Laden...

Veilig Mailen met de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Veilig Mailen met de Rechtspraak

Ik wil een e-mail sturen

De Rechtspraak vindt het belangrijk dat uw vertrouwelijke gegevens beschermd zijn. Daarom kunt u alleen in een beveiligde omgeving e-mails sturen naar de rechtbank, het hof of de bijzondere colleges. Dit heet Veilig Mailen. 

Waarom veilig mailen?

Veilig mailen biedt een veel betere bescherming van gegevens dan e-mailen. Berichten die u via Veilig Mailen verzendt, worden versleuteld. Om toegang te krijgen tot een bericht, moet de ontvanger bovendien een extra stap doen om te bewijzen dat hij of zij ook echt de juiste ontvanger is.

Ik wil veilig mailen zonder abonnement 

U start zonder abonnement, kosteloos een Veilig Mailcontact via deze website (rechtspraak.nl).
U krijgt in twee stappen toegang tot de veilige mailomgeving.
  • U ontvangt u een e-mail. Met een klik op de knop in deze mail bevestigt u uw e-mailadres.
  • Daarna voert u de 6-cijferige verificatiecode in die u per sms ontvangt. 

Ik wil mailen:

Ik wil veilig mailen met abonnement

Als u geregeld processtukken en andere vertrouwelijke gegevens naar de Rechtspraak stuurt, werkt Veilig Mailen met een abonnement efficiënt en gebruikersvriendelijk. U kiest zelf een aanbieder van Veilig Mailen.


Ik wil mailen:

 

Goed om te weten

  • Communiceert u al digitaal met de Rechtspraak, bijvoorbeeld via Mijn Rechtspraak of Mijn CBM (Mijn Rechtspraak - Curatele, Bewind en Mentorschap)? Dan stuurt u documenten en berichten via die veilige manier. 
  • Verstuurt u een processtuk dat u volgens de wet moet ondertekenen? Lees dan in het procesreglement of u het document per post moet nasturen of aan welke andere voorwaarden dit moet voldoen. 
  • Wilt u advies over het gebruik van Veilig Mailen? Neem dan contact op met uw IT-dienstverlener of -adviseur. 
  • Wilt u niet mailen? U kunt documenten en dossierstukken ook opsturen of afgeven bij de informatiebalie van de rechtbank, het hof of college. 

 

 

Privacy

Persoonsgegevens zijn noodzakelijk om een correcte gerechtelijke procedure te voeren. De Rechtspraak gebruikt deze gegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn afgegeven.

Vraag en antwoord

Mag ik een reguliere mail sturen aan de Rechtspraak?

Voor het versturen van vertrouwelijke gegevens gebruikt u altijd Veilig Mailen. In andere gevallen, kunt u een reguliere mail sturen.

Heb ik een abonnement nodig om veilig te mailen met de Rechtspraak?

Nee, dat hoeft niet. U kunt via een directe link vanaf deze website zelf een veilig mailcontact starten met de Rechtspraak. U gaat naar de contactpagina en kiest eerst de rechtbank, hof of college waarmee u veilig wilt mailen. Daarna kiest u de soort zaak. Klik op bijbehorende link die eindigt op (Zivver.com) en volg de stappen. U hoeft geen mailadres in te vullen.

Het lukt niet om een veilige mail van de Rechtspraak te beantwoorden. Wat moet ik doen?

U kunt contact opnemen met het Rechtspraak Servicecentrum.

  

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

  • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
  • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

  • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact