Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:

Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Kasbetalingen zijn mogelijk tot
16:30 uur.

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00 (algemeen nummer)

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw)

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Maximale jeugddetentie en jeugd-tbs voor dodelijke steekpartij in BladelMaximale jeugddetentie en jeugd-tbs voor dodelijke steekpartij in Bladelhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Maximale-jeugddetentie-en-jeugd-tbs-voor-dodelijke-steekpartij-in-Bladel-.aspx's-Hertogenbosch28-9-2023 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 18-jarige jongeman uit Bladel veroordeeld tot de maximale jeugddetentie van 24 maanden en een PIJ-maatregel (plaatsing in een inrichting voor jeugdigen, ook wel jeugd-tbs). Hij stak op oudejaarsdag jl. een leeftijdsgenoot dood.</strong><br></p>
Vrijspraak voor schietpartij in EindhovenVrijspraak voor schietpartij in Eindhovenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-voor-schietpartij-in-Eindhoven.aspx's-Hertogenbosch26-9-2023 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant spreekt een 53-jarige man die in België woont vrij van een poging tot moord of doodslag. Er is onvoldoende bewijs dat hij de schutter was. Hij is wel veroordeeld voor het bezit van een verboden stroomstootwapen en moet daarvoor een geldboete betalen van 550 euro.</strong><br></p>
9 jaar cel voor schietpartij op straat in Eindhoven9 jaar cel voor schietpartij op straat in Eindhovenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/9-jaar-cel-voor-schietpartij-op-straat-in-Eindhoven.aspx's-Hertogenbosch24-9-2023 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant houdt een 24-jarige man uit Veldhoven en een 27-jarige man uit Eindhoven verantwoordelijk voor een schietincident waarbij het slachtoffer een dwarslaesie opliep. Ze krijgen gevangenisstraffen van 9 jaar en moeten een schadevergoeding betalen van ruim 200.000 euro.<br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.