Laden...

Rechtspraak magazine

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Raad voor de rechtspraak > Rechtspraak magazine

Het magazine Rechtspraak richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in rechtspraak. Het magazine verschijnt 4 keer per jaar.  Rechtspraak wordt verstuurd aan relaties en wordt verspreid via displays in de openbare ruimtes van de gerechten en via de vestigingen van het Juridisch Loket.

U kunt zich er kosteloos op abonneren. Vermeld uw naam en adresgegevens.

Cover Rechtspraak magazine  
 
 

Rechtspraak magazine 2, 2020 (juli)

Het coronavirus zette afgelopen voorjaar ons land volledig op zijn kop, dus ook de rechtspraak. Iedereen moest zoveel mogelijk thuisblijven. Rechtszaken werden daarom uitgesteld, tenzij er niet langer gewacht kon worden op een vonnis. Dan pakten rechters de telefoon als het niet anders kon en zaten ze soms met vijf partijen en instanties tegelijk aan de lijn.

Gelukkig was het ook vaak mogelijk om elkaar via Skype of beeldbellen in de ogen te kijken, maar dat is toch niet hetzelfde als live in de rechtszaal. Hoe kijken rechters daarop terug? Was het allemaal kommer en kwel, of heeft het ook iets goeds opgeleverd? En hoe bevalt rechtspreken tussen het plexiglas? Je leest het in deze editie van Rechtspraak.

Ben je een beetje corona-moe? Blader dan lekker door naar iets anders. Een interview met rechter Marion Soffers bijvoorbeeld, die van de rechtbank in Den Haag overstapte naar een tropisch hof op Aruba. Lees over de belevenissen van reclasseringswerker Nadine Cremers of over de moeder van een verkeersslachtoffer, die de veroorzaker van het ongeluk omhelsde in de rechtbank. Zoek de tien verschillen op twee bijna identieke foto’s van een rechtszaal. En ontdek hoe het zit met liegen tegen de rechter. Mag dat nou wel of niet?

Rechtspraak magazines 2020