Laden...

Schrijf in een brief wat u vindt van het verzoek over een OTS, VOTS of de verlenging van de OTS

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOnderwerpen > Ondertoezichtstelling > Schrijf in een brief wat u vindt van het verzoek over een OTS, VOTS of de verlenging van de OTS

Over de brief aan de kinderrechter

Voordat de zitting is, kunt u in een brief aan de kinderrechter laten weten wat u vindt van het verzoek over een ondertoezichtstelling (OTS), een voorlopige OTS (VOTS), een verlenging van de OTS of een ander verzoek bij een OTS. 

Let op: stuur de brief op tijd. In de brief van de rechtbank staat voor welke datum de rechtbank uw reactie moet hebben ontvangen. 

Komt uw reactie later, dan kan het zijn dat de kinderrechter het verzoek behandelt zonder uw schriftelijke reactie. U kunt wel op de zitting vertellen wat u van het verzoek vindt.


Volg de stappen

>Alles uitklappen

  • U mag de brief zelf maken. U kunt ook eerst juridisch advies vragen. U bent niet verplicht een advocaat in te schakelen. Het mag wel en kan verstandig zijn. 

    U mag ook iemand anders vragen de brief voor u te maken. 

    Zet in de brief:

    • waarom u het eens bent, niet eens bent of gedeeltelijk eens bent
    • uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer
    • het zaaknummer dat staat in de brief van de rechtbank
    • de datum
    • uw handtekening 

    Maak een kopie van uw brief, die u zelf bewaart. 

    Bent u het niet eens? En laat u dit weten? Dat heet in verweer gaan. Uw brief heet dan een verweerschrift.


  • Kijk of u documenten (bewijsstukken) heeft die uw verhaal onderbouwen. Maak kopieën van de documenten.


  • Stuur uw brief en de kopieën van de documenten per post naar de rechtbank (het adres staat in de brief). U mag dat ook doen nadat u eerst via Veilig Mailen de brief en documenten als bijlagen heeft gestuurd. 

    De rechtbank stuurt uw bericht en documenten door naar de andere betrokken mensen of organisaties. Zo heeft iedereen dezelfde informatie.


  • U kunt een aantal dingen doen voordat u naar de zitting gaat. 


 

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie of hulp, bezoek de contactpagina. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over hoe u ons kunt bereiken.