Laden...

Strafzaak tegen Willem Holleeder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Bekende rechtszaken > Strafzaak tegen Willem Holleeder

Stand van zaken

Justitieel Complex Schiphol Justitieel Complex Schiphol [foto: Hollandse Hoogte]

Op 4 juli 2019 heeft de rechtbank Amsterdam aan Willem Holleeder een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor het uitlokken van 6 aanslagen tussen 2002 en 2006. Bij die aanslagen werden 5 moorden, een doodslag en een poging tot moord gepleegd en werd aan één slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toegebracht. Lees hier de uitspraak en het nieuwsbericht erover.

Bij het gerechtshof Amsterdam dient op dit moment het hoger beroep. Op 8 juli 2020 heeft het hof beslissingen gegeven op diverse verzoeken. Op 22 september 2020 start de inhoudelijke behandeling van de zaak.De zittingen vinden plaats in de beveiligde zaal in het Justitieel Complex Schiphol.

Procedure

 1. Uitspraak
  rechtbank done
 2. Pro-forma/regiezittingen
  gerechtshof done
 3. Inhoudelijke behandeling
  gerechtshof Active stap
 4. Uitspraak
  gerechtshof Te nemen stap

Agenda

DatumOmschrijving
22 september 2020Eerste zitting van de inhoudelijke behandeling (in het JCS)

Ontwikkelingen in het hoger beroep

DatumOmschrijvingMeer informatie
8-7-2020 Beslissingen van het hof op verzoeken ECLI:NL:GHAMS:2020:1904
25-5-2020Regiezitting
15-5-2020 Informatie voor de pers over de regiezitting op 25 mei
26-2-2020Pro-formazitting
2-12-2019Beslissing: zaak blijft bij hof in Amsterdam
13-11-2019Pro-formazitting
21-08-2019Eerste pro-formazitting in het hoger beroep
19-08-2019Bericht: pro-formazitting wordt verplaatst van JCS naar Paleis van Justitie op IJdok

Procesdeelnemers

 
 

Gerechtshof

Raadsheren

mr. R.P. den Otter (voorzitter)
mr. J.W.H.G. Loyson
mr. R. Kuiper

Griffiers

mr. O.F. Qane
mr. T. Kaandorp

Openbaar Ministerie

Advocaten-generaal

mr. L.N. Stempher
mr. J. Plooij
mr. C.L. de Jong

Verdediging

De verdachte wordt bijgestaan door advocaat dhr. mr. S.L.J. Janssen en advocaat mw. mr. D.N. de Jonge.

De strafzitting in hoger beroep: hoe komt een uitspraak tot stand?

De advocaat-generaal (de officier van justitie in hoger beroep) vertelt waarvan hij de verdachte verdenkt. De raadsheer (rechter in hoger beroep) ondervraagt de verdachte en doet onderzoek. De advocaat-generaal vertelt of/waarom hij de verdachte schuldig vindt en welke straf/maatregel passend is. De advocaat verdedigt de verdachte en vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt. De verdachte krijgt het laatste woord.

Persvoorlichting gerechtshof Amsterdam

Perscontact

Voor meer informatie, bel de afdeling Communicatie en persvoorlichting van het gerechtshof Amsterdam, telefoonnummer 088 - 361 36 09 of stuur een e-mail naar voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl.

Landelijke Persrichtlijn

De richtlijn geeft aan wat journalisten en rechtbanken en gerechtshoven mogen verwachten en hoe de gerechten de pers behoren te voorzien van informatie voorafgaande aan, tijdens en na de rechtszaken.

Aanvraagformulier persfaciliteiten

Schrijvende pers kan alle openbare zittingen bijwonen. Om privacyredenen is het alleen toegestaan om opnameapparatuur mee te nemen wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Aanvragen voor het maken van beeld- of geluidopnamen kunnen worden ingediend bij de communicatieadviseur.

Nieuwsberichten over de strafzaak tegen Willem Holleeder - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuwsberichten over de strafzaak tegen Willem Holleeder

 

 

Regiezitting Vandros: informatie voor de persRegiezitting Vandros: informatie voor de pershttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Regiezitting-Vandros-informatie-voor-de-pers.aspxAmsterdam14-5-2020 22:00:00Regiezitting Vandros (strafzaak Willem Holleeder): informatie voor de pers.<p><span><span>Op 25 mei 2020 om 10 uur vindt er in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol (JCS) een regiezitting plaats in de strafzaak Vandros. </span><br> <br> </span></p>
Zaak Holleeder blijft bij gerechtshof AmsterdamZaak Holleeder blijft bij gerechtshof Amsterdamhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Zaak-Holleeder-blijft-bij-gerechtshof-Amsterdam.aspxAmsterdam1-12-2019 23:00:00De behandeling van het hoger beroep van de zaak tegen Willem Holleeder wordt niet verwezen naar een ander gerechtshof. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag beslist. <p>De behandeling van het hoger beroep van de zaak tegen Willem Holleeder wordt niet verwezen naar een ander gerechtshof. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag beslist. </p>
Pro-formazitting Holleeder verplaatst van JCS naar Paleis van Justitie op IJdokPro-formazitting Holleeder verplaatst van JCS naar Paleis van Justitie op IJdokhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Zitting-pro-forma-verplaatst-van-JCS-naar-IJdok.aspxAmsterdam18-8-2019 22:00:00Verplaatsing zitting Holleeder van Schiphol naar Amsterdam.<p>De pro-formazitting van Willem Holleeder in hoger beroep vindt plaats in een van de zittingszalen van het gerechtshof Amsterdam op IJdok. </p><p><span aria-hidden="true"></span>De zitting zou eerst plaatsvinden in een zaal op het Justitieel Complex Schiphol. </p><p>De zitting is op woensdag 21 augustus 2019 en start om 10 uur. <span aria-hidden="true"></span></p>