Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Het is ook weer mogelijk om groepsbezoeken te plannen.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Vrijspraak voor brandstichting gasverdeelstation in OssVrijspraak voor brandstichting gasverdeelstation in Osshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-voor-brandstichting-gasverdeelstation-in-Oss.aspx's-Hertogenbosch26-6-2022 22:00:00<p><br>De rechtbank Oost-Brabant spreekt een 33-jarige man uit Oss vrij voor betrokkenheid bij het in brand steken van een gasverdeelstation in zijn woonplaats. Het is niet met zekerheid vast te stellen dat hij degene was die zwaar vuurwerk afstak waardoor de brand ontstond.  <br></p>
Profvoetballer krijgt celstraf voor geweldsexplosie in snoepwinkel OssProfvoetballer krijgt celstraf voor geweldsexplosie in snoepwinkel Osshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Profvoetballer-krijgt-celstraf-voor-geweldsexplosie-in-snoepwinkel-Oss.aspx's-Hertogenbosch26-6-2022 22:00:00<div>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk. De in Turkije actieve profvoetballer maakte zich in juni 2021 schuldig aan een poging tot zware mishandeling en vernieling in een snoepwinkel in Oss. <br></div>
Tbs voor doodsteken halfzus in 's-HertogenboschTbs voor doodsteken halfzus in 's-Hertogenboschhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Tbs-voor-doodsteken-halfzus-in-sHertogenbosch-.aspx's-Hertogenbosch21-6-2022 22:00:00<p>Een 22-jarige vrouw verkeerde vorig jaar oktober in een psychose toen zij haar halfzus in 's-Hertogenbosch om het leven bracht. De rechtbank Oost-Brabant beschouwt haar als volledig ontoerekeningsvatbaar en kan daarom geen gevangenisstraf opleggen. Wel krijgt zij terbeschikkingstelling (tbs) met voorwaarden opgelegd. Ook na dat langdurige behandeltraject kan zij zo nodig onder intensief toezicht blijven staan. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.