Laden...

Huisregels rechtbank Amsterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Bezoekinformatie > Huisregels rechtbank Amsterdam

Wat mag niet?

  • Filmen, foto's of geluidsopnamen maken
  • Mobiele telefoon aan in de rechtszaal
  • Eten of drinken in de rechtszaal
  • Roken
  • Alcohol en verdovende middelen
  • Wapens, als wapens te gebruiken voorwerpen en explosieven
  • Dieren (behalve hulphonden)
  • In onze gebouwen is het dragen van gezichtsbedekkende kleding niet toegestaan, behalve wanneer dit voor de veiligheid of de gezondheid noodzakelijk is.

 

Audiovisuele en communicatieapparatuur

Het is niet toegestaan om in de openbare ruimten van de rechtbank audiovisuele apparatuur zonder toestemming te gebruiken. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Communicatie & pers voorlichting.

Mobiele telefoons en andere (draagbare) telecommunicatiemiddelen mogen in zittingzalen niet ingeschakeld zijn.

Let op! Het is bezoekers, met uitzondering van de pers, van de extra beveiligde zittingszaal in Osdorp (de Bunker) niet toegestaan een mobiele telefoon mee naar binnen te nemen.

 

 

Beveiliging

Bij een bezoek aan het gerechtsgebouw moet u zich altijd melden bij de receptie bij de hoofdingang. De medewerker kan u naar uw identiteitsbewijs vragen en/of naar de reden van het verblijf in het gebouw. Het kan voorkomen dat er aanvullende beveiligingsmaatregelen worden genomen, bijvoorbeeld extra toezicht, fouilleren, etc. 

Alle bezoekers dienen zich te onderwerpen aan de toegangscontrole bestaande uit een detectiepoortje en een bagagescanner. Indien er verboden wapens worden aangetroffen, dan worden deze in beslag genomen en de betrokkene wordt overdragen aan de politie.

Bagage waarvan de herkomst niet is vastgesteld, kan worden verwijderd uit het gerechtsgebouw.

 

Ordehandhaving en calamiteiten

Iedereen die de orde verstoort in het gerechtsgebouw kan de toegang tot het gebouw worden ontzegd. De rechter of de ambtenaar die de leiding heeft, draagt zorg voor de handhaving van de orde tijdens de zitting en zal zonodig maatregelen nemen zodat de zitting ongestoord kan verlopen. Buiten de zittingszaal dient u de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen.

Iedereen die aanwezig is in het gebouw is verplicht gehoor te geven aan opdrachten van leden van de bedrijfshulpverlening (BHV’ers; herkenbaar aan hun hesje), de beveiligingsbeambten en het personeel van de Politie Amsterdam-Amstelland.