Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

Coronamaatregelen

  • In navolging van de aangescherpte coronamaatregelen moet publiek zich weer vooraf aanmelden als zij een rechtszaak willen bijwonen. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.
  • Groepsbezoeken zijn tijdelijk nog niet mogelijk.

Het is ook voor slachtoffers weer nodig om zich aan te melden als zij bij een strafzitting aanwezig willen zijn. Hier vindt u daarover meer informatie.

We vragen journalisten die een zitting of uitspraak willen bijwonen zich ook weer vooraf te melden bij persvoorlichting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • U bent sinds 8 november 2021 verplicht om in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
  • Het is niet nodig om een corona-toegangsbewijs te laten zien.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen


Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Celstraf en behandeling voor verduisteren van camper en 16 auto's na proefritCelstraf en behandeling voor verduisteren van camper en 16 auto's na proefrithttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraf-en-behandeling-voor-verduisteren-van-camper-en-16-autos-na-proefrit.aspx's-Hertogenbosch23-11-2021 23:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 42-jarige man uit Alkmaar veroordeeld voor verduistering van 1 camper en 16 auto's. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zich onder meer laten behandelen bij een zorginstelling. </strong></p>
Cel en tbs voor brute en vernederende verkrachting ex-vriendin in BoxtelCel en tbs voor brute en vernederende verkrachting ex-vriendin in Boxtelhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Cel-en-tbs-voor-brute-en-vernederende-verkrachting-ex-vriendin-in-Boxtel.aspx's-Hertogenbosch23-11-2021 23:00:00<p><strong>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Liempde veroordeeld voor verkrachting en vrijheidsberoving. Hij krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar en terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging. </strong></p>
Voorlopige streep door dwangsommen parkeerbedrijf Eindhoven AirportVoorlopige streep door dwangsommen parkeerbedrijf Eindhoven Airporthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Voorlopige-streep-door-dwangsommen-parkeerbedrijf-Eindhoven-Airport.aspx's-Hertogenbosch22-11-2021 23:00:00<p><strong>Een parkeerbedrijf kan haar activiteiten bij Eindhoven Airport voorlopig voortzetten. Dit besliste de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant vandaag. De gemeente Eindhoven legde onlangs een dwangsom op aan het bedrijf, omdat zij in overtreding zou zijn. </strong><br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.