Laden...

Zaaksverdeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Zaaksverdelingsreglement

In het zaaksverdelingsreglement en de nadere regels leest u waar welke zaak dient te worden aangebracht.

Regio’s en gemeenten

Het arrondissement van de rechtbank Limburg beslaat de gehele provincie Limburg. Op grond van overwegingen van concentratie en specialisatie zijn binnen de rechtbank keuzes gemaakt ten aanzien van welke soorten zaken op welke zittingslocaties ter zitting worden behandeld. Gestreefd is naar een rechter in de buurt voor de meest voorkomende kwesties en een gespecialiseerde rechter op één locatie voor de meer specialistische rechtsgebieden.

Nadere indeling

Waar een rechtszaak ter zitting wordt behandeld, hangt met drie dingen samen: welk soort rechter de zaak behandelt, wat voor soort zaak het is en in welke regio van de rechtbank Limburg de zaak speelt.

Het rechtsgebied van de rechtbank Limburg beslaat de onderstaande regio’s.
Een nadere indeling van de zaaksverdeling per rechtsgebied en regio vindt u in het document Interne competentie rechtbank Limburg (pdf, 246,7 KB).

 

Regio Noord

Gemeentes Beesel, Bergen (L), Echt-Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Mook en Middelaar, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Venlo, Venray en Weert.

Regio Midden

Gemeentes Beek, Sittard-Geleen en Stein.

Regio Zuid

Gemeentes Beekdaelen, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen- Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Meerssen, Simpelveld en Vaals, Valkenburg aan de Geul en Voerendaal.

 

 

Adressen

Op de contactpagina vindt u de correspondentieadressen van de twee locaties. Daarnaast is het mogelijk om bij de informatiebalies van de zittingslocaties stukken af te geven of te deponeren, bestemd voor een zaak die op de betrokken zittingslocatie wordt behandeld. Stukken die worden afgegeven op een andere dan de aangewezen zittingslocatie, worden door de rechtbank met bekwame spoed aan de juiste locatie overgedragen, met dien verstande dat termijnoverschrijding die daar het gevolg van kan zijn, voor risico van de indiener blijft.