Laden...

Pers rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Zittingslijsten en dagvaardingen

De rechtbank Rotterdam biedt journalisten de mogelijkheid om informatie over geplande zittingen wekelijks digitaal te ontvangen. Dit geldt niet voor zittingen met minderjarige verdachten. Meer informatie over het aanvragen van zittingslijsten en dagvaardingen vindt u op de pagina persfaciliteiten.

Huisregels pers

De rechtbank Rotterdam kent een aantal huisregels voor de pers. Die zijn conform de landelijke persrichtlijn.

Locatie Rotterdam beschikt over twee perskamers: een in gebouw A en een in de extra beveiligde zittingszaal. Locatie Dordrecht beschikt over één perskamer, op de tweede etage. De perskamers beschikken over telefoon en toegang tot (gratis) draadloos internet.

Publicatie uitspraken

Uitspraken in zaken waarvoor veel belangstelling is bij pers en publiek of die om andere redenen interessant zijn, worden door de rechtbank in geanonimiseerde vorm gepubliceerd op deze site. Zie ook informatie over de publicatie van uitspraken bestuursrecht na zitting met gesloten deuren.

Schrijvende pers

De meeste zittingen van rechtbank Rotterdam zijn openbaar en dus toegankelijk voor publiek en pers.

Beeldmateriaal

Audiovisuele media

Voor het maken van opnamen tijdens een zitting moet u zich uiterlijk om 13.00 uur op de dag voorafgaand aan de zitting melden bij de unit communicatie. De voorlichter zal vervolgens nadere afspraken met u maken.

Beeldbank

In de beeldbank vindt u vrij te gebruiken beeldmateriaal van bestuurders, woordvoerders en gebouwen van rechtbank Rotterdam.

Contact

Voor alle vragen en verzoeken (bijvoorbeeld voor het maken van opnames, interviews, voor informatie over een specifieke zaak of algemeen beleid) kunt u contact opnemen met de unit communicatie.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur
Telefoon: 088 36 11939
Twitter: @rb_rotterdam (twitter.com)
E-mail: communicatierotterdam@rechtspraak.nl 

Voor persvragen over zaken die buiten kantooruren spelen, bij voorbeeld in het geval van een spoed kortgeding, kunt u de unit communicatie bereiken op een van deze mobiele nummers:

06 11 09 81 11
06 29 08 02 15
06 25 28 04 67

Deze persinformatie is aanvullend op de landelijke persinformatie.