Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Groepsbezoeken zijn tijdelijk nog niet mogelijk.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen


Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Broers schuldig aan bevoorraden coffeeshop in 's-Hertogenbosch, maar geen strafBroers schuldig aan bevoorraden coffeeshop in 's-Hertogenbosch, maar geen strafhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Broers-schuldig-aan-bevoorraden-coffeeshop-in-sHertogenbosch-maar-geen-straf.aspx's-Hertogenbosch19-10-2021 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft twee broers uit 's-Hertogenbosch (40 en 48 jaar) veroordeeld voor professionele hennephandel en deelname aan een criminele organisatie. Ze krijgen daarvoor echter geen straf opgelegd. Vier medeverdachten krijgen voor hun aandeel wél straffen opgelegd. </strong></p>
Celstraf en behandeling voor ontucht met dochter van vriend in HelmondCelstraf en behandeling voor ontucht met dochter van vriend in Helmondhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraf-en-behandeling-voor-ontucht-met-dochter-van-vriend-in-Helmond.aspx's-Hertogenbosch18-10-2021 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 50-jarige man uit Beekbergen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij pleegde lange tijd ontucht met de dochter van zijn vriend. Ook had hij kinderporno en een verboden vuurwapen in bezit. </strong></p>
8 jaar cel voor poging moord op taxichauffeur op Eindhoven Airport8 jaar cel voor poging moord op taxichauffeur op Eindhoven Airporthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/8-jaar-cel-voor-poging-moord-op-taxichauffeur-op-Eindhoven-Airport.aspx's-Hertogenbosch17-10-2021 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Hij stak in februari jl. met een mes in op het achterhoofd en in de richting van de nek van een taxichauffeur.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.