Laden...

Rechtbank Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Overijssel

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Overijssel?

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt. Publiek is nog niet welkom.

Informatiebalie

De werkzaamheden van de informatiebalie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.  U kunt de balie niet bezoeken.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Overijssel weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

De informatiebalie is ook dicht.

Telefoon

088 - 361 55 55

Bezoekadres Almelo

Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zwolle

Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Enschede

Molenstraat 23
7514 DJ Enschede
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank RotterdamBekijk rechtbank Overijssel van binnen.

Nieuws rechtbank Overijssel  Nieuws rechtbank Overijssel

 

 

Welke zittingen gaan deze week door bij de rechtbank Overijssel?Welke zittingen gaan deze week door bij de rechtbank Overijssel?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/COVID-19-Welke-zittingen-gaan-deze-week-23-door-bij-de-rechtbank-Overijssel.aspxAlmelo, Enschede, Zwolle28-5-2020 22:00:00Zoveel mogelijk zaken gaan door in de rechtbank Overijssel: in de zaal of via videoverbinding. Een overzicht van zittingen in de komende week.<p>Voor partijen opent de rechtbank Overijssel stap voor stap de deuren. Zoveel mogelijk zaken gaan door: in de zaal of bijvoorbeeld via videoverbinding. Een overzicht van zittingen in de komende week.<span class="rnl-rteStyle-font-weight-normal"></span></p>
Inlopen corona-achterstanden strafrechtketenInlopen corona-achterstanden strafrechtketenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/COVID-19-Inlopen-corona-achterstanden-strafrechtketen.aspxAlmelo, Enschede, Zwolle27-5-2020 22:00:00De rechtbanken Gelderland en Overijssel zetten zich maximaal in om de door corona ontstane achterstanden in de strafrechtketen zo spoedig mogelijk weg te werken.<p>De rechtbanken Gelderland en Overijssel zetten zich maximaal in om de door corona ontstane achterstanden in de strafrechtketen zo spoedig mogelijk weg te werken. Als gevolg van de coronacrisis konden naar schatting ongeveer duizend zaken in Overijssel en tweeduizend zaken in Gelderland niet inhoudelijk worden behandeld. Sinds 11 mei kunnen veel  zaken weer volgens het reguliere rooster worden behandeld. Dit aantal is afhankelijk van de (on) mogelijkheden in de gerechtsgebouwen. Wij hopen de komende tijd met extra maatregelen ook de opgelopen achterstanden in te halen. De partijen onderzoeken of het mogelijk is om deze zomer extra zittingen te houden, zowel overdag als ’s avonds. Dit om zowel justitiabelen als slachtoffers en andere betrokkenen zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven over de afhandeling van strafzaken. </p>
Man pleegt meineed om broer vrij te pleiten, 3 maanden celstrafMan pleegt meineed om broer vrij te pleiten, 3 maanden celstrafhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Man-pleegt-meineed-om-broer-vrij-te-pleiten-3-maanden-celstraf.aspxZwolle25-5-2020 22:00:00Een 31-jarige man uit Apeldoorn die meerder keren onder ede een valse verklaring heeft afgelegd is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden.<p>Een 31-jarige man uit Apeldoorn die meerdere keren onder ede een valse verklaring heeft afgelegd is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 maanden. Hij pleegde in zowel een medische tuchtzaak als in een strafzaak tegen zijn broer meineed, aldus de rechtbank Overijssel. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Overijssel.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.