Laden...

Strafzaken pogingen moord Enschede en Gronau in beveiligde rechtbank

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Strafzaken pogingen moord Enschede en Gronau in beveiligde rechtbank
Almelo, 08 juni 2021

Voor de strafzaak over pogingen tot moord in Enschede en Gronau maakt de rechtbank Overijssel gebruik van de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp en het Justitieel Complex Schiphol. Op 29 september is een regiezitting in de zaken van de twee verdachten. De inhoudelijke behandeling is gepland in 2022.

De extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, alias De Bunker
De extra beveiligde rechtbank 'De Bunker' in Amsterdam-Osdorp

Strafzaak Nauru

In de strafzaak met onderzoeksnaam Nauru staan twee mannen terecht. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van betrokkenheid bij pogingen tot moord in Enschede en Gronau. In 2019 veroordeelde de rechtbank twee broers voor het uitvoeren van deze moordpogingen.

​Extra veiligheidsmaatregelen nodig

Voor de rechtbank Overijssel staat een goed verloop van alle zittingen in het gerechtsgebouw voorop. Om dat te waarborgen is het vanwege de extra veiligheidsmaatregelen in deze strafzaak nodig om een andere zittingslocatie te gebruiken. Over de aard van de risico’s of de te nemen maatregelen doet de rechtbank geen mededelingen.

Uitspraken