Laden...

Aandachtspunten voorlopige hechtenis jeugdstrafzaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksReglementen procedures en formulieren > Strafrecht > Aandachtspunten voorlopige hechtenis jeugdstrafzaken

Voorlopige hechtenis jeugdstrafzaken 

De nota ‘Aandachtspunten en aanbevelingen voorlopige hechtenis in jeugdstrafzaken’ is in 2013 opgesteld door de LOVS-expertgroep kinderrechters en ter besluitvorming aangeboden aan het Landelijk Overleg Vakinhoud Strafrecht (LOVS). Het LOVS is op 22 november 2013 akkoord gegaan met deze nota, met inachtneming van een aantal opmerkingen die in deze nota zijn verwerkt. Met de aandachtspunten en aanbevelingen in deze nota wordt beoogd de rechtseenheid en de kwaliteit bij beslissingen met betrekking tot de voorlopige hechtenis in jeugdstrafzaken te bevorderen. Maatwerk staat, in het bijzonder in jeugdstrafzaken, voorop. Ook ten aanzien van deze nota geldt dat de nota aandachtspunten en aanbevelingen weer geeft, zij binden de rechter niet.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

Instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.