Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00 (algemeen nummer)

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Het is ook weer mogelijk om groepsbezoeken te plannen.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Jeugddetentie en behandeling voor mishandeling op homo-ontmoetingsplaatsJeugddetentie en behandeling voor mishandeling op homo-ontmoetingsplaatshttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Jeugddetentie-en-behandeling-voor-mishandeling-op-homo-ontmoetingsplaats.aspx's-Hertogenbosch22-9-2022 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft twee jongemannen van 20 jaar (uit Eindhoven en Gemert) veroordeeld voor mishandeling en beroving op een homo-ontmoetingsplaats. Ze krijgen jeugddetentie en moeten zich laten behandelen voor hun persoonlijkheidsproblematiek. </strong><br></p>
Tot 6 jaar cel voor woningoverval bij bejaarde vrouw in DuizelTot 6 jaar cel voor woningoverval bij bejaarde vrouw in Duizelhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Tot-6-jaar-cel-voor-woningoverval-bij-bejaarde-vrouw-in-Duizel.aspx's-Hertogenbosch22-9-2022 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 26-jarige man uit Veldhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een woningoverval in Duizel. 5 medeverdachten krijgen voor hun aandeel celstraffen variërend van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, tot 4,5 jaar.</strong><br></p>
Celstraf en behandeling voor aanslag met auto na stapavond in EindhovenCelstraf en behandeling voor aanslag met auto na stapavond in Eindhovenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraf-en-behandeling-voor-aanslag-met-auto-na-stapavond-in-Eindhoven.aspx's-Hertogenbosch20-9-2022 22:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 47-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor onder meer een poging tot doodslag. Hij reed na een stapavond met een auto bewust in op een ander. De man krijgt een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, en een rijontzegging van 2 jaar (waarvan 1 jaar voorwaardelijk).</strong><br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.