Laden...

Hoger beroep rijksbelastingen via Mijn Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksNaar de rechter > Hoger beroep > Hoger beroep belastingzaak digitaal

Hoger beroep over een rijksbelastingzaak kan volledig digitaal via Mijn Rechtspraak. Bent u de andere partij, dan kunt u via Mijn Rechtspraak reageren op het hoger beroep. Ook kunt u er het dossier en de status inzien, aanvullende documenten sturen en communiceren met het gerechtshof.

Hoger beroep rijksbelastingen via Mijn Rechtspraak

Wat is Mijn Rechtspraak?

Mijn Rechtspraak is een afgeschermde, beveiligde omgeving waarin u digitaal informatie uitwisselt met het gerechtshof.

Heeft het gerechtshof meer informatie van u nodig, dan ontvangt u daarover een bericht in Mijn Rechtspraak. Heeft u een vraag over het dossier of wilt u aanvullende bewijsstukken sturen, dan doet u dat ook via Mijn Rechtspraak.

Welke voordelen biedt Mijn Rechtspraak?

  • Stap voor stap uw hogerberoepschrift maken en direct digitaal versturen. Zo weet u zeker dat u alle belangrijke zaken heeft vermeld.
  • Eenvoudig documenten in pdf-formaat versturen en ontvangen. Geen papieren post meer.
  • Altijd en overal het digitale dossier bekijken. En de laatste stand van zaken van de behandeling.
  • Digitale ontvangstbevestiging na elk (nieuw) ingediend document.
  • Per e-mail bericht als het gerechtshof een vraag of taak voor u heeft.
  • Veilig inloggen met uw DigiD.
Komt u door de uitspraak van de rechtbank direct in de problemen? En heeft u een hogerberoepsprocedure lopen? U kunt de rechter van het gerechtshof vragen om snel een voorlopige beslissing te nemen. Dat heet een verzoek om een voorlopige voorziening. Het verzoek kunt u indienen via Mijn Rechtspraak. Bekijk hoe dat werkt in de instructie Stukken indienen (pdf, 1,8 MB).

 

Voor welke zaken mogelijk?

Mijn Rechtspraak gebruiken kan in zaken waarbij de Belastingdienst de andere partij is. Deze rijksbelastingzaken gaan bijvoorbeeld over uw inkomstenbelasting, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Bijdrage Zvw), vennootschapsbelasting, erfbelasting, omzetbelasting (btw), motorrijtuigenbelasting, bpm en accijnzen.

Wat heeft u nodig?

Voor Mijn Rechtspraak gebruikt u:

  • uw DigiD (als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via de website van DigiD)
  • een computer, laptop of tablet
  • een actuele versie van een browser zoals Google Chrome, Edge, Firefox of Safari (niet: Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge Legacy)
  • uw e-mailadres

Gaat u in hoger beroep of reageert u op hoger beroep voor uw eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of commanditaire vennootschap (cv)? Ook dan logt u in met uw eigen DigiD.

Let op: wilt u in hoger beroep of reageert u op hoger beroep namens uw besloten vennootschap (bv), naamloze vennootschap (nv)? Of voor een organisatie zoals een stichting of vereniging? U logt dan in met eHerkenning (betrouwbaarheidsniveau 3). Lees hoe digitaal hoger beroep rijksbelastingen werkt voor professionals en organisaties.

 

 

Digitale toegang bestuursrecht en civiel recht

De maatschappij digitaliseert steeds meer. In die ontwikkeling gaat de Rechtspraak mee. De komende jaren biedt de Rechtspraak partijen in steeds meer bestuursrechtelijke en civiele zaken digitale toegang tot de rechter (pdf, 145,3 KB). Zo worden procedures sneller en toegankelijker.

Zie ook:

Relevante onderwerpen:

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar het kan verstandig zijn deskundig advies te vragen aan een advocaat of andere juridisch adviseur.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:

volg ons op instagram Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp