Laden...

Project Schuldenaanpak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Regels en procedures > Project Schuldenaanpak

Project Schuldenaanpak

 

Met project Schuldenaanpak willen we binnen de hele Rechtspraak de weg naar schuldhulpverlening laagdrempeliger maken. Dat doen we door rechtzoekenden met problematische schulden snel na de zitting door te verwijzen naar de schuldhulpverlening van de gemeente waarin zij wonen.

Een rechtszoekende met schulden die hulp wil spreekt met de schuldenfunctionaris van de rechtbank. De schuldenfunctionaris zorgt voor het contact met de gemeente.

Schuldenfunctionaris

Soms is is de schuldenfunctionaris bij de zitting, maar deze kan ook opgeroepen worden. Deze medewerker van de rechtbank gaat in gesprek met de rechtszoekende met schulden en zorgt voor een snelle overdracht naar de schuldhulpverlening van de gemeente.

De gemeente gaat dan kijken hoe ze de persoon met schulden het beste kunnen helpen. Zij nemen snel contact op met de rechtszoekende.


Naar een zitting

U bent opgeroepen voor een zitting en hebt schulden. Tijdens de zitting geeft u bij de rechter aan dat u schulden heeft en hulp zoekt. De rechter doet nog steeds een uitspraak in uw zaak.

De rechter kan u via de schuldenfunctionaris van de rechtbank in contact brengen met de gemeente waarin u woont. U gaat dan samen met de gemeente aan de slag om uw geldproblemen te verminderen.


Meer informatie

Heeft u vragen over het project Schuldenaanpak? Stel ze gerust via de mail Schuldenaanpak.gld@rechtspraak.nl

Bekijk ook de flyer voor rechtzoekenden (pdf, 87,5 KB).

Lees meer over het Rechtspraak-breed project Schuldenaanpak.