Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Gelderland?

 

Contact met de rechtbank

De rechtbank Gelderland behandelt met ingang van maandag 11 mei 2020 weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.

Toegang pers en publiek

Publiek is welkom, maar er is maar beperkt ruimte in de zittingszalen.
Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u journalist en wilt u informatie over (het bijwonen van) een zaak of uitspraak? Stuur team communicatie dan minimaal 24 uur voor de aanvang van de zitting een mail.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Man uit Apeldoorn krijgt 12 jaar celstraf voor beschieting bij sporthalMan uit Apeldoorn krijgt 12 jaar celstraf voor beschieting bij sporthalhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Apeldoorn-krijgt-12-jaar-celstraf-voor-beschieting-bij-sporthal.aspxZutphen22-10-2020 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 19-jarige man uit Apeldoorn voor poging moord en poging doodslag. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 jaar. <p>De rechtbank veroordeelt een 20-jarige man uit Apeldoorn voor poging moord en poging doodslag. Hij krijgt een gevangenisstraf van 12 jaar. </p>
Man uit Voorst veroordeeld voor ontuchtMan uit Voorst veroordeeld voor ontuchthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Voorst-veroordeeld-voor-ontucht.aspxZutphen21-10-2020 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 61-jarige man uit Voorst voor het plegen van meerdere ontuchtige handelingen. <p>De rechtbank veroordeelt een 61-jarige man uit Voorst voor het plegen van meerdere ontuchtige handelingen. Hij krijgt een gevangenisstraf van 365 dagen, waarvan 364 dagen voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank de maximale taakstraf van 240 uur op. </p>
Man veroordeeld voor mishandeling en diefstal met geweldMan veroordeeld voor mishandeling en diefstal met geweldhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-veroordeeld-voor-mishandeling-en-diefstal-met-geweld.aspxZutphen21-10-2020 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Rekken tot een gevangenisstraf van 43 dagen waarvan 14 dagen voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan het mishandeling en diefstal met geweld. <p><strong>De rechtbank veroordeelt een 26-jarige man uit Rekken tot een gevangenisstraf van 43 dagen waarvan 14 dagen voorwaardelijk. De man maakte zich schuldig aan het mishandeling en diefstal met geweld. </strong></p><p><strong>De man wordt bij gebrek aan bewijs vrijgesproken van een bedreiging. De man wordt wegens ontoerekeningsvatbaarheid ontslagen van alle rechtsvervolging voor het plegen van een mishandeling van twee medewerkers van Trajectum. Twee vorderingen na voorwaardelijke veroordeling zullen worden afgewezen.</strong></p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.