Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:

Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Kasbetalingen zijn mogelijk tot
16:30 uur.

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00 (algemeen nummer)

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen

Mailen met de Rechtspraak

Vertrouwelijke berichten en processtukken verstuurt u digitaal via een beveiligd platform voor Veilig Mailen.
Leest u voordat u gaat mailen eerst hoe Veilig Mailen in de praktijk werkt.

 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

10 jaar celstraf en contactverbod voor man die zijn partner met mes aanviel in Best10 jaar celstraf en contactverbod voor man die zijn partner met mes aanviel in Besthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/10-jaar-celstraf-en-contactverbod-voor-man-die-zijn-partner-met-mes-aanviel-in-Best.aspx's-Hertogenbosch30-1-2023 23:00:00<p><strong>Een 52-jarige man uit Polen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar. Dat oordeelde de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De man maakte zich schuldig aan een poging tot moord toen hij zijn vriendin meerdere malen stak met een mes. Naast de celstraf krijgt de man een contactverbod voor 5 jaar.</strong><br></p>
Illegaal online gokken: veroordeelden moeten ruim 24 miljoen euro afstaanIllegaal online gokken: veroordeelden moeten ruim 24 miljoen euro afstaanhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Illegaal-online-gokken-veroordeelden-moeten-ruim-24-miljoen-euro-afstaan.aspx's-Hertogenbosch30-1-2023 23:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft 16 veroordeelden die deel uitmaakten van een illegale online gokorganisatie veroordeeld tot het betalen van in totaal ruim 24 miljoen euro aan de Staat. Dit was het geldelijke voordeel dat zij behaalden uit het illegaal aanbieden van online gokspellen in Nederland.<br></p>
Relschoppers van FC Den Bosch en TOP Oss krijgen voorwaardelijke cel- en taakstraffenRelschoppers van FC Den Bosch en TOP Oss krijgen voorwaardelijke cel- en taakstraffenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Relschoppers-van-FC-Den-Bosch-en-TOP-Oss-krijgen-voorwaardelijke-cel-en-taakstraffen.aspx's-Hertogenbosch30-1-2023 23:00:00<p>De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft 15 mannen veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen tot 6 weken en taakstraffen variërend van 80 tot 200 uur. Ze sloopten in september vorig jaar tijdens een voetbalwedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss onder meer hekken in het voetbalstadion en gebruikten geweld tegen politiemensen, beveiligers en stewards. Daarnaast legt de rechtbank aan alle verdachten een stadionverbod op.<br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.