Laden...

Beslissingen onderzoekswensen en vervolg strafzaak Marengo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Amsterdam > Nieuws > Beslissingen onderzoekswensen en vervolg strafzaak Marengo
Amsterdam, 08 februari 2024

De rechtbank Amsterdam heeft donderdag 8 februari beslissingen genomen naar aanleiding van de onderzoekswensen die op de extra zitting van 6 februari zijn besproken. Tijdens de zitting nam de rechtbank al beslissingen op de verzoeken van de verdediging met betrekking tot het horen van de kroongetuige.

Naar aanleiding van de recent door het Openbaar Ministerie gevoegde stukken heeft de rechtbank vandaag besloten deze nieuwe stukken in eerste aanleg niet te gebruiken als bewijsmiddel. De stukken worden enkel in ontlastende zin meegewogen in het vonnis.

De rechtbank heeft de onderzoekswensen van de verdediging als het gaat om hervertaling van de Marokkaanse uitvoeringsstukken, de verzoeken tot het horen van getuigen, het verrichten van onderzoek naar schrijfstijl en verzoeken met betrekking tot de ontsleuteling van de PGP-berichten afgewezen.

Uitspraakdatum

Gelet op de beslissingen ziet de rechtbank geen aanleiding om de sluitingszitting op 14 februari en de vonnisdatum van 27 februari 2024 uit te stellen.

Meer informatie

Lees meer over de zaak op www.rechtspraak.nl/marengo of neem contact op met de afdeling Communicatie van de rechtbank Amsterdam via mail.

Uitspraken