Laden...

Zaak Altice Europe N.V. bij Ondernemingskamer ingetrokken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Amsterdam > Nieuws > Zaak Altice Europe N.V. bij Ondernemingskamer ingetrokken
Amsterdam, 17 december 2020


[aanpassing 17 december 2020]

Eerder is aangekondigd (zie onder) dat de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam op woensdag 23 december 2020 de verzoeken van enkele aandeelhouders in Altice Europe N.V. tot het treffen van onmiddellijke voorzieningen ten aanzien van die vennootschap zou behandelen. Partijen hebben de Ondernemingskamer bericht dat zij tot een schikking zijn gekomen en de zaak is ingetrokken. De mondelinge behandeling en de aangekondigde livestream komen daarmee te vervallen.

 

Livestream

Eerder bericht:

Op woensdag 23 december 2020 om 12.00 uur behandelt de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam de verzoeken van aandeelhouders in Altice Europe N.V. tot het treffen van onmiddellijke voorzieningen ten aanzien van die vennootschap. De behandeling wordt live uitgezonden vanaf 12.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen is de zitting niet toegankelijk voor publiek.

Belangstellenden kunnen de zitting volgen via een livestream, die op woensdag 23 december 2020 vanaf 12.00 uur wordt uitgezonden.

De link van de stream wordt hier later bekend gemaakt.

Pers

Media wordt verzocht om zich aan te melden bij de afdeling persvoorlichting van het gerechtshof Amsterdam. Dat kan d.m.v. een e-mail naar: voorlichting-hof-amsterdam@rechtspraak.nl. Wij raden journalisten aan de zitting te volgen via de livestream.

Waar gaat de zaak over?


Altice is een internationaal telecom- en kabelbedrijf, in het bijzonder actief in Frankrijk, met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Patrick Drahi is oprichter en uitvoerend bestuurder van Altice Europe en beschikt over de meerderheid van de stemmen in de aandeelhoudersvergadering. Een vennootschap van Drahi heeft een openbaar bod uitgebracht op alle uitstaande aandelen in Altice Europe. Daarbij zijn Drahi en Altice Europe zogenaamde pre-wired restructuring measures overeengekomen die tot gevolg hebben dat door een herstructurering de onderneming kan worden voortgezet zonder de aandeelhouders die het bod op hun aandelen niet aanvaarden. Op 7 januari 2021 zal de algemene vergadering van aandeelhouders over deze voorgenomen transactie een besluit nemen.

Twee groepen aandeelhouders vinden de door Drahi geboden prijs voor de aandelen te laag en menen dat de herstructureringsmaatregelen in dit geval niet toelaatbaar zijn. Zij verzoeken de Ondernemingskamer (i) drie niet-uitvoerend bestuurders bij Altice Europe te benoemen, (ii) Altice Europe te verbieden mee te werken aan het bod en de herstructureringsmaatregelen en (iii) te verbieden dat daarover op de aandeelhoudersvergadering op 7 januari 2021 wordt gestemd, dan wel te bepalen dat Drahi en aan hem gerelateerde entiteiten daarover niet mogen stemmen.

Deze verzoeken worden op 23 december 2020 behandeld. Daarnaast verzoeken deze aandeelhouders dat de Ondernemingskamer een onderzoek bij Altice Europe gelast. Dat verzoek zal op een later moment worden behandeld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten