Laden...

Webservice Centraal Insolventieregister

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Registers > Webservice Centraal Insolventieregister
illustratieve afbeelding

 

Webservice Centraal Insolventieregister

U kunt een koppeling met het Centraal Insolventieregister aanvragen, zodat de software in uw organisatie automatisch elke werkdag de meest recente publicaties uit het register kan inlezen. Ook kunt u er zelf voor zorgen dat uw software uw eigen klantenbestand naloopt op in het register voorkomende insolventies.

Webservice Centraal Insolventieregister aanvragen

Het aanvragen en gebruiken van de webservice Centraal Insolventieregister is kosteloos. Hoe regelt u dit:

 1. Print de algemene voorwaarden (pdf, 597,2 KB), vul deze in en onderteken ze. (In augustus 2017 is artikel 2 lid 3 aangepast door de volgende uitzondering toe te voegen: Van deze termijn kan worden afgeweken als Afnemer ter uitvoering van zijn publiekrechtelijke taak verplicht is een langere bewaartermijn in acht te nemen).

 2. Schrijf een brief met daarin:
   • de naam, het adres, de postcode en plaats van uw organisatie
   • de naam en het e-mailadres van een functioneel contactpersoon en een technisch contactpersoon
   • de IP-adres(sen) waarmee uw organisatie de webservice gaat gebruiken

 3. Stuur de ingevulde en ondertekende algemene voorwaarden met uw brief naar:
  LDCR, afdeling Contentmanagement
  Postbus 3175
  3502 GD Utrecht

 4. Alleen een complete aanvraag kunnen wij in behandeling nemen.

 5. Na ontvangst van uw aanvraag wordt deze verwerkt. In verband met de omstandigheden rond het coronavirus kan deze verwerking wat langer dan gebruikelijk duren. Als uw aanvraag is verwerkt, krijgt u een e-mail met daarin de inloggegevens.

 6. Sluit uw software nu aan op de webservice. Hoe u dit kunt doen, leest u in de technische documentatie van de webservice. Het is niet mogelijk om bij het inrichten technische ondersteuning te krijgen vanuit de Rechtspraak.

 

 


"Don't hammer the server"

De webservice Centraal Insolventieregister is een kosteloze en publieke dienst, die op ruime belangstelling mag rekenen. De servers die de webservice hosten en de informatieverzoeken afhandelen zijn hiervoor geschikt, maar om een acceptabel kostenniveau te handhaven zijn zij niet berekend op al te grote piekbelastingen. Houdt u daarom bij gebruikmaking van deze dienst rekening met andere gebruikers. De beschikbare selectieparameters kunnen u helpen alleen de voor u relevante gegevens op te halen. Beperk daarnaast het aantal gelijktijdige informatieverzoeken: bij voorkeur maakt u geen gebruik van dergelijke gelijktijdige informatieverzoeken.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Veelgestelde vragen aan het Rechtspraak Servicecentrum