Laden...

Coronacrisis, twee Overijsselse horecabedrijven failliet

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Coronacrisis, twee Overijsselse horecabedrijven failliet
Almelo, 25 maart 2020

De rechtbank Overijssel heeft afgelopen week twee horecabedrijven failliet verklaard. De bedrijven vroegen hun eigen faillissement aan, waarbij ze de coronacrisis als belangrijke oorzaak noemden. Dat het in deze tijden nodig is om faillissementen te behandelen legt teamvoorzitter Mark Bosch uit: “Het geeft zekerheid aan de bedrijven, werknemers en leveranciers”. Door het uitspreken van het faillissement kan een curator aan de slag gaan en kunnen formele en praktische zaken worden afgehandeld.

Urgente zaken

Het gaat om een horecazaak in Deventer en een horecazaak in Losser. Het behandelen van een faillissementsverzoek valt onder de zogenoemde urgente zaken. “Het uitspreken van een faillissement is natuurlijk nooit leuk, maar het is wel heel erg belangrijk dat dit soort zaken doorgaat. Het geeft bedrijven, werknemers, leveranciers en anderen zekerheid. Op dit moment wordt dit soort zaken schriftelijk afgehandeld. Daarnaast kan een partij ook telefonisch worden gehoord door de rechter”, zegt Mark Bosch, teamvoorzitter Toezicht van de rechtbank Overijssel. “Veel mensen denken dat de Rechtspraak nu ook dicht is. Dat klopt niet. De urgente zaken, waaronder faillissementsaanvragen, blijven we behandelen. Dat is ook belangrijk omdat betrokkenen niet kunnen wachten op uitstel. Zaken kunnen worden afgehandeld, medewerkers kunnen een beroep doen op sociale voorzieningen en een curator kan worden aangesteld.”

Nog geen toename faillissementsaanvragen

De rechtbank Overijssel ziet op dit moment nog geen bijzondere toename van het aantal faillissementsaanvragen. In deze twee specifieke gevallen hebben de bedrijven de coronacrisis wel genoemd als spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Uitspraken