Laden...

Uniform Hulpaanbod

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Uniform Hulpaanbod

Het komt bij echtscheidingen en bij gezag- en omgangskwesties voor dat er zorg nodig is voor een kind of jongere en of voor het gezin. Een rechter verwijst dan het gezin of gezinsleden door ten behoeve van een zorgtraject. Dat gebeurt in Zeeland-West-Brabant via het zorgloket waar de gemeente van de woonplaats van het kind onder valt. Bij dit loket wordt bepaald welke zorgaanbieder het beste de gevraagde zorg kan verlenen. Die zorgverlener wordt dan ingeschakeld om met de betrokkenen te werken aan het door de rechtbank geformuleerde doel van jeugd en/of gezinszorg. Dit doel wordt na bespreking met partijen door de rechtbank vastgelegd in een lijst met te behalen resultaten en gestuurd naar het zorgloket van de betreffende regio.

Het doel van het samenwerkingsverband is het proces van hulpverlening bij moeilijke echtscheidingen en gezag- en omgangszaken te verbeteren, zodat kinderen zo min mogelijk schade ondervinden van het uit elkaar gaan van hun ouders. De samenwerking valt onder het landelijk project ‘Uniform Hulpaanbod’. In het arrondissement Zeeland-West-Brabant zijn 4 zorgloketten, gebundeld rond de grotere steden. De regio’s zijn Zeeland, West-Brabant-West, West-Brabant-Oost en Midden-Brabant. De links naar deze loketten zijn: