Laden...

Rechtbank Den Haag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Den Haag

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Den Haag?

Contact met de rechtbank

Rechtbank Den Haag behandelt met ingang van maandag 11 mei weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. In eerste instantie gaat het met name om strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken. Bij deze zaken is fysieke aanwezigheid van betrokkenen vaak van groot belang. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. Als uw zaak fysiek doorgaat, wordt u daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Als u na 17:00 uur wilt bellen omdat u verhinderd bent te verschijnen op een (straf)zitting van diezelfde avond bij de rechtbank Den Haag, kunt u dit nummer gebruiken: 088 - 362 20 26.                          

Centrale Balie

U kunt de Centrale Balie vanaf 17 augustus, na een telefonische afspraak, weer beperkt bezoeken.
Lees meer informatie hierover.

Publiek is beperkt welkom

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus 2020. Vooraf aanmelden is wel verplicht.
Lees meer hierover

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.                 

Gaat mijn zaak door?

Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoonnummer

088 - 362 22 00

Openbaar Ministerie:

088 - 699 13 00

Bezoekadres

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Plan uw route (google.nl)

Nieuws rechtbank Den Haag  Nieuws rechtbank Den Haag

 

 

Tien jaar gevangenisstraf voor doodslag op vrouwTien jaar gevangenisstraf voor doodslag op vrouwhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/10-jaar-gevangenisstraf-voor-doodslag-op-vrouw.aspxDen Haag26-11-2020 23:00:00<p>De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 42-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor doodslag op zijn 39-jarige levenspartner, de moeder van zijn twee kinderen. De vrouw werd op 29 september 2019 dood gevonden in haar woning in Den Haag.</p>
Mondelinge behandeling Stichting Pensioenbehoud en KBO-Brabant tegen de Staat op 27 november 2020 te volgen via livestreamMondelinge behandeling Stichting Pensioenbehoud en KBO-Brabant tegen de Staat op 27 november 2020 te volgen via livestreamhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Mondelinge-behandeling-Stichting-Pensioenbehoud-en-KBO-Brabant-tegen-de-Staat-op-27-november-2020-te-volgen-via-livestream.aspxDen Haag25-11-2020 23:00:00<p>Op vrijdag 27 november 2020 om 09.30 uur behandelt de rechtbank Den Haag de zaak van de Stichting Pensioenbehoud en KBO-Brabant tegen de Staat. Eisers komen op voor de belangen van gepensioneerden en senioren. Volgens eisers  is de Nederlandse pensioenwetgeving op onderdelen in strijd is met Europese regels. De strenge financieringseisen voor pensioenfondsen gelden volgens hen ten onrechte ook voor zover de pensioenfondsen zogenoemde premieovereenkomsten uitvoeren. Dit zijn overeenkomsten waarbij het risico dat meer mensen ouder worden dan verwacht en het beleggingsrisico bij de werknemer kunnen liggen. Al jarenlang is daardoor onder meer de indexatie van pensioenen niet mogelijk, zo vinden zij. De Staat bestrijdt de zienswijze van beide organisaties. </p>
Praktische informatie over rechtszaak Milieudefensie tegen Royal Dutch ShellPraktische informatie over rechtszaak Milieudefensie tegen Royal Dutch Shellhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Praktische-informatie-over-rechtszaak-Milieudefensie-tegen-Royal-Dutch-Shell.aspxDen Haag24-11-2020 23:00:00<p>Op 1, 3, 15 en 17 december 2020 behandelt de rechtbank Den Haag de bodemprocedure van Milieudefensie, Greenpeace Nederland, Stichting ter bevordering van de Fossielvrij-beweging, Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee, Stichting Both ENDS, Jongeren Milieu Actief, Stichting ActionAid en ruim 17.000 individuele eisers (hierna: Milieudefensie c.s.) tegen Royal Dutch Shell. Milieudefensie c.s. dagen Royal Dutch Shell voor de rechter, omdat zij vinden dat Royal Dutch Shell te weinig doet aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en het voorkomen van ernstige klimaatschade.  Eisers vorderen dat de rechtbank voor recht verklaart dat Royal Dutch Shell onrechtmatig handelt en beveelt om de CO2-emissies die zij veroorzaakt en waarover zij controle heeft, te reduceren in lijn met de mondiale klimaatdoelstelling van Parijs.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. Heeft u juridische vragen of advies nodig? Lees hier meer over.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Den Haag.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.