Laden...

Pers rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Zittingslijsten en dagvaardingen

De rechtbank Rotterdam biedt journalisten de mogelijkheid om informatie over geplande zittingen wekelijks digitaal te ontvangen. Dit geldt niet voor zittingen met minderjarige verdachten. Meer informatie over het aanvragen van zittingslijsten en dagvaardingen vindt u op de pagina persfaciliteiten.

Huisregels pers

De rechtbank Rotterdam kent een aantal huisregels voor de pers. Die zijn conform de landelijke persrichtlijn.

Locatie Rotterdam beschikt over twee perskamers: een in gebouw A en een in de extra beveiligde zittingszaal. Locatie Dordrecht beschikt over één perskamer, op de tweede etage. De perskamers beschikken over telefoon en toegang tot (gratis) draadloos internet.

Publicatie uitspraken

Uitspraken in zaken waarvoor veel belangstelling is bij pers en publiek of die om andere redenen interessant zijn, worden door de rechtbank in geanonimiseerde vorm gepubliceerd op deze site. Zie ook informatie over de publicatie van uitspraken bestuursrecht na zitting met gesloten deuren.

Voorlichters en persrechters

Bent u journalist en wilt u weten hoe een zaak is afgelopen? Of heeft u andere vragen voor een artikel of reportage? Neem dan contact op met de unit communicatie. Voor meer gedetailleerde toelichtingen over rechtszaken kunt u terecht bij de persrechters. De persrechters zijn via de unit communicatie te bereiken.

Beeldmateriaal

 

Audiovisuele media

Voor het maken van opnamen tijdens een zitting moet u zich uiterlijk om 13.00 uur op de dag voorafgaand aan de zitting melden bij de unit communicatie. De voorlichter zal vervolgens nadere afspraken met u maken.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Rotterdam.

Contact

Voor alle vragen en verzoeken (bijvoorbeeld voor het maken van opnames, interviews, voor informatie over een specifieke zaak of algemeen beleid) kunt u contact opnemen met de unit communicatie.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur
Telefoon: 088 36 11939
Twitter: @rb_rotterdam (twitter.com)
E-mail: rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl 

Voor persvragen over zaken die buiten kantooruren spelen, bij voorbeeld in het geval van een spoed kortgeding, kunt u de unit communicatie bereiken op een van de onderstaande nummers:

P. (Pelle) Biesmeijer 06 - 11 09 81 11
Drs. E.D.M.J.F. (Lily) Derksen 06 – 48 13 52 43
Persrechters (bereikbaar via de unit communicatie):

Rotterdam

mr. dr. J.L.M. Boek
mw. mr. C.H. van Breevoort - de Bruin
mr. V.M. de Winkel
mw. mr. M.V. van Baaren
mw. mr. drs. S.M. den Hollander

Dordrecht

mr. G.A.F.M. Wouters
mw. mr. C. Vogtschmidt

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persinformatie.