Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.

 


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek

Publiek is beperkt welkom bij zittingen. Lees hier hoe u zich kunt aanmelden

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is voor een aantal diensten toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.
Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt het gerechtshof 's-Hertogenbosch weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde of met de griffie van het hof.  

Mijn zaak is uitgesteld

Neem bij vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde. Als u die niet heeft, dan kunt u contact opnemen met de griffie.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Bezoekadressen

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoonnummer

088 362 20 00

Bezoekadres

Paleis van Justitie
Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Uitspraak gewelddadige woningoverval in Helmond te volgen via livestreamUitspraak gewelddadige woningoverval in Helmond te volgen via livestreamhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Uitspraak-gewelddadige-woningoverval-in-Helmond-te-volgen-via-livestream.aspx's-Hertogenbosch24-11-2020 23:00:00De uitspraak in de zaak over een gewelddadige woningoverval in Helmond is maandag 30 november om 09:00 uur te volgen via een livestream. <p>Maandag 30 november doet het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch uitspraak in een strafzaak tegen 5 mannen. Zij worden verdacht van (betrokkenheid bij) het plegen van een gewelddadige woningoverval in Helmond. Belangstellenden kunnen de uitspraak volgen via een <a href="https://streams.nfgd.nl/uitspraak-in-zaak-gewelddadige-woningoverval-in-helmond" target="_blank">livestream</a>.</p>
Ontslag van rechtsvervolging na fatale burenruzie in GeleenOntslag van rechtsvervolging na fatale burenruzie in Geleenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Ontslag-van-rechtsvervolging-na-fatale-burenruzie-in-Geleen.aspx's-Hertogenbosch22-11-2020 23:00:00Het hof heeft 2 mannen onslagen van alle rechtsvervolging omdat zij handelden uit noodweer. Een burenruzie liep zodanig uit de hand dat een betrokkene dodelijk is geraakt. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak over een burenruzie die eindigde in een dodelijke schietpartij. De schutter en zijn medeverdachte zijn beide ontslagen van alle rechtsvervolging omdat zij handelden uit noodweer. De schutter wordt wel veroordeeld voor verboden wapenbezit. Eerder legde de rechtbank Limburg gevangenisstraffen van respectievelijk 8 en 6 jaar op. </p>
Uitspraak fatale burenruzie in Geleen te volgen via livestreamUitspraak fatale burenruzie in Geleen te volgen via livestreamhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Uitspraak-fatale-burenruzie-in-Geleen-te-volgen-via-livestream.aspx's-Hertogenbosch18-11-2020 23:00:00De uitspraak in de zaak over een fatale burenruzie in Geleen is maandag 23 november om 09:00 uur te volgen via een livestream. <p>Maandag 23 november doet het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch uitspraak in de strafzaak tegen 2 mannen die betrokken waren bij een fatale burenruzie in Geleen in 2018. Belangstellenden kunnen de uitspraak volgen via een <a href="https://streams.nfgd.nl/uitspraak-in-zaak-fatale-burenruzie-in-geleen" target="_blank">livestream</a>.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.