Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Op donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Het is ook weer mogelijk om groepsbezoeken te plannen.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Korpschef van politie moet nader onderzoek doen na Wob-verzoek uit 2017Korpschef van politie moet nader onderzoek doen na Wob-verzoek uit 2017https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Korpschef-van-politie-moet-nader-onderzoek-doen-na-Wob-verzoek-uit-2017.aspx's-Hertogenbosch3-5-2022 22:00:00<p>De korpschef van de politie moet nader onderzoek doen en inzichtelijk maken hoe hij naar informatie heeft gezocht naar aanleiding van een Wob-verzoek van een man uit Vught. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant vandaag.<br></p>
Rechter: Staat moet dwangsommen in asielzaken blijven betalenRechter: Staat moet dwangsommen in asielzaken blijven betalenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Rechter-Staat-moet-dwangsommen-in-asielzaken-blijven-betalen.aspx's-Hertogenbosch28-4-2022 22:00:00<p><span>De rechtbank Oost-Brabant heeft (een deel van) de Tijdelijke wet opschorting dwangsommen IND onverbindend verklaard. Asielzoekers die in Nederland een aanvraag indienen voor een verblijfsvergunning, kunnen naar de rechter stappen als er niet tijdig wordt beslist op hun aanvraag. Voorheen moest de Staat automatisch een dwangsom van maximaal € 1.442,- aan de asielzoeker betalen wanneer de IND niet tijdig besliste en kon een rechter een dwangsom verbinden aan de beslistermijn die zij in haar uitspraak had bepaald, maar de wetgever bepaalde dat dat vanaf juli 2021 niet meer mogelijk is. </span><br></p>
Familie moet ruim 300.000 euro betalen voor illegale vuurwerkhandelFamilie moet ruim 300.000 euro betalen voor illegale vuurwerkhandelhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Familie-moet-ruim-300000-euro-betalen-voor-illegale-vuurwerkhandel.aspx's-Hertogenbosch27-4-2022 22:00:00<p><strong>Een Udense familie moet in totaal ruim 300.000 euro aan de Staat betalen. Volgens de rechtbank Oost-Brabant is dit de illegale winst die de vader, moeder en zoon met hun bedrijf maakten voor de import en verkoop van illegaal vuurwerk. </strong><br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.