Omgevingsvergunning voor zonnepark bij Sappemeer moet beter worden onderbouwd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad van State > Nieuws > Omgevingsvergunning voor zonnepark bij Sappemeer moet beter worden onderbouwd
Den Haag, 27 juni 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Midden-Groningen moet beter onderbouwen waarom de ruimtelijke gevolgen van het zonnepark Midden-Groningen voor omwonenden aanvaardbaar zijn. Het gemeentebestuur krijgt daarvoor zes weken de tijd. Dat volgt uit een tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (27 juni 2018). De omgevingsvergunning maakt met 117 hectare aan zonnepanelen één van de grootste zonneparken van Nederland mogelijk.

Glastuinbouw

Het gemeentebestuur gaat er vanuit dat de ruimtelijke gevolgen van het zonnepark aanvaardbaar zijn, omdat op de locatie van het zonnepark nu al glastuinbouw zou zijn toegestaan. Het zonnepark zou daarom volgens het gemeentebestuur 'geen grote inbreuk op het bestaande planologische regime' maken. Maar naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak is het de vraag hoeveel oppervlakte aan glastuinbouw het geldende bestemmingsplan op de beoogde locatie van het zonnepark mogelijk maakt. Het gemeentebestuur heeft dat niet duidelijk gemaakt. Ook heeft het gemeentebestuur er geen rekening mee gehouden dat provinciale regels beperkingen aan nieuwe glastuinbouw stellen. Het standpunt dat de ruimtelijke gevolgen van het zonnepark aanvaardbaar zijn, is daarmee naar het oordeel van de Afdeling bestuursrechtspraak onvoldoende onderbouwd.

Uitspraken

Afzender

Meest gelezen berichten