Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:

Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Kasbetalingen zijn mogelijk tot 16.30 uur.

de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00 (algemeen nummer)

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Cel- en taakstraf voor oplichter die zich voordeed als modellenscoutCel- en taakstraf voor oplichter die zich voordeed als modellenscouthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Cel--en-taakstraf-voor-oplichter-die-zich-voordeed-als-modellenscout-.aspx's-Hertogenbosch25-1-2023 23:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 41-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor oplichting. Hij deed zich via sociale media voor als modellenscout en wist een aantal vrouwen over te halen geld naar hem te sturen voor onder meer opdrachten en een fotoshoot. De man krijgt een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden.</strong><br></p>
Tot 9 jaar cel voor drugslab in Neerkant en opslag van drugs in SomerenTot 9 jaar cel voor drugslab in Neerkant en opslag van drugs in Somerenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Tot-9-jaar-cel-voor-drugslab-in-Neerkant-en-opslag-van-drugs-in-Someren.aspx's-Hertogenbosch16-1-2023 23:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft mannen uit Neerkant (67 jaar), Eindhoven (37), Nijmegen (49), Helmond (43) en Deurne (40 en 57) veroordeeld tot gevangenisstraffen oplopend tot 9 jaar. Zij maakten zich schuldig aan grootschalige productie van amfetamine en bezit van drugs.<br></p>
Geen straf voor ruzie met fatale afloop op terras in RosmalenGeen straf voor ruzie met fatale afloop op terras in Rosmalenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Geen-straf-voor-ruzie-met-fatale-afloop-op-terras-in-Rosmalen.aspx's-Hertogenbosch12-1-2023 23:00:00<p><strong>Een inmiddels 18-jarige vrouw uit Rosmalen heeft geen schuld aan de dood van een man die haar in maart jl. op een terras in haar woonplaats aanviel. De rechtbank Oost-Brabant oordeelt dat zij geen stekende beweging maakte met een vleesmes en zichzelf slechts wilde verdedigen. Dat was in die noodsituatie een logische reflex. Wel krijgt zij een werkstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, voor het mishandelen van de vriendin en de zus van het slachtoffer.</strong><br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.