Laden...

Rechtbank Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Overijssel

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Overijssel?

Publiek is beperkt welkom

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Per 17 augustus is publiek weer beperkt welkom in de rechtbank. Vooraf aanmelden is wel verplicht. Lees hier hoe u dat kunt doen

Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Informatiebalie

U kunt langskomen bij de Centrale Informatiebalie. Maar de coronamaatregelen blijven gelden. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail.
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 opent de rechtbank Overijssel voor partijen stap voor stap de deuren. Zoveel mogelijk zaken gaan door: in de zaal of bijvoorbeeld via videoverbinding
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus

Telefoon

088 - 361 55 55

Bezoekadres Almelo

Egbert Gorterstraat 5
7607 GB Almelo
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Zwolle

Schuurmanstraat 2
8011 KP Zwolle
Plan uw route (google.nl)

Bezoekadres Enschede

Molenstraat 23
7514 DJ Enschede
Plan uw route (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank RotterdamBekijk rechtbank Overijssel van binnen.

Nieuws rechtbank Overijssel  Nieuws rechtbank Overijssel

 

 

Celstraffen voor gewapende overval na MarktplaatsdealCelstraffen voor gewapende overval na Marktplaatsdealhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Celstraffen-voor-gewapende-overval-na-Marktplaatsdeal.aspxZwolle25-10-2020 23:00:00Een stel uit Deventer dat een gewapende overval pleegde is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf.<p>Een stel uit Deventer dat een gewapende overval pleegde is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf. De overval vond plaats op 8 juli van dit jaar in Deventer na een Marktplaatsdeal. Zowel de 34-jarige man als de 34-jarige vrouw zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.</p>
Zitting bijwonen? Online aanmelden verplichtZitting bijwonen? Online aanmelden verplichthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/COVID-19-Zitting-bijwonen-Aanmelden-verplicht.aspxAlmelo, Enschede, Zwolle20-10-2020 22:00:00Belangstellenden moeten zich 2 dagen van te voren via een formulier aanmelden om een zitting bij te wonen. Procespartijen en pers hebben altijd voorrang<p>Door de coronamaatregelen is de rechtbank Overijssel zeer beperkt open voor publiek. Belangstellenden moeten zich 2 dagen van te voren via een formulier aanmelden om een zitting bij te wonen. Procespartijen en pers hebben voorrang, zij melden zich op de gebruikelijke manier aan.</p>
Vrijspraak Enschedese politieman na aanhouden collegaVrijspraak Enschedese politieman na aanhouden collegahttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel/Nieuws/Paginas/Vrijspraak-Enschedese-politieman-na-aanhouden-collega.aspxZwolle19-10-2020 22:00:00Een 55-jarige politieman heeft op 27 mei 2016 in Enschede een collega niet onterecht aangehouden. Later bleek dat de man bij een andere eenheid van de politie werkte. Het Openbaar Ministerie en de verdediging vroegen twee weken geleden om vrijspraak.Een 55-jarige politieman heeft op 27 mei 2016 in Enschede een collega niet onterecht aangehouden. Dat oordeelt de rechtbank Overijssel. De man stond in de hal van het politiebureau. Toen hij niet wilde meelopen en daarna niet voldeed aan de vordering tot legitimatie hield de politieman hem aan. Later bleek dat de man bij een andere eenheid van de politie werkte. De man vond dat hij onterecht was aangehouden en deed aangifte. Het Openbaar Ministerie en de verdediging vroegen twee weken geleden om vrijspraak.

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de informatiebalie

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de informatiebalie van de rechtbank Overijssel.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.