Laden...

Voorwaardelijke detentie en behandeling voor misbruik nichtje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Voorwaardelijke detentie en behandeling voor misbruik nichtje
Breda, 24 juli 2018

Een man van 31 jaar uit Bergen op Zoom is veroordeeld door de rechtbank in Breda voor misbruik van zijn nichtje dat plaatsvond toen hij zelf tussen de 14 en 24 jaar oud was. Het nichtje was tussen de 4 en 14 jaar in die periode. De rechtbank stelt behandeling en het voorkomen van herhaling voorop. De man krijgt voorwaardelijke detentie van 3 en 6 maanden en een werkstraf van 240 dagen. Binnen de proeftijd van 2 jaar wordt hij verplicht begeleid door de reclassering en behandeld door een psycholoog.

Ernstige gevolgen voor de betrokkenen

De gebeurtenissen vonden plaats in de familiekring en hebben dramatische gevolgen gehad voor alle betrokkenen. Het nichtje heeft veel psychische problemen door het misbruik en is nog altijd bezig om haar leven op de rit te krijgen. De verhoudingen binnen de familie zijn ernstig verstoord. Het misbruik kwam aan het licht door een gedeeltelijke bekentenis van de verdachte in 2011 aan zijn tante. Voor de verdachte betekent het dat hij sinds die tijd een strafzaak vreesde en dat hij twee keer zijn werk is kwijtgeraakt door de verdenkingen.

Behandeling en begeleiding

De rechtbank heeft overwogen dat het opleggen van een straf verschillende doelen heeft. Door het grote tijdsverloop is een belangrijk doel richting de verdachte, het vergelden of wreken, nauwelijks meer te behalen. Wel blijft het van belang dat de verdachte niet nog eens dergelijke ernstige feiten pleegt. Om die reden legt de rechtbank voorwaardelijke detentie op aan de verdachte, met een proeftijd van 2 jaar. Binnen die proeftijd wordt de man verplicht begeleid door de reclassering. Daarnaast moet de man meewerken aan een psychologische behandeling bij een gespecialiseerde instelling. Tot slot moet hij een werkstraf van 240 uur uitvoeren

Schadevergoeding

Het slachtoffer heeft een schadevergoeding gevraagd aan de verdachte. De rechtbank heeft deze schadevergoeding van in totaal € 10.100,- volledig toegewezen. De verdachte moet deze schade dan ook betalen.

Uitspraken