Laden...

Zaaksverdeling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Zaaksverdelingsreglement

In het zaaksverdelingsreglement (officielebekendmakingen.nl) legt het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Holland vast welke categorieën zaken er in elke zittingsplaats worden behandeld. Gedurende de coronacrisis kan van het zaaksverdelingsreglement worden afgeweken (pdf, 46,4 KB).

Gemeenten

De rechtbank Noord-Holland omvat het grondgebied van de provincie Noord-Holland, met uitzondering van Amsterdam, Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en de Gooi en Vechtstreek.

Zittingsplaatsen

De rechtbank Noord-Holland kent vier zittingsplaatsen: Alkmaar, Haarlem, Haarlemmermeer en Zaanstad. Voor de in het zaaksverdelingsreglement genoemde soorten zaken die op meer dan één locatie worden behandeld geldt de geografische indeling.

 

Overzicht van categorieën zaken

In het overzicht van categorieën zaken van rechtbank Noord-Holland leest u welke zaken op welke locaties worden behandeld. 

 

 

Kanton

Kantonzaken worden behandeld op de locaties Alkmaar, Haarlem en Zaanstad.