Laden...

Contact bewind

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Bewind > Contact bewind

Bij bewind regelt een bewindvoerder de geldzaken van iemand die dat zelf niet kan. Alleen een persoon van 18 jaar of ouder kan onder bewind staan.

U vraagt bewindvoering aan bij de kantonrechter. Deze procedure valt onder het civiel recht. Een advocaat is niet verplicht.

Contact bewind

Wilt u een verzoek indienen voor het aanvragen, veranderen of stoppen van bewind? Of wilt u een formulier of klacht over een bewindvoerder indienen?

Naar welke rechtbank?

U kunt uw verzoek indienen bij de rechtbank in het gebied waar de persoon woont voor wie de maatregel bedoeld is. U doet dit bij de sector kanton/bewindsbureau van die rechtbank.

Contact met de rechtbank

Weet u welke rechtbank (en locatie) over het bewind gaat? Dan kunt u hieronder naar de contactgegevens van de sector kanton of het bewindsbureau van de desbetreffende rechtbank.

 

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar u kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon of WhatsApp

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Lees meer over contact via WhatsApp