Laden...

Rechtspraak magazine

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Raad voor de rechtspraak > Rechtspraak magazine

Het magazine Rechtspraak richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in rechtspraak. Het magazine verschijnt 4 keer per jaar.  Rechtspraak wordt verstuurd aan relaties en wordt verspreid via displays in de openbare ruimtes van de gerechten en via de vestigingen van het Juridisch Loket.

U kunt zich er kosteloos op abonneren. Vermeld uw naam en adresgegevens.

Cover Rechtspraak magazine  
 
 

Rechtspraak magazine 3, 2020 (november)

Wachten – er is weinig dat zoveel ergernis oproept. Soms moeten mensen met een juridisch probleem lang wachten op een uitspraak in hun zaak. Lees hoe de rechtbanken dit probleem te lijf gaan en maak kennis met gepensioneerde rechters die terugkomen om te helpen.

Over wachten gesproken: waar blijft toch de golf van faillissementen die wordt verwacht als gevolg van de coronacrisis? Rechter Piet Neijt leidde vijftien collega’s op om die zaken vlot af te handelen, maar het loopt nog geen storm.

Een familie in de Haagse Schilderswijk wachtte maar liefst twaalf jaar op gerechtigheid. Er zat geen schot in hun conflict met de woningbouwcorporatie over waterschade. Totdat hun advocaat de nieuwe wijkrechter inschakelde, die ging kijken en het probleem in een paar uur oploste.

Carola Zandbergen maakte als rechter in opleiding een zaak mee die ze nooit meer vergeet. Jongeren vochten een vete uit in de rechtszaal, waardoor zij met onder andere de verdachte de raadkamer in moest vluchten.

Rechtspraak magazines 2020 (overig)