Laden...

Dood Peter R. de Vries

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Dood Peter R. de Vries

Er zijn op dit moment 2 rechtszaken die een directe relatie hebben met de dood van Peter R. de Vries: strafzaak Iraklia (officieel: 13Iraklia) en strafzaak Hendon (26Hendon). Beide zaken dienen bij rechtbank Amsterdam.

Over deze strafzaken vindt u gedetailleerde informatie op 2 verschillende bekende-rechtszaakpagina's. Lees hieronder wat in welke zaak wordt behandeld.

Vrouwe Justitia Bloemenzee in de Lange Leidsedwarsstraat [foto: ANP/Robin Utrecht]

Strafzaak Iraklia

In de strafzaak Iraklia staan 2 verdachten voor de rechter: de 21-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E., die beiden op 6 juli 2021 kort na de schietpartij zijn aangehouden. Ze zitten sindsdien in voorarrest.  Op 3 november 2022 is besloten dat hun zaak opnieuw moet worden behandeld.

Strafzaak Hendon

In verband met de dood van De Vries zijn in juli 2022 3 andere verdachten opgepakt. Dit komt voort uit een onderzoek naar de opdrachtgever(s) van de schietpartij en andere betrokkenen. Begin november 2022 besloot de rechtbank dat de zaak gevoegd wordt bij Iraklia.