Laden...

Betalingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Wat moet ik betalen?

Wanneer u een procedure voert, moet u in veel gevallen griffierecht betalen. Dit is een verplichte bijdrage in de kosten van het voeren van een proces. U ontvangt van de rechtbank een nota, met daarop een notanummer.

Ook voor andere zaken bent u verplicht te betalen. Denk aan een apostille, legalisatie, akte verwerping nalatenschap, akte beneficiaire aanvaarding en akte zuiver aanvaarden nalatenschap, non-faillietverklaring of inzage justitiële documentatie.

 

Hoe kan ik betalen?

Via internetbankieren of storting op andere wijze

Het rekeningnummer waarop u het bedrag moet overmaken vindt u op de nota. Vermeld altijd het notanummer.

Contant of met PIN

U kunt bij (vrijwel) alle gebouwen contant of met pin betalen. Neem de nota mee, want u heeft bij betaling het notanummer nodig. Na betaling ontvangt u een kwitantie.

Betalen met creditcard is niet mogelijk.

Contant of met PIN bij GWK Travelex

Stort het totaalbedrag contant of met uw pinpas bij een GWK Travelex-vestiging. Neem de nota mee naar de GWK Travelex-vestiging. U heeft bij betaling het notanummer nodig.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:


InstagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Op dit moment is het drukker bij ons dan u gewend bent, de wachttijd kan hierdoor oplopen. We doen ons best om u zo spoedig mogelijk te woord te staan.