Laden...

Aandachtspunten voorlopige hechtenis jeugdstrafzaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksReglementen procedures en formulieren > Strafrecht > Aandachtspunten voorlopige hechtenis jeugdstrafzaken

Voorlopige hechtenis jeugdstrafzaken 

De nota ‘Aandachtspunten en aanbevelingen voorlopige hechtenis in jeugdstrafzaken’ is in 2013 opgesteld door de LOVS-expertgroep kinderrechters en ter besluitvorming aangeboden aan het Landelijk Overleg Vakinhoud Strafrecht (LOVS). Het LOVS is op 22 november 2013 akkoord gegaan met deze nota, met inachtneming van een aantal opmerkingen die in deze nota zijn verwerkt. Met de aandachtspunten en aanbevelingen in deze nota wordt beoogd de rechtseenheid en de kwaliteit bij beslissingen met betrekking tot de voorlopige hechtenis in jeugdstrafzaken te bevorderen. Maatwerk staat, in het bijzonder in jeugdstrafzaken, voorop. Ook ten aanzien van deze nota geldt dat de nota aandachtspunten en aanbevelingen weer geeft, zij binden de rechter niet.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact