Laden...

Pilot Uniform Hulpaanbod

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Zeeland-West-Brabant > Pilot Uniform Hulpaanbod

Pilot Uniform Hulpaanbod

Het komt bij echtscheidingen en bij gezag- en omgangskwesties voor dat er zorg nodig is voor een kind of jongere en of voor het gezin. Een rechter verwijst dan het gezin of gezinsleden door ten behoeve van een zorgtraject. Per 1 mei 2019 gebeurt dat in Zeeland-West-Brabant via het zorgloket waar de gemeente van de woonplaats van het kind onder valt. Bij dit loket wordt bepaald welke zorgaanbieder het beste de gevraagde zorg kan verlenen. Die zorgverlener wordt dan ingeschakeld om met de betrokkenen te werken aan het door de rechtbank geformuleerde doel van jeugd en/of gezinszorg. Dit doel wordt na bespreking met partijen door de rechtbank vastgelegd in een lijst met te behalen resultaten en gestuurd naar het zorgloket van de betreffende regio.

Het doel van deze pilot is ervoor te zorgen dat jongeren en/of hun gezinnen de beste zorg krijgen met een zo kort mogelijke wachttijd. De pilot is een van de resultaten van de geïntensiveerde samenwerking op dit gebied tussen de rechtbank, de gemeenten en de Raad voor de Kinderbescherming. Het doel is het proces van hulpverlening bij moeilijke echtscheidingen en gezag- en omgangszaken te verbeteren, zodat kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van het uit elkaar gaan van hun ouders.

De pilot valt in het kader van het landelijk project ‘Uniform Hulpaanbod’. In het arrondissement Zeeland-West-Brabant zijn 4 van dit soort loketten, gebundeld rond de grotere steden. De regio’s zijn Zeeland, West-Brabant-West, West-Brabant-Oost en Midden-Brabant. De links naar deze regioloketten zijn:

De pilot duurt minimaal 1 jaar.