Laden...

Project Schuldenaanpak rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Regels en procedures > Project Schuldenaanpak rechtbank Gelderland

Start Project Schuldenaanpak

 

De kantonrechter kan inwoners die een dagvaarding hebben ontvangen en schulden hebben, direct na de rolzitting koppelen aan de schuldhulpverlener van de gemeente. Dit geldt voor inwoners van de gemeentes Arnhem, Nijmegen, Ede en Apeldoorn. Deze gemeentes doen mee aan het project Schuldenaanpak van de rechtbank. De ambitie is dat alle gemeentes in Gelderland aansluiten.

Als gemeente aansluiten bij project Schuldenaanpak

De rechter ziet tijdens zittingen regelmatig mensen met schulden. De mensen die wij zien melden regelmatig dat de gemeente hun schuldenproblemen nog niet kent. Wij hebben nagedacht over de mogelijkheden die de rechtbank heeft om een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze schulden. Op dit moment werken de gemeentes Arnhem, Nijmegen, Ede en Apeldoorn al mee aan project Schuldenaanpak. Dit levert goede resultaten en een mooie samenwerking op.

Aanmelden

Wil uw gemeente ook aansluiten bij project Schuldenaanpak? Mail dan naar schuldenaanpak.rb-gelderland@rechtspraak.nl

U bent opgeroepen voor een kantonzitting en hebt schulden

Bent u opgeroepen voor een kantonzitting bij de rechtbank, hebt u schulden en woont u in 1 van de deelnemende gemeentes? U kunt tijdens de kantonzitting aan de rechter vertellen dat u schulden hebt en dat u daarbij hulp zoekt.

Ook kan het zo zijn dat de rechter u voorstelt om contact op te nemen met de schuldhulpverlener van de gemeente. De rechter doet wel een uitspraak. Daarna kan de rechter u direct in contact brengen met de gemeente als u hulp wil bij uw schulden. Door samen met de gemeente aan de slag te gaan met uw geldproblemen, voorkomt u dat de schulden groter worden. Ook geeft het overzicht en meer rust.

 

Project

Project Schuldenaanpak is onderdeel van Maatschappelijk Effectieve Rechtspraak. We zijn gestart met de kantonzittingen, maar willen dit graag naar alle rechtsgebieden uitbreiden. Onze ambitie is dat alle 51 gemeentes van de provincie Gelderland aansluiten. Na een jaar evalueert de rechtbank de werkwijze.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over het project Schuldenaanpak? Stel ze gerust via de mail Schuldenaanpak.rb-gelderland@rechtspraak.nl.