Laden...

Rechtbank Oost-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Oost-Brabant

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Oost-Brabant?

Toegankelijkheid rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek

Publiek is beperkt welkom bij zittingen. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

Om overal 1,5 meter in acht te kunnen nemen, hebben alleen partijen die zijn opgeroepen voor de zitting toegang tot het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch of gerechtsgebouw Eindhoven. Andere belangstellenden kunnen helaas nog niet worden toegelaten. Voor slachtoffers die een zitting bijwonen geldt een uitzondering: zij mogen 1 begeleider meenemen.

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
  • Kom niet eerder dan 15 minuten van tevoren. Zo helpt u mee het aantal mensen in de wachtruimte te beperken.
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • Rechtspraakmedewerkers zijn aanwezig om u op te vangen en te begeleiden naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Mijn zaak

De rechtbank Oost-Brabant behandelt meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Neem met vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde. Als u die niet heeft, kunt u de rechtbank bellen met vragen.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

Snel naar...


Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is voor een aantal diensten toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop. Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 362 10 00

Bezoekadres ’s-Hertogenbosch (Paleis van Justitie)

Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Eindhoven

Stadhuisplein 4
5611 EM Eindhoven
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Rotterdam  

Bekijk rechtbank Oost-Brabant van binnen.

Nieuws rechtbank Oost-Brabant  Nieuws rechtbank Oost-Brabant

 

 

20 maanden cel voor ongevallen met crossmotor en motorscooter in 's-Hertogenbosch20 maanden cel voor ongevallen met crossmotor en motorscooter in 's-Hertogenboschhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/20-maanden-cel-voor-ongevallen-met-crossmotor-en-motorscooter-in-s-Hertogenbosch.aspx's-Hertogenbosch17-1-2021 23:00:00<p>De rechtbank Oost-Brabant heeft een 21-jarige man uit ’s-Hertogenbosch veroordeeld voor het veroorzaken van 2 verkeersongevallen, waarbij hij met een crossmotor en een motorscooter voetgangers aanreed. De verdachte ging er daarnaast in beide gevallen vandoor zonder de slachtoffers te helpen. Hij krijgt een gevangenisstraf van in totaal 20 maanden en een rijontzegging van 7 jaar.</p>
Geldboete van 100.000 euro en voorwaardelijke stillegging voor bedrijf na dodelijk ongevalGeldboete van 100.000 euro en voorwaardelijke stillegging voor bedrijf na dodelijk ongevalhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Geldboete-van-100000-euro-en-voorwaardelijke-stillegging-voor-bedrijf-na-dodelijk-ongeval.aspx's-Hertogenbosch11-1-2021 23:00:00<p>Een bedrijf uit Ridderkerk is verantwoordelijk voor de dood van een medewerker die tijdens zijn werk op een boorplatform om het leven kwam. De rechtbank Oost-Brabant legt het bedrijf een geldboete op van 100.000 euro. Daarnaast hangt het bedrijf een sluiting van 1 jaar boven het hoofd. </p>
21 verdachten veroordeeld voor witwassen of massaal uitgeven van valse 500 eurobiljetten21 verdachten veroordeeld voor witwassen of massaal uitgeven van valse 500 eurobiljettenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/21-verdachten-veroordeeld-voor-witwassen-of-massaal-uitgeven-van-valse-500-eurobiljetten.aspx's-Hertogenbosch6-1-2021 23:00:00<p>De politierechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft zojuist 18 verdachten veroordeeld voor het witwassen van valse biljetten van 500 euro en 3 verdachten voor de uitgifte van vals geld. De veroordeelden (tussen de 24 en 64 jaar) krijgen taakstraffen variërend van 10 tot 200 uur. De politierechter spreekt 4 verdachten vrij.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Informatiebalie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Informatiebalie van de rechtbank Oost-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.