Laden...

Verdachte dodelijk verkeersongeval in Oud Gastel blijft langer vastzitten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Verdachte dodelijk verkeersongeval in Oud Gastel blijft langer vastzitten
Breda, 15 september 2022

De 27-jarige man die door het Openbaar Ministerie verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval in Oud Gastel op 2 september, blijft 90 dagen langer vastzitten. Dat heeft de strafraadkamer van de rechtbank Zeeland-West-Brabant bepaald.

De verdachte werd op de dag van het ongeluk door de politie aangehouden. Op 6 september werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat de verdachte 14 dagen langer vast bleef zitten. Door deze beslissing begon voor verdachte een nieuwe fase van zijn voorarrest: de voorlopige hechtenis.  

Voorlopige hechtenis

Binnen de eerste 14 dagen van de voorlopige hechtenis moet een verdachte voor de strafraadkamer verschijnen, als de officier van justitie wil dat hij langer vast moet blijven zitten. De strafraadkamer bestaat uit 3 rechters die beslissen of een verdachte zijn strafzaak, al dan niet onder voorwaarden, verder in vrijheid mag afwachten, of dat zijn voorlopige hechtenis met maximaal 90 dagen wordt verlengd. In deze zaak heeft de strafraadkamer op 14 september beslist dat de voorlopige hechtenis met 90 dagen wordt verlengd. 

Hoe gaat het verder?

Als de voorlopige hechtenis van een verdachte binnen die 90 dagen niet anderszins wordt beëindigd of geschorst, moet de zaak binnen deze termijn voorkomen bij de rechtbank. Dat gebeurt dan tijdens een openbare zitting. Dit kan al de inhoudelijke behandeling zijn als al het onderzoek klaar is. Dit kan ook een pro-formazitting zijn. Tijdens zo’n zitting wordt onder meer de stand van het onderzoek besproken, wat er nog moet gebeuren voordat de zaak inhoudelijk behandeld kan worden en komt de voorlopige hechtenis aan bod. Het is dan aan de rechtbank – na de rechter-commissaris en de strafraadkamer – om te beslissen over de verdere voorlopige hechtenis.

Uitspraken