Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Oost-Brabant?

Toegankelijkheid rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

Om overal 1,5 meter in acht te kunnen nemen, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch of gerechtsgebouw Eindhoven. Andere belangstellenden kunnen helaas nog niet worden toegelaten. Voor slachtoffers die een zitting bijwonen geldt een uitzondering: zij mogen 1 begeleider meenemen.

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
  • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Rechtspraakmedewerkers zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is voor een aantal diensten toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.

Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Oost-Brabant weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. 

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam  

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen.

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Vergoeding voor 6 piloten die ontslag namen bij RyanairVergoeding voor 6 piloten die ontslag namen bij Ryanairhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Vergoeding-voor-6-piloten-die-ontslag-namen-bij-Ryanair.aspx's-Hertogenbosch19-10-2020 22:00:00<p>Ryanair moet 6 piloten een transitievergoeding betalen variërend van ruim 5.000 tot ruim 51.000 euro. Het is aan de luchtvaartmaatschappij te wijten dat er een onwerkbare situatie ontstond. Omdat de piloten zelf ontslag namen, krijgen zij echter geen schadevergoeding. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant zojuist.</p>
Eindhovenaar krijgt celstraf en behandeling voor kindermisbruikEindhovenaar krijgt celstraf en behandeling voor kindermisbruikhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Eindhovenaar-krijgt-celstraf-en-behandeling-voor-kindermisbruik.aspx's-Hertogenbosch19-10-2020 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 51-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor seksueel misbruik van 3 kinderen. Ook maakte hij kinderporno en had hij dit in zijn bezit. De man krijgt een gevangenisstraf van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Daarnaast moet hij zich laten behandelen voor zijn psychische problemen.</p>
Dodelijk ongeluk bij Liessels bedrijf: geldboete van 100.000 euroDodelijk ongeluk bij Liessels bedrijf: geldboete van 100.000 eurohttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Dodelijk-ongeluk-bij-Liessels-bedrijf-geldboete-van-100000-euro.aspx's-Hertogenbosch19-10-2020 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een bedrijf uit Liessel tot een geldboete van 100.000 euro. Het bedrijf overtrad de Arbowet en zorgde zo voor een gevaarlijke situatie op de werkvloer. In augustus 2018 verongelukte één van de werknemers toen hij bekneld raakte in een zogeheten zaaglijn. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.