Laden...

Project Schuldenaanpak rechtbank Gelderland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Regels en procedures > Project Schuldenaanpak rechtbank Gelderland

Project Schuldenaanpak

 

Rechters bij de rechtbank Gelderland kunnen rechtzoekenden met problematische schulden snel na de zitting in contact brengen met schuldhulpverlening van de gemeente waarin zij wonen. 

Een rechtzoekende met schulden spreekt met de schuldenfunctionaris van de rechtbank. De schuldenfunctionaris zorgt voor het contact met de gemeente. Dat is project Schuldenaanpak bij de rechtbank Gelderland.

U bent opgeroepen voor een zitting en hebt schulden

Bent u opgeroepen voor een zitting bij de rechtbank en hebt u schulden? U kunt tijdens de zitting aan de rechter vertellen dat u schulden hebt en dat u daarbij hulp zoekt.

Ook kan het zo zijn dat de rechter u voorstelt om u in contact te brengen met de schuldhulpverlening van uw gemeente. De rechter doet wel gewoon een uitspraak in uw zaak. Daar heeft dit geen invloed op. Daarna kan de rechter u via de schuldenfunctionaris van de rechtbank contact brengen met de gemeente als u hulp wil bij uw schulden. Door samen met de gemeente aan de slag te gaan met uw geldproblemen, voorkomt u dat de schulden groter worden. Ook geeft het overzicht en rust.

 

Project

Project Schuldenaanpak is onderdeel van Maatschappelijk Effectieve Rechtspraak. Sinds maart 2022 doen alle rechtsgebieden van de rechtbank Gelderland mee. Ook geven alle Gelderse gemeenten inmiddels aan mee te zullen doen. Tussentijds bespreken de rechtbank Gelderland en de gemeenten hoe het project verloopt en uiteindelijk volgt een evaluatie.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over het project Schuldenaanpak? Stel ze gerust via de mail Schuldenaanpak.gld@rechtspraak.nl

Bekijk ook de flyer voor rechtzoekenden (pdf, 87,5 KB).