Laden...

Rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Gelderland

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus. Pers en publiek moeten zich vooraf aanmelden.

Telefoon

088 361 20 00

De telefooncentrale van de rechtbank Gelderland is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag.

Let op: Op dit moment is onze telefonische wachttijd langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Bezoekadres Arnhem

Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zutphen

Martinetsingel 2
7201 DT Zutphen
Plan uw route(google.nl)

Bezoekadres Apeldoorn

Stationsstraat 104
7311 MJ Apeldoorn
Plan uw route (google.nl)
Let op: geen informatiebalie

Bezoekadres Nijmegen

Oranjesingel 56
6511 NW Nijmegen
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform (ZIVVER).

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Gelderland 

Bekijk rechtbank Gelderland van binnen.

Nieuws rechtbank Gelderland  Nieuws rechtbank Gelderland

 

 

Celstraf voor neersteken van therapeuten kliniekCelstraf voor neersteken van therapeuten kliniekhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-neersteken-van-therapeuten-kliniek.aspxZutphen4-8-2021 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man - die in het kader van een tbs-maatregel verbleef in een kliniek in Nijmegen – voor 2 keer een poging doodslag en een mishandeling. <p>De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man - die in het kader van een tbs-maatregel verbleef in een kliniek in Nijmegen – voor 2 keer een poging doodslag en een mishandeling. De slachtoffers zijn 3 sociotherapeuten die werkzaam zijn in de kliniek. De man krijgt 18 maanden celstraf, daarbij moet hij een schadevergoeding van in totaal ruim 17.000 euro betalen aan de slachtoffers.<br><br></p>
Geen straf na vechtpartij kermis VeessenGeen straf na vechtpartij kermis Veessenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Geen-straf-na-vechtpartij-kermis-Veessen.aspxZutphen4-8-2021 22:00:00De mannen waren betrokken bij een gevecht op de kermis in Veessen in 2018, waarbij meerdere klappen en schoppen zijn uitgedeeld. <p><strong>De rechtbank ontslaat een 42-jarige man uit Almelo en een 28-jarige man uit Zijderveld van alle rechtsvervolging vanwege noodweerexces. De mannen waren betrokken bij een gevecht op de kermis in Veessen in 2018, waarbij meerdere klappen en schoppen zijn uitgedeeld. </strong></p>
Man uit Apeldoorn veroordeeld voor verkeersongevalMan uit Apeldoorn veroordeeld voor verkeersongevalhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Gelderland/Nieuws/Paginas/Man-uit-Apeldoorn-veroordeeld-voor-verkeersongeval.aspxArnhem4-8-2021 22:00:00De rechtbank veroordeelt een 36-jarige man uit Apeldoorn tot een werkstraf van 160 uur en een rijontzegging van 12 maanden. Door zijn schuld is een verkeersongeval ontstaan waardoor een 46-jarige man gewond raakte.<p>Op donderdag 20 juni 2019 vond er een verkeersongeval plaats op de kruising van de wegen Europaweg - Hoog Buurloseweg in de gemeente Apeldoorn. Op deze kruising werd de 46-jarige man in zijn auto aangereden door de man uit Apeldoorn. Door de klap van de botsing raakte het slachtoffer zodanig gewond dat hij daar langere tijd last van had en gehinderd is in de uitoefening van zijn normale bezigheden. </p>

Vraag en antwoord

 

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Gelderland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.