiddellijke invrijheidstelling van de verdachte bevolen.

De verdachte is op 19 februari door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor verschillende strafbare feiten. In datzelfde vonnis heeft de rechtbank ook bepaald dat de verdachte in voorlopige hechtenis moest worden genomen. Om die reden heeft de verdachte zich op 26 februari 2018 gemeld. De termijn van deze voorlopige hechtenis liep af op 26 april 2018. Het OM heeft vandaag in de raadkamer het hof verzocht de voorlopige hechtenis voort te zetten. Het hof heeft dat verzoek afgewezen omdat de wet een reparatie van het termijnverzuim alleen toelaat bij strafbare feiten waar tenminste een gevangenisstraf van 8 jaar op staat. Dat is in deze zaak niet het geval. Omdat er ook geen sprake is van nieuwe ernstige bezwaren tegen de verdachte, acht de raadkamer van het hof het niet mogelijk opnieuw de voorlopige hechtenis van de verdachte te bevelen.

Bij deze stand van zaken ziet het er naar uit dat de verdachte – net als bij de rechtbank – in vrijheid de inhoudelijke behandeling van zijn strafzaak bij het gerechtshof kan afwachten. Wanneer dat het geval zal zijn, is nog niet bekend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten