Rechtbank Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Overijssel
Uitsnede gebouw rechtbank Overijssel

Bezoekadressen

Bezoekadres
Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo

Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle
> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 361 5555

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Overijssel 

 

Over de rechtbank

De rechtbank Overijssel staat voor goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak en spreekt recht in Almelo, Enschede en Zwolle.

De rechtbank Overijssel is de eerste instantie die in zijn arrondissement een juridisch oordeel geeft over een zaak of conflict. Daarna kan een procespartij (bijvoorbeeld de veroordeelde of het Openbaar Ministerie (om.nl)) in hoger beroep gaan bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

 


 

Gerechtsgebouw locatie Almelo Locatie Almelo

 

Gerechtsgebouw locatie Zwolle Locatie Zwolle

 

Gerechtsgebouw locatie Enschede Locatie Enschede

 

 


 

Zittingen

Zittingroosters

De rechtbank Overijssel houdt op alle werkdagen zittingen. De rechtbank publiceert wekelijks het zittingsrooster van de strafzittingen en de civiele kort gedingen.

Zitting bijwonen

U bent van harte welkom om een zitting bij te wonen. De meeste zijn openbaar. Komt u met een groep (meer dan 5 personen)? Maak dan van te voren een afspraak. Lees meer over groepsbezoek.

Regels en procedures

Wilt u een rechtszaak beginnen? Bent u bij een rechtszaak betrokken? Zoekt u juridische informatie? Lees meer informatie over de geldende regels en procedures.

 


Uitgelicht:

  • In 'Uitgesproken Overijssel' vindt u een selectie van interessante, belangrijke of juist alledaagse uitspraken van de rechtbank Overijssel.
      

 

Nieuws rechtbank Overijssel  Nieuws rechtbank Overijssel

 

 

Recyclingbedrijf moet Staphorst betalen voor opruimen afvalberg op openbare weg11-1-2017 23:00:00Een recyclingbedrijf uit Staphorst moet de opruimkosten van bijna 150.000 euro betalen die de gemeente maakte voor het verwijderen van het afval dat het bedrijf gestort had op de openbare weg.<p>Een recyclingbedrijf uit Staphorst moet de opruimkosten van bijna 150.000 euro betalen die de gemeente maakte voor het verwijderen van het afval dat het bedrijf gestort had op de openbare weg. De rechtbank Overijssel oordeelt dat de opruimkosten terecht voor rekening komen voor het recyclingbedrijf.</p>
Uitgesproken Overijssel - november/december 20164-1-2017 23:00:00<p>In deze editie van Uitgesproken Overijssel leest u onder andere over: Het ROC van Twente moest 4 miljoen terecht terugbetalen, een kunstenaar die een kerk afbreekt en gevangenisstraffen van 9 en 2,5 jaar voor het uitbuiten van Hongaarse vrouwen.</p>
Op de rol: 'Spike is zijn leven'22-12-2016 23:00:00Rechtszaak om een omgangsregeling voor hond Spike, een golden retriever van 8 jaar oud.<p>Frank krijgt het te kwaad als zijn advocate in de Almelose kortgedingszaal het trieste lot van Spike oprakelt. De hele zitting lang komt het niet meer goed met de internationale vrachtwagenchauffeur. Frank is dol op Spike, en Spike volgens Frank ook op Frank, maar Spike en Frank mogen elkaar niet meer zien van Samantha. Want Samantha houdt meer van Spike, en Samantha vindt dat Franks liefde voor Spike te wensen overlaat. Wat heet, de hulpbehoevende Spike lijdt bij Frank en is veel beter af bij Samantha, vindt Samantha. Daarom heeft ze een einde gemaakt aan de omgangsregeling voor de 8 jaar oude golden retriever en zitten de voormalige echtelieden vanochtend voor voorzieningenrechter Matthieu Verhoeven. Want Frank vindt dat hij net zoveel recht heeft op Spike als Samantha. </p>

Vraag en antwoord

Waar vind ik informatie over de behandeling van specifieke zaken?

Voor meer informatie over de behandeling van specifieke zaken, kunt u zich richten tot de griffie van de betreffende sector. Zie hiervoor de contactgegevens.

Kan ik bij de rechtbank terecht voor juridisch advies en informatie?

De Rechtspraak kan u niet helpen met inhoudelijke juridische vragen, omdat rechters onpartijdig en onafhankelijk zijn. Wel kunnen wij u vertellen waar u met vragen terecht kunt. U kunt ook terecht bij het Juridisch Loket (juridischloket.nl).

Welke rechter behandelt mijn zaak?

Bij het onderdeel Lokale regels en procedures leest u hoe de toedeling van zaken aan rechters binnen de rechtbank Overijssel is geregeld.