Laden...

Pers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Landelijke persinformatie

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persinformatie.

Schrijvende pers

De meeste zittingen van rechtbank Gelderland zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek en pers. Wilt u informatie over (het bijwonen van) een zaak of uitspraak? Stuur via Veilig mailen minimaal 24 uur voor de aanvang van de zitting een e-mail naar team communicatie (zivver.com).

Beeldmateriaal 

Audiovisuele media

Het is verboden om zonder toestemming van team communicatie te fotograferen of beeld- en geluidsopnamen te maken. Wilt u opnamen maken tijdens een zitting? Meldt u dan uiterlijk 24 uur voor deze rechtszaak aan bij team communicatie. Dit kan via een e-mail naar team communicatie (zivver.com) of per telefoon: 088 361 15 20.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Gelderland.

Zittingslijsten en dagvaardingen

Op de gegevens in de bestandenpostbus en de dagvaardingen die ter inzage liggen bij onze informatiebalies rust een embargo. Het embargo op de dagvaarding loopt tot het moment dat deze tijdens een openbare zitting wordt uitgesproken. Journalisten die gebruik willen maken van deze diensten, moeten schriftelijk verklaren zich aan het embargo te houden.

Het aanvragen van deze digitale service (perslijst) kan met het aanvraagformulier persfaciliteiten (pdf, 580,4 KB). Het ingevulde en ondertekende PDF-formulier kan worden opgestuurd naar perslijst@rechtspraak.nl, in combinatie met een kopie van een door de Rechtspraak geaccepteerde perskaart (politieperskaart of perskaart Nederlandse Vereniging van Journalisten, overige perskaarten kunnen ter beoordeling worden voorgelegd) of een kopie van een geldige legitimatie.

Bestandenpostbus

De rechtbank Gelderland biedt journalisten de mogelijkheid om digitaal informatie in te zien over geplande zittingen van strafzaken (politierechter en meervoudige kamer), voorlopige voorzieningen bestuursrecht en civiel kort gedingen.

Dagvaardingen ter inzage

Op vertoon van de Nationale perskaart van de NVJ krijgt u bij de informatiebalie onder embargo inzage in de (concept)dagvaardingen van kort gedingen civiel, voorlopige voorzieningen bestuursrecht en de zittingen van de politierechter en de meervoudige kamer van strafrecht.

Perskamer

De rechtbank heeft op locatie Arnhem en Zutphen een speciale ruimte voor de media .
Er zijn ook afsluitbare kluisjes. Er is gratis draadloos internet (wifi-netwerk) in de centrale hal en in de zittingszalen. Journalisten kunnen voor wifi in de zittingszalen een inlogcode vragen bij de informatiebalie (Arnhem) of de bodebalie (Zutphen).

Uitspraken

Publicatie

Uitspraken van zaken die veel publiciteit trekken en/of juridisch interessant zijn, worden zo snel mogelijk gepubliceerd onder uitspraken. Ook publiceert team communicatie regelmatig persberichten.

Toelichting op uitspraken

Toelichting op vonnissen wordt gegeven door de persrechters. Zij zijn uitsluitend bereikbaar via team communicatie.