Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 u

ur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00 (algemeen nummer)

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Helmondse oud-wethouder veroordeeld voor verduistering, oplichting en aannemen giftenHelmondse oud-wethouder veroordeeld voor verduistering, oplichting en aannemen giftenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Helmondse-oudwethouder-veroordeeld-voor-verduistering-oplichting-en-aannemen-giften.aspx's-Hertogenbosch1-12-2022 23:00:00<p><strong>De rechtbank heeft een nu 66-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden en een taakstraf van 120 uur. Hij maakte zich als ambtenaar schuldig aan verduistering, oplichting en het aannemen van giften. Ook moet hij de Staat een illegaal verkregen winst van ruim 140.000 euro betalen.</strong><br></p>
Man betrokken bij twee zware verkeersongevallen: celstraf en rijontzeggingMan betrokken bij twee zware verkeersongevallen: celstraf en rijontzegginghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Man-betrokken-bij-twee-zware-verkeersongevallen-celstraf-en-rijontzegging.aspx's-Hertogenbosch1-12-2022 23:00:00<p><strong>Een 25-jarige man uit Heesch veroorzaakte vorig jaar twee verkeersongevallen: bij de een kwam een fietser om het leven en bij de ander raakte een automobilist zwaargewond. De rechtbank Oost-Brabant legt een gevangenisstraf op van 14 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en een rijontzegging van 5 jaar. </strong><br></p>
Boete blijft staan voor arbeidsongeval bij bedrijf in DeurneBoete blijft staan voor arbeidsongeval bij bedrijf in Deurnehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Boete-blijft-staan-voor-arbeidsongeval-bij-bedrijf-in-Deurne.aspx's-Hertogenbosch24-11-2022 23:00:00<p>De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mocht een boete van 27.000 euro en een waarschuwing tot stillegging opleggen aan een bedrijf in Deurne. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag. Het bedrijf overtrad de Arbowet, waardoor het kon gebeuren dat een vrouw tijdens haar werk een vingertopje verloor. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.