Bekende rechtszaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Uitspraken en nieuws > Bekende rechtszaken
Illustratieve afbeelding van vrouwe Justitia

Strafzaak Wilders

Wilders wordt verdacht van het zich beledigend uitlaten over een groep mensen op grond van hun ras en aanzetten tot discriminatie van en haat tegen mensen.

Nijmeegse scooterzaak

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft op 20 juni 2016 beslist dat de 2 mannen die in januari 2010 met hun scooter in Nijmegen op de vlucht gingen voor de politie en daarbij een dodelijk ongeval veroorzaakten, de cel in moeten.

 

Ongeluk monstertruck Haaksbergen

Tijdens een stuntshow in Haaksbergen in september 2014 reed een monstertruck het publiek in. Hierbij kwamen 3 mensen om het leven, 28 mensen raakten gewond. In de nasleep van het ongeluk dienen bij de rechtbank Overijssel verschillend procedures.

Twentse ex-neuroloog Ernst J.

De Hoge Raad laat in zijn uitspraak van 17 mei 2016 de vrijspraak van de Twentse ex-neuroloog Ernst J. in stand. Hij werd in hoger beroep vrijgesproken nadat hij beschuldigd was van mishandeling van zijn patiënten.

Liquidatieproces Passage

11 verdachten zijn beschuldigd in wisselende samenstelling betrokken te zijn geweest bij liquidaties, pogingen daartoe of de voorbereiding daarvan, in het tijdvak 1993 t/m 2006. In alle zaken is hoger beroep ingesteld.

Strafzaak Bart van U.

De rechtbank acht bewezen dat Bart van U. opzettelijk zijn zus Loïs heeft doodgestoken. Ook is bewezen verklaard dat hij opzettelijk mevrouw Els Borst, minister van Staat, heeft doodgestoken.

 

Dood van Koen Everink

In maart 2016 is Koen Everink dood in zijn huis gevonden in Bilthoven. Een 29-jarige man uit Rotterdam is aangehouden en wordt verdacht van moord. De zaak dient bij de rechtbank Midden-Nederland (locatie Utrecht).