Laden...

Apostille en akte non-appèl aanvragen voor Marokko en Tunesië

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksBezoekinformatie > Centrale Balie > Apostille en akte non-appèl aanvragen voor Marokko en Tunesië

Heeft u een apostille en/of akte non-appèl nodig om uw echtscheiding in te laten schrijven in Marokko en/of Tunesië? Volg dan de volgende stappen.

Stap 1: U gaat naar de gemeente waar u gehuwd bent. Daar vraagt u de akte van: inschrijving van de echtscheiding. Bent u in het buitenland gehuwd dan kunt u naar de gemeente Den Haag (gemeente Den Haag adres: Spui 70, 2511 BT Den Haag).

Stap 2: U gaat met het uittreksel van de gemeente en de beschikking van de echtscheiding (als deze in Den Haag is uitgesproken) naar de rechtbank Den Haag en vraagt daar om akte non-appel.

Stap 3: De echtscheidingsbeschikking moet geverifieerd worden door de rechtbank waar de echtscheiding is uitgesproken. De wachttijd om de akte af te geven kan hierdoor oplopen. Het kan zijn dat de akte met de beschikking naar u moet worden opgestuurd, afhankelijk van waar de beschikking gearchiveerd is. De echtscheidingsbeschikking kan op werkdagen tot 15 uur uit het archief in Den Haag worden opgevraagd.

Stap 4: De verklaring non-appèl (akte), de echtscheidingsbeschikking en het uittreksel van de gemeente laat u vertalen door een beëdigde vertaler in de Arabische taal. De vertaler moet ingeschreven zijn in het Bureau voor Beëdigde Tolken en Vertalers (bureauwbtv.nl).

Stap 5: U laat de handtekening van de vertaler legaliseren d.m.v. een apostille bij de Centrale Balie van de Rechtbank Den Haag of bij een Rechtbank uit uw arrondissement. De locaties van de Rechtbanken kunt u vinden op www.rechtspraak.nl. De apostille kunt elke werkdag tussen 08.30 uur tot 16.30 uur (griffierechten bedragen € 21,-).

Overzicht griffierechten Civiel