Laden...

Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Nieuws

 

Drie jaar cel en tbs voor doodsteken moeder in Den Haag

De rechtbank in Den Haag heeft een 33-jarige man voor doodslag veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De man meldde zich in augustus 2019 op het politiebureau Laak, waar hij verklaarde dat hij zijn moeder had doodgestoken. Onderzoek wees uit dat de verdachte zijn moeder in hun woning na onenigheid over zijn wietgebruik met messteken om het leven had gebracht. De rechtbank vindt niet bewezen dat de verdachte met voorbedachten rade heeft gehandeld. Zij heeft hem daarom vrijgesproken van moord.

Meer informatie

Naar de rechter

 

Rechters beantwoorden vragen.


Naar de rechter

Wat kunt u in uw situatie verwachten als u naar de rechter moet of wilt?

Naar de rechtbank

Hoe bereidt u zich voor op uw bezoek aan een rechtbank of gerechtshof? Wat neemt u mee? Wat kunt u in de rechtszaal verwachten?


 Uitspraken zoeken

Uitspraken zoeken

Rechtspraak in ontwikkeling

 

Door digitalisering worden procedures sneller en toegankelijker. Ook zoekt de Rechtspraak naar manieren om het recht maatschappelijk effectiever te maken.


De rechtspraak

1,37 mln.  rechtszaken

2.562 rechters en raadsheren

9.101 rechtspraakmedewerkers

zie: rechtspraak in cijfers

De Rechtspraak beschermt rechten en vrijheden. Ze komt op voor de democratische rechtsstaat, zorgt voor een goede toepassing van het recht en voor beslissingen door onafhankelijke, onpartijdige, integere en deskundige rechters.

In de missie, visie en agenda is verwoord waar de Rechtspraak voor staat en hoe zij de toekomst ziet. 

Contact

Inhoudelijke vragen over een rechtszaak of dossier?

Neem rechtstreeks contact op met de betreffende rechtbank of gerechtshof

Algemene vragen en digitale ondersteuning?

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Vacatures

Rechter of raadsheer worden? Of aan de slag als ICT’er of in een staffunctie?