Laden...

Betalingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Wat moet ik betalen?

Wanneer u een procedure voert, moet u in veel gevallen griffierecht betalen. Dit is een verplichte bijdrage in de kosten van het voeren van een proces. U ontvangt van de rechtbank een nota, met daarop een notanummer.

Ook voor andere zaken bent u verplicht te betalen. Denk aan een apostille, legalisatie, akte verwerping nalatenschap, akte beneficiaire aanvaarding en akte zuiver aanvaarden nalatenschap, non-faillietverklaring of inzage justitiële documentatie.

 

Hoe kan ik betalen?

Via internetbankieren of storting op andere wijze

Het rekeningnummer waarop u het bedrag moet overmaken vindt u op de nota. Vermeld altijd het notanummer.

Contant of met PIN

U kunt bij (vrijwel) alle gebouwen contant of met pin betalen. Neem de nota mee, want u heeft bij betaling het notanummer nodig. Na betaling ontvangt u een kwitantie.

Betalen met creditcard is niet mogelijk.

Contant of met PIN bij GWK Travelex

Stort het totaalbedrag contant of met uw pinpas bij een GWK Travelex-vestiging. Neem de nota mee naar de GWK Travelex-vestiging. U heeft bij betaling het notanummer nodig.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact