Strafzaak tegen Willem Holleeder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Strafzaak tegen Willem Holleeder

Stand van zaken

Foto van een zittingszaal in de extra beveiligde rechtbank de Bunker Zittingszaal in rechtbank de Bunker [foto: Hollandse Hoogte]

Op 4 juli 2019 heeft de rechtbank Amsterdam aan Willem Holleeder een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor het uitlokken van 6 aanslagen tussen 2002 en 2006. Bij die aanslagen werden 5 moorden, een doodslag en een poging tot moord gepleegd en werd aan één slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toegebracht.

Lees hier de uitspraak en het nieuwsbericht erover.

Tegen het vonnis is hoger beroep ingesteld bij het gerechtshof Amsterdam.

Procedure

 1. Uitspraak
  rechtbank done
 2. Pro-formazittingen
  gerechtshof done
 3. Inhoudelijke behandeling
  gerechtshof Active stap
 4. Uitspraak
  gerechtshof Te nemen stap

Laatste nieuws

Volgende zitting op 13 november 2019

De volgende pro-formazitting in het hoger beroep is op woensdag 13 november 2019 om 10 uur. De zitting wordt gehouden in het Justitieel Complex Schiphol. Media die zich nog niet hebben geaccrediteerd worden verzocht dit te doen door een e-mail te sturen aan voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

De strafzitting in hoger beroep: hoe komt een uitspraak tot stand?

De advocaat-generaal (de officier van justitie in hoger beroep) vertelt waarvan hij de verdachte verdenkt. De raadsheer (rechter in hoger beroep) ondervraagt de verdachte en doet onderzoek. De advocaat-generaal vertelt of/waarom hij de verdachte schuldig vindt en welke straf/maatregel passend is. De advocaat verdedigt de verdachte en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. De verdachte krijgt het laatste woord.

Agenda

DatumOmschrijving

13 november 2019

Pro-formazitting in Justitieel Complex Schiphol

Ontwikkelingen in het hoger beroep

DatumOmschrijvingMeer informatie
21-08-2019Pro-formazitting hoger beroep
19-08-2019Pro-formazitting verplaatst van JCS naar Paleis van Justitie op IJdok

Procesdeelnemers

 
 

Gerechtshof

Raadsheren

mr. R.P. den Otter (voorzitter)
mr. H.S.G. Verhoeff
mr. R. Kuiper 

Griffiers

mr. O.F. Qane
mr. T. Kaandorp

Openbaar Ministerie

Advocaten-generaal

mr. L.N. Stempher
mr. J. Plooij
mr. C.L. de Jong

Verdediging

De advocaten van de verdachte zijn dhr. mr. S.L.J. Janssen en dhr. mr. R. Malewicz.

Persvoorlichting gerechtshof Amsterdam

Perscontact

Voor meer informatie, bel de afdeling Communicatie en persvoorlichting van het gerechtshof Amsterdam, telefoonnummer 088 - 361 36 09 of stuur een e-mail naar voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

Landelijke Persrichtlijn

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

Nieuwsberichten over de strafzaak tegen Willem Holleeder - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuwsberichten over de strafzaak tegen Willem Holleeder