Laden...

5,5 jaar cel voor jarenlang seksueel misbruik in zorgboerderijen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksGerechtshof Den Haag > Nieuws > 5,5 jaar cel voor jarenlang seksueel misbruik in zorgboerderijen
Den Haag, 04 december 2020

De nu 79-jarige leider van verschillende voormalige therapeutische zorginstellingen in Zuid-Holland is ook in hoger beroep veroordeeld. Het gerechtshof Den Haag heeft deze uitspraak gedaan in een zaak die al eerder veel media-aandacht trok. De therapeut en kerkelijk leider v. E. werd verdacht van jarenlang seksueel misbruik met verschillende van zijn vrouwelijke cliënten.

De zaak speelde in de jaren 2008-2015 in zorgboerderijen Hoeve de Nes en Hoeve Jedidja, op verschillende kleinschalige locaties rondom Gorkum. Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep tegen de vrijspraken van verkrachting, de verdachte omdat hij stelde onschuldig te zijn. Het gerechtshof komt net als de rechtbank tot vrijspraken van de verkrachtingen. Voor de wel bewezen ontuchtzaken met 3 van zijn voormalige cliënten legt het hof een hogere gevangenisstraf dan de rechtbank op. Al is de voormalige leider op gevorderde leeftijd, het recidivegevaar is nog hoog, aldus het hof. De veroordeelde moet terug in de cel en hoge schadevergoedingen betalen aan 2 van zijn slachtoffers. Hij mag zijn werk als therapeut niet uitoefenen. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten