Laden...

Maatregelen en straffen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Maatregelen en straffen

Door het coronavirus kunnen procedures en regelingen anders zijn dan normaal.

 

 

Alle maatregelen en straffen procedures

  • Identiteitsfraude, internetfraude, oplichting en witwassen zijn verschillende vormen van fraude. U kunt als verdachte, slachtoffer of getuige betrokken zijn.
  • U kunt op verschillende manieren bij een strafzaak over kindermishandeling betrokken zijn, bijvoorbeeld als verdachte, degene die het slachtoffer bijstaat of als getuige.
  • Bij mediation voert u gesprekken onder begeleiding van 1 of 2 onafhankelijke deskundigen. Mediation naast rechtspraak kan in de plaats komen van een rechtszaak. Mediation in strafzaken is een vorm van herstelrecht en is onderdeel van de strafprocedure.
  • Wanneer u in voorlopige hechtenis zit, kunt u een verzoek indienen om dit voor korte tijd te onderbreken of voor langere tijd te laten schorsen.
  • Verkrachting, aanranding, kinderporno en kindermisbruik zijn voorbeelden van een zedenmisdrijf. U kunt als verdachte, slachtoffer of getuige betrokken zijn.

Staat uw procedure er niet bij?

Dat betekent niet direct dat de rechter uw zaak niet kan behandelen. De pagina naar de rechter kan u verder helpen.

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
Instagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur.