Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch en gerechtsgebouw Eindhoven zijn:
Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Lees meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn.

Telefoon

088 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven (gerechtsgebouw

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Oost-Brabant 

Zittingen

De rechtbank Oost-Brabant behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Groepsbezoeken zijn tijdelijk nog niet mogelijk.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Bij de rechtbank wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen


Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

Celstraf voor niet betalen van loonbelasting, faillissementsfraude en bezit van 2 valse paspoortenCelstraf voor niet betalen van loonbelasting, faillissementsfraude en bezit van 2 valse paspoortenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraf-voor-niet-betalen-van-loonbelasting-faillissementsfraude-en-bezit-van-2-valse-paspoorten.aspx's-Hertogenbosch11-10-2021 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 55-jarige man die in Duitsland woont veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 maanden. Hij betaalde als leidinggevende van een aantal rechtspersonen opzettelijk geen loonbelasting, pleegde faillissementsfraude en had twee valse paspoorten in zijn bezit.</p>
Zoon mocht vader niet verdedigen met machete en krijgt cel- en taakstrafZoon mocht vader niet verdedigen met machete en krijgt cel- en taakstrafhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Zoon-mocht-vader-niet-verdedigen-met-machete-en-krijgt-cel--en-taakstraf.aspx's-Hertogenbosch10-10-2021 22:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 27-jarige man uit Valkenswaard veroordeeld tot een maximale taakstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 360 dagen, waarvan 358 dagen voorwaardelijk. Hij haalde met een machete uit naar iemand die de confrontatie zocht met zijn vader. De vader wordt vrijgesproken.<br></p>
Wijkrechtbank Eindhoven na onderzoek verlengdWijkrechtbank Eindhoven na onderzoek verlengdhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Wijkrechtbank-Eindhoven-na-onderzoek-verlengd.aspx's-Hertogenbosch5-10-2021 22:00:00<p>De wijkrechtbank Eindhoven gaat nog meer zaken behandelen van mensen die kampen met multiproblematiek. Het project wordt tot juli 2022 verlengd, mede op basis van een onderzoek door de Universiteit van Amsterdam. ‘De ervaringen tot nu toe zijn positief en de samenwerking met ketenpartners verloopt goed. Wel hebben we in de wijkrechtbank mede door corona minder zaken behandeld dan gehoopt. Met de verlenging kunnen we nog meer ervaring opdoen met het behandelen van zaken van mensen met multiproblematiek’, zegt rechtbankpresident Patricia Messer-Dinnissen.<br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.