Laden...

Schietpartij 24 Oktoberplein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Schietpartij 24 Oktoberplein

Stand van zaken

24 Oktoberplein, Utrecht)

Op 1 juli 2019 begon de strafzaak tegen Gökmen T. die wordt verdacht van de schietpartij met terroristisch oogmerk op het 24 Oktoberplein in Utrecht op 18 maart 2019. De man wordt verdacht van drie strafbare feiten: moord of doodslag op meerdere personen met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

De rechtszaak bevindt zich nog in de voorbereidende fase.

Procedure

 
 1. Pro-formazittingen
  rechtbank Done
 2. Inhoudelijke behandeling
  rechtbank Active stap
 3. Uitspraak
  rechtbank nemen stap

Wat is een pro-formazitting?

Tijdens een pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, (eventueel) de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

Agenda

DatumOmschrijving
16-12-2019Derde pro-formazitting (9.30 uur)
2, 3, 5, 6 maart 2020Inhoudelijke behandeling

Ontwikkelingen

DatumOmschrijvingMeer informatie
23-9-2019Tweede pro-formazitting
4-9-2019Nadere informatie tweede pro-formazitting
1-7-2019Eerste pro-formazitting: onderzoek schietpartij besproken
26-6-2019Verdachte moet aanwezig zijn op zitting
17-4-2019 Planning eerste pro-formazitting
4-4-2019 Voorarrest verdachte opnieuw verlengd
22-3-2019Voorarrest verdachte maximaal verlengd
19-3-2019Voorarrest Gökmen T. in lopende zedenzaak

Procesdeelnemers

De volgende rechters behandelen deze zaak:

 • Dhr. mr. R. Veldhuisen (voorzitter)

 • Dhr. mr. drs. J. G. van Ommeren

 • Mw. mr. drs. C.M.A.T. van der Geest 

Zitting bijwonen

Rechtbank Maastricht Rechtbank Midden-Nederland

Zittingen in een strafzaak zijn meestal openbaar. U kunt als belangstellende een zitting bezoeken. De rechtszaak vindt plaats bij de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht.

De zitting is openbaar en publiek hoeft zich niet vooraf aan te melden. De ruimte voor het publiek in de zittingszaal is echter beperkt. Er is voor het publiek ook een videozaal opengesteld. Als die zalen vol zijn wordt de toegang geweigerd. De rechtbank verleent het publiek toegang op volgorde van binnenkomst. Om het gerechtsgebouw binnen te kunnen gaan is het bezit van een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Informatie voor journalisten

Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle vertegenwoordigers van de pers om zich vooraf aan te melden. Aanmelden voor zittingen kan bij de afdeling communicatie van de rechtbank Midden-Nederland via: midden-nederland@rechtspraak.nl.

De NOS heeft toestemming gekregen om opnames te maken in de zittingszaal. Voor het maken van opnames geldt een poolregeling. Om beelden te gebruiken maken overige media afspraken met de NOS. Andere camera- en radioploegen kunnen zich bij de afdeling communicatie aanmelden voor het krijgen van toegang tot het gerechtsgebouw.

Persvoorlichting rechtbank Midden-Nederland

 
 

Perscontact

Communicatie en (pers)voorlichting rechtbank Midden-Nederland,
Telefoon: 088 – 361 1788
E-mail: midden-nederland@rechtspraak.nl

Landelijke Persrichtlijn

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Persfaciliteiten

N.v.t. Er is slechts 1 camera toegelaten in de rechtszaal en er is sprake van een poolregeling. Neem voor meer informatie contact op met de rechtbank via:
midden-nederland@rechtspraak.nl.