Laden...

Rechtspraak magazine

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Raad voor de rechtspraak > Rechtspraak magazine

Het magazine Rechtspraak richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in rechtspraak. Het magazine verschijnt 4 keer per jaar.  Rechtspraak wordt verstuurd aan relaties en wordt verspreid via displays in de openbare ruimtes van de gerechten en via de vestigingen van het Juridisch Loket.

U kunt zich er kosteloos op abonneren. Vermeld uw naam en adresgegevens.

 
 
 

Rechtspraak magazine 1, 2021 (maart)

We leven in een rechtsstaat. Gelukkig maar, want dat betekent dat je naar de rechter kunt als je vindt dat jou onrecht is aangedaan. Door je buurman, een bedrijf of de overheid, dat maakt niet uit: niemand staat boven de wet.

In dit blad kom je de rechtsstaat overal tegen. We leggen uit hoe een voorlopige voorziening kan voorkomen dat de gemeente alvast bomen kapt, terwijl de juridische strijd daarover nog niet voorbij is. Hoe een levenslanggestrafte toch vrij kon komen. En ook hoe het mis kan gaan in de rechtsstaat, zoals in de kindertoeslagaffaire. Hoe voorkom je dat zoiets weer gebeurt? Rechters onderzoeken hun rol daarin.

In het coververhaal vertellen rechters hoe de nieuwe regering straks kan helpen de rechtsstaat te versterken. Zo zou procederen goedkoper moeten worden voor wie minder te besteden heeft. De mogelijkheid om je recht te halen mag geen geldkwestie zijn.

Maar we verbeteren ook zelf. Overal in het land verzinnen rechters nieuwe manieren van werken, waardoor ze niet alleen uitspraak doen in een conflict, maar ook de weg wijzen naar een oplossing van onderliggende problemen. Lees ‘Eerste hulp bij schulden’ maar eens.

Informatie van voor 1 januari 2017 vindt u in het online archief rechtspraak.nl.
Dit doet u het beste op een computer, laptop of tablet.