Laden...

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Zeeland-West-Brabant

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Zeeland-West-Brabant?

 

Contact met de rechtbank

Met ingang van 17 augustus 2020 is publiek in onze gerechtsgebouwen weer beperkt welkom.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  1. Vanaf 17 augustus is publiek weer beperkt welkom bij openbare zittingen. Lees hier meer. Procespartijen krijgen standaard toegang tot de zitting, mits zij geen coronaklachten hebben.
  2. Kom ruim op tijd naar de rechtbank en verlaat het gebouw direct na uw zitting.
  3. Blijf thuis en neem contact op met de rechtbank indien:
    • u verkoudheidsklachten heeft, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts
    • één van uw huisgenoten verkoudheidsklachten heeft en koorts (38 graden Celsius of hoger)

Centrale balie

De werkzaamheden van de centrale balie gaan zoveel mogelijk door, per post, telefonisch en/of per e-mail.

Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Rechtbank Zeeland-West-Brabant behandelt met ingang van maandag 11 mei 2020 weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

De rechtbank is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Civiel recht telefonisch

8.30 - 17.00 uur

Familie- en jeugdrecht
telefonisch

Bereikbaar tussen 8.30 uur en 12.30 uur. Van 12.30 uur tot 17.00 uur uitsluitend bereikbaar voor spoedeisende zaken.

Civiel recht
Curatele, Bewind en Mentorschap

8.30-12.30 uur

Insolventies telefonisch

8.30 - 17.00 uur en op dinsdag van 16.00 - 17.00 uur voor faillissementsuitspraken

Algemeen telefoonnummer

088 361 60 00

Bezoekadres Breda

Stationslaan 10 
4815 GW Breda
Informatie over parkeren
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Middelburg

Kousteensedijk 2
4331 JE Middelburg
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Tilburg

Piusplein 50,
5038 WN Tilburg
Route via Google Maps (google.nl)

In verband met corona zijn er aangepaste openingstijden. Geopend op dinsdag en woensdag. Gesloten op maandag, donderdag en vrijdag. Grote poststukken kunnen op sluitingsdagen worden afgegeven bij de locaties Breda en Middelburg.

Bezoekadres Bergen op Zoom

Zuid-Oostsingel 41
4611 BC Bergen op Zoom
Route via Google Maps (google.nl)

In verband met corona zijn er aangepaste openingstijden. Geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend. Grote poststukken kunnen op sluitingsdagen worden afgegeven bij de locaties Breda en Middelburg.

Nieuws rechtbank Zeeland-West-Brabant  Nieuws rechtbank Zeeland-West-Brabant

 

 

Digitale Week van de Rechtspraak bij Rechtbank ZWBDigitale Week van de Rechtspraak bij Rechtbank ZWBhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Digitale-Week-van-de-Rechtspraak-bij-Rechtbank-ZWB.aspxBreda13-9-2020 22:00:00<p>Ieder jaar ontvangt de rechtbank Zeeland-West-Brabant honderden bezoekers op de open dag. Helaas komt dit jaar de open dag zoals jullie die van ons gewend zijn te vervallen door het coronavirus, maar niet getreurd: we nemen jullie in de Week van de Rechtspraak (21 t/m 25 september) digitaal mee in het werk van onze rechters, juristen en andere medewerkers! Houd onze website in de gaten en volg ons op <a href="https://twitter.com/Rechtbank_ZWB">Twitter</a> en <a href="https://www.linkedin.com/company/rechtbank-zeeland-west-brabant">LinkedIn</a>! </p>
Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor veroorzaken verkeersongeval in BredaTaakstraf en voorwaardelijke celstraf voor veroorzaken verkeersongeval in Bredahttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Taakstraf-en-voorwaardelijke-celstraf-voor-veroorzaken-verkeersongeval-in-Breda.aspxBreda10-6-2020 22:00:00<p>De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 22-jarige taxichauffeur veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en de maximale taakstraf van 240 uur. Daarnaast is een rijontzegging opgelegd van 3 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Verder is er een proeftijd van drie jaar opgelegd voor de voorwaardelijke gevangenisstraf en de rijontzegging. De man veroorzaakte in 2019 een ernstig verkeersongeval waarbij een 28-jarige fietser overleed. </p>
Maximale taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval TilburgMaximale taakstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval Tilburghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant/Nieuws/Paginas/Maximale-taakstraf-voor-veroorzaken-dodelijk-ongeval-Tilburg.aspxBreda26-5-2020 22:00:00<p>De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 24-jarige automobilist veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 1 jaar. De man veroorzaakte in 2018 een ernstig verkeersongeval waarbij een 14-jarige jongen om het leven kwam.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.