Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Oost-Brabant?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

Om overal 1,5 meter in acht te kunnen nemen, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch of gerechtsgebouw Eindhoven. Andere belangstellenden kunnen helaas nog niet worden toegelaten. Voor slachtoffers die een zitting bijwonen geldt een uitzondering: zij mogen 1 begeleider meenemen.

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Rechtspraakmedewerkers zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is vanaf 2 juni voor een aantal diensten weer toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.

Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Oost-Brabant weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. 

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam  

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen.

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

17-jarig meisje en klanten krijgen cel voor betaalde seks met kwetsbare minderjarige17-jarig meisje en klanten krijgen cel voor betaalde seks met kwetsbare minderjarigehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/17-jarig-meisje-en-klanten-krijgen-cel-voor-betaalde-seks-met-kwetsbare-minderjarige.aspx's-Hertogenbosch6-8-2020 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 17-jarig meisje veroordeeld tot 100 dagen jeugddetentie, waarvan 97 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 100 uur. Het meisje dwong een minderjarige medebewoner van een internaat in Deurne tot betaalde seks met twee jongemannen. Deze 21-jarige Eindhovenaren krijgen celstraffen van 5 en 6 maanden.</p>
Bestuurder veroordeeld voor ongeval met dodelijke afloop in BestBestuurder veroordeeld voor ongeval met dodelijke afloop in Besthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Bestuurder-veroordeeld-voor-ongeval-met-dodelijke-afloop-in-Best.aspx's-Hertogenbosch30-7-2020 22:00:00<p>Een 20-jarige man uit Eindhoven heeft schuld aan een verkeersongeval waarbij zijn vriend om het leven kwam. De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt hem tot een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van 377 dagen, waarvan 365 dagen voorwaardelijk.</p>
Jeugddetentie en gedragsmaatregel voor openlijk geweld en mishandeling in HelmondJeugddetentie en gedragsmaatregel voor openlijk geweld en mishandeling in Helmondhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Jeugddetentie-en-gedragsmaatregel-voor-openlijk-geweld-en-mishandeling-in-Helmond.aspx's-Hertogenbosch23-7-2020 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 17-jarige jongen uit Helmond veroordeeld voor openlijk geweld, mishandeling en een gewelddadige woninginbraak. Hij krijgt hiervoor in totaal 200 dagen jeugddetentie, waarvan 162 dagen voorwaardelijk. Daarnaast wordt de verdachte uit huis geplaatst, moet hij meewerken aan verschillende behandelingen en krijgt hij elektronisch toezicht. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.