Laden...

Rechter versus conflictbemiddelaar, aanvulling of concurrentie?

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Gelderland > Rechter versus conflictbemiddelaar, aanvulling of concurrentie?

Rechter versus conflictbemiddelaar, aanvulling of concurrentie?

Mensen zoeken bij ernstige schuldenproblematiek, echtscheiding of een conflict op het werk naar een oplossing. Ook bij bestuurs- en strafrechtszaken kan naast de rechter een conflictbemiddelaar een belangrijke rol spelen.

In welk geval is de rechter de meest aangewezen persoon en wanneer kan het conflict beter op een andere manier worden opgelost?

Doe mee aan onze wedstrijd en onderbouw jouw mening met argumenten. Dit is de opvolger van de vroegere essaywedstrijd georganiseerd door de rechtbank Gelderland.

Voor wie

Alle studenten zijn welkom om deel te nemen aan de wedstrijd, ongeacht de studierichting. Eis is wel dat je staat ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Hoe

Je kunt je standpunt verwoorden door het schrijven van een essay, maar ook bijvoorbeeld in de vorm van een Tedtalk, podcast of vlog.

 
 
 
 
 

 

Prijs

De winnaar wordt beloond met een geldbedrag van 750 euro. Dit bedrag stelt Stichting Legal Valley (legalvalleynederland.nl) ter beschikking.

Daarnaast mogen de 3 finalisten een dag meelopen bij de rechtbank Gelderland. Denk bijvoorbeeld aan een dag mee met de president, op huiszoeking met de rechter-commissaris of een meeloopstage bij een afdeling naar keuze. Vermeld jouw voorkeur bij de aanmelding van je essay.

Daarbij maakt de winnaar kans op een publicatie op Rechtspraak.nl

Criteria 

Je inzending moet voldoen aan de volgende criteria:

  • De inzending bevat een duidelijk ingenomen standpunt over het onderwerp.
  • De inzending is in de Nederlandse taal.
  • Een geschreven tekst bevat maximaal 2000 woorden.
  • Een opgenomen inzending bedraagt maximaal 10 minuten.

 

Aanmelden en opsturen 

  • Meld je voor 10 mei aan zodat wij weten dat je inzending eraan komt.
  • Stuur je inzending uiterlijk op maandag 24 mei 2021 naar communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl en vermeld je contactgegevens, de naam van je onderwijsinstelling, je studierichting en wat je bij de rechtbank Gelderland zou willen doen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 10 juni 2021 tijdens het kenniscafé van Legal Valley. Het onderwerp van het café is schuldhulpverlening. De makers van de 3 beste inzendingen ontvangen een uitnodiging voor het kenniscafé dat fysiek of digitaal plaatsvindt.

Vragen? 

Kijk voor de actievoorwaarden bij rechtbank Gelderland

Neem voor vragen over de essaywedstrijd contact op met communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.