De verdachte maakte op zeer indringende wijze inbreuk op de privacy en persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer. Zij moest zich laten behandelen voor een posttraumatische stressstoornis en heeft nog dagelijks last van het hele gebeuren. Bovendien blijft het onduidelijk wat er precies met de beelden is gebeurd. De politie kon geen onderzoek doen op de computer en telefoon van de verdachte, en omdat zijn verklaringen over zijn opzet en handelen ongeloofwaardig zijn, hecht de rechtbank ook geen waarde aan zijn verklaring dat hij de beelden niet zou hebben bekeken en verspreid.
Ook weegt bij het bepalen van de straf mee dat deze zaak voor maatschappelijke onrust zorgt. In de huidige tijd waarin veelvuldig woningen en appartementen worden verhuurd en iedereen over camera's beschikt, wordt hierdoor het wantrouwen in de medemens vergroot.
Naast een celstraf van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk, en een vijfjarig contactverbod met het slachtoffer, mag de verdachte tijdens zijn driejarige proeftijd geen woning aan nieuwe huurders verhuren. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 9.500 euro.