Laden...

Webservice Centraal Insolventieregister

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Registers > Webservice Centraal Insolventieregister
illustratieve afbeelding

 

Webservice Centraal Insolventieregister

U kunt een koppeling met het Centraal Insolventieregister aanvragen, zodat de software in uw organisatie automatisch elke werkdag de meest recente publicaties uit het register kan inlezen. Ook kunt u er zelf voor zorgen dat uw software uw eigen klantenbestand naloopt op in het register voorkomende insolventies.

In principe kan elke organisatie gebruik maken van de webservice. Een organisatie moet een abonnement aanvragen waarin onder andere voorwaarden aan het gebruik en de opslag van de opgevraagde gegevens worden gesteld. Aanvragen van een abonnement en opvragen van accountgegevens kan via het abonnementenportaal. Het abonnement en gebruik van de webservice is gratis.

Bij het aansluiten van uw software op de webservice maakt u gebruik van de technische documentatie. Het is niet mogelijk om bij het inrichten technische ondersteuning te krijgen vanuit de Rechtspraak.

"Don't hammer the server"

De webservice Centraal Insolventieregister is een kosteloze en publieke dienst, die op ruime belangstelling mag rekenen. De servers die de webservice hosten en de informatieverzoeken afhandelen zijn hiervoor geschikt, maar om een acceptabel kostenniveau te handhaven zijn zij niet berekend op al te grote piekbelastingen. Houdt u daarom bij gebruikmaking van deze dienst rekening met andere gebruikers. De beschikbare selectieparameters kunnen u helpen alleen de voor u relevante gegevens op te halen. Beperk daarnaast het aantal gelijktijdige informatieverzoeken: bij voorkeur maakt u geen gebruik van dergelijke gelijktijdige informatieverzoeken.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact