Laden...

Rechtbank Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Den Haag?

Contact met de rechtbank

Rechtbank Den Haag behandelt met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Als u na 17:00 uur wilt bellen omdat u verhinderd bent te verschijnen op een (straf)zitting van diezelfde avond bij de rechtbank Den Haag, kunt u dit nummer gebruiken: 088 - 362 20 26.                          

Centrale Balie

U kunt de Centrale Balie vanaf 17 augustus, na een telefonische afspraak, weer beperkt bezoeken.
Lees meer informatie hierover.

Publiek is beperkt welkom

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus 2020. Vooraf aanmelden is wel verplicht.
Lees meer hierover

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoonnummer

088 - 362 22 00

Openbaar Ministerie:

088 - 699 13 00

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Plan uw route (google.nl)

Nieuws rechtbank Den Haag  Nieuws rechtbank Den Haag

 

 

Vorderingen in adoptiezaak tegen de Staat en Stichting Kind en Toekomst verjaardVorderingen in adoptiezaak tegen de Staat en Stichting Kind en Toekomst verjaardhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Vorderingen-in-adoptiezaak-tegen-de-Staat-en-Stichting-Kind-en-Toekomst-verjaard.aspxDen Haag8-9-2020 22:00:00<p>De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak van een vrouw die in 1992 is geadopteerd uit Sri Lanka tegen de Staat en de Stichting Kind en Toekomst, de destijds betrokken bemiddelingsorganisatie. De rechtbank heeft geoordeeld dat de rechtsvorderingen van deze eiseres zijn verjaard. Er is meer dan twintig jaar verstreken sinds de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en op grond van de regels van het recht is daarmee de termijn verstreken waarbinnen zij haar aanspraken geldend kan maken. De rechtbank wijst de vorderingen daarom af. </p>
Tbs met dwangverpleging voor brandstichter CBR in RijswijkTbs met dwangverpleging voor brandstichter CBR in Rijswijkhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Tbs-met-dwangverpleging-voor-brandstichter-CBR-in-Rijswijk.aspxDen Haag7-9-2020 22:00:00<p>De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 39-jarige man veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor brandstichting in het gebouw van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk. </p>
Minister voor Rechtsbescherming hoeft Frank P. niet toe te laten tot de re-integratiefaseMinister voor Rechtsbescherming hoeft Frank P. niet toe te laten tot de re-integratiefasehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Minister-voor-Rechtsbescherming-hoeft-Frank-P-niet-toe-te-laten-tot-de-reintegratiefase.aspxDen Haag3-9-2020 22:00:00<p>De minister voor Rechtsbescherming heeft terecht besloten dat Frank P. vooralsnog niet in aanmerking komt voor re-integratieactiviteiten. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald in een kort geding dat Frank P. tegen de Staat had aangespannen. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. Heeft u juridische vragen of advies nodig? Lees hier meer over.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Den Haag.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.