Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:

Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Kasbetalingen zijn mogelijk tot
16:30 uur.

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00 (algemeen nummer)

Postadres

Postbus 70584, 5201 CZ
’s-Hertogenbosch

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw)

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Celstraf voor man uit Eindhoven die kleinkinderen misbruikteCelstraf voor man uit Eindhoven die kleinkinderen misbruiktehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-man-uit-Eindhoven-die-kleinkinderen-misbruikte.aspx's-Hertogenbosch8-7-2024 22:00:00<p><span>Een 67-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hij maakte zich schuldig aan ernstig seksueel misbruik van zijn twee minderjarige kleindochters.</span><br></p>
Jarenlange celstraffen voor gewelddadige woningoverval in DeurneJarenlange celstraffen voor gewelddadige woningoverval in Deurnehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Jarenlange-celstraffen-voor-gewelddadige-woningoverval-in-Deurne.aspx's-Hertogenbosch4-7-2024 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 34-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor een gewelddadige woningoverval in Deurne. In november 2022 werden drie slachtoffers met een vuurwapen en een taser bedreigd, geslagen en in een nekklem gehouden. Een 22-jarige man uit Helmond krijgt 4 jaar cel voor zijn aandeel in de overval.</strong><br></p>
7 maanden cel voor veroorzaken verkeersongeval onder invloed van drugs7 maanden cel voor veroorzaken verkeersongeval onder invloed van drugshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/7-maanden-cel-voor-veroorzaken-verkeersongeval-onder-invloed-van-drugs.aspx's-Hertogenbosch3-7-2024 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden en een rijontzegging van 3 jaar. De man stapte onder invloed van drugs in zijn bestelbus, viel op enig moment in slaap en reed vervolgens frontaal op een tegemoetkomende auto. De bestuurder van die auto raakte zwaargewond.</strong><br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.