Laden...

Contact

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Curatele > Contact

Bij curatele regelt een curator alle persoonlijke zaken en geldzaken van iemand die dat zelf niet kan. Alleen een persoon van 18 jaar of ouder kan onder curatele staan.

Curatele vraagt u aan bij de kantonrechter. Deze procedure valt onder het civiel recht. Een advocaat is niet verplicht.

Contact

Wilt u de kantonrechter vragen om curatele in te stellen, te veranderen of te stoppen? Of wilt u een formulier of klacht over een curator indienen?

Naar welke rechtbank?

U kunt uw verzoek indienen bij de rechtbank in het gebied waar de persoon woont (de betrokkene). U doet dit bij de sector kanton of het bewindsbureau van die rechtbank.

 

Contact met de rechtbank 

Weet u welke rechtbank (en locatie) over de curatele gaat? Dan kunt u hieronder naar de contactgegevens van de sector kanton of het bewindsbureau van de desbetreffende rechtbank.

 

 


 

 

Juridisch advies

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie? Hulp bij het opstellen van de stukken of bijstand tijdens de zitting? Een advocaat is in deze procedure niet verplicht, maar u kunt altijd een advocaat of andere juridisch adviseur inschakelen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.