Laden...

Vrijspraak van medeplegen dubbele doodslag Hellevoetsluis

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > Vrijspraak van medeplegen dubbele doodslag Hellevoetsluis
Den Haag, 22 december 2020

Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een verdachte vrijgesproken van het medeplegen van een dubbele doodslag, op tweede kerstdag 2016 te Hellevoetsluis. Op die dag zijn twee jonge mannen uit één familie op straat neergeschoten en korte tijd later als gevolg daarvan overleden.

Op de plaats delict zijn zowel 9 mm als ook 7.65 mm patroonhulzen gevonden; één van de twee 7.65 mm hulzen dichtbij een slachtoffer. Er zijn geen aanwijzingen dat de slachtoffers zijn geraakt door 7.65 mm patronen. Op 21 december 2017 is de schutter van de 9 mm patronen, met nog andere feiten, door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaren gevangenisstraf. Tegen deze uitspraak is geen hoger beroep ingesteld.

Het gerechtshof heeft niet kunnen vaststellen dat de nu vrijgesproken verdachte de schutter is geweest van de 7.65 mm patronen en ook niet dat er vooraf een nauwe en bewuste samenwerking is geweest met de andere schutter. Slecht één getuige zou de schietpartij hebben gezien. De verklaring van deze getuige is door de zeer vele wisselingen daarin, niet betrouwbaar en klopt ook niet met het technisch bewijs zoals dat op de plaats delict door de politie is aangetroffen. Ook direct na de schietpartij heeft verder niemand de verdachte op de plaats delict gezien.

De rechtbank sprak deze verdachte ook vrij voor het schietincident en veroordeelde hem onherroepelijk tot een gevangenisstraf voor de duur van één week voor een bedreiging van een aantal familieleden, waaronder een van de slachtoffers, eerder die middag. Het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen de vrijspraak in hoger beroep en liet nog nader onderzoek in de zaak doen. Het OM eiste een gevangenisstraf van 18 jaren.

Uitspraken

Meest gelezen berichten