Laden...

Hoger beroep belastingen via Mijn Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksNaar de rechter > Hoger beroep > Hoger beroep belastingzaak digitaal

Hoger beroep over een belastingzaak kan volledig digitaal via Mijn Rechtspraak. Bent u de andere partij, dan kunt u via Mijn Rechtspraak reageren op het hoger beroep. Ook kunt u er het dossier en de status inzien, aanvullende documenten sturen en communiceren met het gerechtshof.

Hoger beroep belastingen via Mijn Rechtspraak

Wat is Mijn Rechtspraak?

Mijn Rechtspraak is een afgeschermde, beveiligde omgeving waarin u digitaal informatie uitwisselt met het gerechtshof.

Heeft het gerechtshof meer informatie van u nodig, dan ontvangt u daarover een bericht in Mijn Rechtspraak. Heeft u een vraag over het dossier of wilt u aanvullende bewijsstukken sturen, dan doet u dat ook via Mijn Rechtspraak.

Welke voordelen biedt Mijn Rechtspraak?

 • Stap voor stap uw hogerberoepschrift maken en direct digitaal versturen. Zo weet u zeker dat u alle belangrijke zaken heeft vermeld.
 • Eenvoudig documenten in pdf-formaat versturen en ontvangen. Geen papieren post meer.
 • Altijd en overal het digitale dossier bekijken. En de laatste stand van zaken van de behandeling.
 • Digitale ontvangstbevestiging na elk (nieuw) ingediend document.
 • Per e-mail bericht als het gerechtshof een vraag of taak voor u heeft.
 • Veilig inloggen met uw DigiD.
Komt u door de uitspraak van de rechtbank direct in de problemen? En heeft u een hogerberoepsprocedure lopen? U kunt de rechter van het gerechtshof vragen om snel een voorlopige beslissing te nemen. Dat heet een verzoek om een voorlopige voorziening. Het verzoek kunt u indienen via Mijn Rechtspraak.

 

Voor welke zaken mogelijk?

Mijn Rechtspraak kunt u gebruiken voor hoger beroep in alle soorten belastingzaken. De andere partij in uw zaak kan de Belastingdienst, een gemeente, een waterschap of een provincie zijn.

 • De Belastingdienst: uw zaak gaat bijvoorbeeld over inkomstenbelasting, loonbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Bijdrage Zvw), vennootschapsbelasting, erfbelasting, omzetbelasting (btw), motorrijtuigenbelasting, bpm en accijnzen. 
 • Een gemeente, waterschap of provincie: uw zaak gaat bijvoorbeeld over de WOZ-beschikking, onroerendezaakbelastingen (OZB), parkeerbelasting en waterschapsbelasting.

Wat heeft u nodig?

Voor Mijn Rechtspraak gebruikt u:

 • uw DigiD (als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via de website van DigiD)
 • een computer, laptop of tablet
 • een actuele versie van een browser zoals Google Chrome, Edge, Firefox of Safari (niet: Microsoft Internet Explorer, Microsoft Edge Legacy)
 • uw e-mailadres

Gaat u in hoger beroep of reageert u op hoger beroep voor uw eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) of commanditaire vennootschap (cv)? Ook dan logt u in met uw eigen DigiD.

Let op: wilt u in hoger beroep of reageert u op hoger beroep namens uw besloten vennootschap (bv), naamloze vennootschap (nv)? Of voor een organisatie zoals een stichting of vereniging? U logt dan in met eHerkenning (betrouwbaarheidsniveau 3). Lees hoe digitaal hoger beroep belastingen werkt voor professionals.

 

 

Digitale toegang bestuursrecht en civiel recht

De maatschappij digitaliseert steeds meer. In die ontwikkeling gaat de Rechtspraak mee. De komende jaren biedt de Rechtspraak partijen in steeds meer bestuursrechtelijke en civiele zaken digitale toegang tot de rechter (pdf, 145,3 KB). Zo worden procedures sneller en toegankelijker.

Zie ook:

Relevante onderwerpen:

Juridisch advies

Een advocaat of andere juridisch adviseur kan u adviseren over uw situatie, documenten voor u maken en het woord doen tijdens een zitting bijvoorbeeld.

Rechters en anderen bij de Rechtspraak zijn onpartijdig en onafhankelijk. Zij kunnen u informeren, maar niet adviseren.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Algemene vraag

Algemene vragen over de rechtspraak, vragen over bewind(voering) en ondersteuning bij het digitaal werken in Mijn Rechtspraak en Mijn CBM (was Mijn Bewind):

Lees meer over contact via WhatsApp

 • Maandag t/m donderdag: 8:00 uur tot 20:00 uur
 • Vrijdag: 8:00 uur tot 17:30 uur

Financiële vraag

Vragen over griffierecht, saldo-opgave, uitstel van betaling aanvragen/betalingsregeling, kopie van de nota en leverancierszaken:

088 361 10 01

rsc.financieel@rechtspraak.nl

 • Maandag t/m vrijdag: 8:00 tot 17:30 uur

Vraag over rechtszaak of dossier

Vraag over een lopende procedure: neem contact op met de rechtbank, het gerechtshof of het bijzonder college die de zaak behandelt.

Contact