Pers rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Bezoekinformatie > Pers rechtbank Gelderland

Landelijke persinformatie

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persinformatie.

Zittingslijsten en dagvaardingen

De rechtbank Gelderland biedt journalisten de mogelijkheid om wekelijks digitaal informatie te ontvangen over geplande zittingen van strafzaken (politierechter en meervoudige kamer), inclusief dagvaardingen en informatie over bestuursrechtzaken (dit geldt niet voor zittingen met minderjarige verdachten). Zie voor informatie over civiele kort gedingen en kort gedingen van bestuursrecht de zittingsroosters.

Het aanvragen van deze digitale service (perslijst) kan met het aanvraagformulier persfaciliteiten (pdf, 601,7 KB). Het ingevulde en ondertekende PDF-formulier kan worden gestuurd naar media.rb-gel@rechtspraak.nl.

Op de gegevens van de persrol rust een embargo. Het embargo op de dagvaarding loopt tot het moment dat deze tijdens een openbare zitting wordt uitgesproken. Journalisten die zich abonneren, moeten schriftelijk verklaren zich hieraan te houden.

 

Bereikbaarheid

Media kunnen met vragen contact opnemen met het teamCommunicatie:

De persrechters kunnen een toelichting verzorgen op een uitspraak in een rechtszaak. Zij zijn bereikbaar via het team Communicatie.

Rechtbank Gelderland op social media

Facebook

Volg ons, kijk mee met onze collega’s en leer de rechtbank Gelderland kennen via interviews, foto’s en filmpjes.

Twitter

Volg ons, blijf op de hoogte van de laatste uitspraken en ander nieuws van de rechtbank Gelderland.

LinkedIn

Volg ons en blijf op de hoogte van de laatste vacatures bij de rechtbank Gelderland.

Beeldmateriaal

Audiovisuele media

De rechtbank beschikt op de locaties Arnhem en Zutphen over een perskamer met basisvoorzieningen voor de media.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Gelderland.

Uitspraken

Uitspraken van zaken die veel publiciteit trekken en/of juridisch interessant zijn, worden zo snel mogelijk gepubliceerd onder uitspraken.