Laden...

Vreemdelingenbewaring

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksHome > Onderwerpen > Vreemdelingenbewaring

Bent u vastgezet omdat u geen Nederlandse nationaliteit heeft (vreemdeling bent) en Nederland moet verlaten? U kunt de rechter vragen om het besluit te beoordelen. U krijgt hierbij hulp van een advocaat en tolk.



Eerste beroep

U bent in vreemdelingenbewaring genomen door de IND. U gaat in beroep tegen uw inbewaringstelling.

Vervolgberoep

Vindt de rechter dat u terecht vastzit? U kunt op elk gewenst moment een vervolgberoep instellen tegen de voortduring van de maatregel.

Beroep tegen verlengingsbesluit

Zit u bijna 6 maanden vast, dan moet de IND een verlengingsbesluit nemen om u nog langer vast te mogen houden. Tegen het verlengingsbesluit kunt u in beroep gaan.

Beroepsprocedure vreemdelingenbewaring

U gaat in beroep tegen het besluit om u vast te zetten. De rechter beoordeelt of de maatregel ‘vreemdelingenbewaring’ terecht is genomen en of u recht heeft op een schadevergoeding.

Vraag en antwoord

Waarom is mijn zitting via een videoverbinding?

Sommige zittingszalen hebben een videoverbinding met de locatie waar u in bewaring bent gesteld. Dit is een praktische oplossing, want zo hoeft u niet onder bewaking naar een rechtszaal te worden gebracht.

Wat kost de beroepsprocedure vreemdelingenbewaring?

Stelt u een beroepsprocedure vreemdelingenbewaring in? U hoeft geen griffierechten te betalen.

Stelt u een beroepsprocedure vreemdelingenbewaring in? U hoeft geen griffierechten te betalen.

Hoe lang duurt de beroepsprocedure vreemdelingenbewaring?

Tussen het indienen van uw beroepschrift en de uitspraak van de rechter zitten 3 tot 5 weken. Hoger beroep ongeveer 6 maanden.

Heeft u een vraag?

Voor meer informatie of hulp, bezoek de contactpagina. Daar vindt u antwoorden op veelgestelde vragen en informatie over hoe u ons kunt bereiken.