Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Bezoekadressen

's-Hertogenbosch

Paleis van Justitie
Leeghwaterlaan 8
5223 BA ‘s-Hertogenbosch


Openingstijden

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoonnummer

088 - 362 20 00

Praktisch

Zittingen

Er zijn dagelijks zittingen. De meeste zittingen zijn openbaar.


Regels en procedures


Pers

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Opnieuw 6 jaar cel voor doodsteken Poolse vriend in Rijen14-8-2017 22:00:00Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een inmiddels 23-jarige Poolse vrouw veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor doodslag op haar Poolse vriend in Rijen. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een inmiddels 23-jarige Poolse vrouw veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf voor doodslag op haar Poolse vriend in Rijen. Deze straf was lager dan de 9 jaar cel die door het OM was geëist maar komt overeen met de straf die de rechtbank Zeeland-West-Brabant eerder oplegde.  </p>
Celstraf en beroepsverbod voor ontucht met psychiatrische patiënten7-8-2017 22:00:00Een verpleegkundige uit Roermond is in hoger beroep veroordeeld voor het hebben van seks met 3 patiënten. Het hof legt hem hiervoor 3 jaar gevangenisstraf op, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.<p>Een 31-jarige verpleegkundige uit Roermond is in hoger beroep veroordeeld voor het hebben van seks met 3 psychiatrische patiënten die aan zijn zorg waren toevertrouwd. Het hof legt hem hiervoor 3 jaar gevangenisstraf op, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Tijdens zijn proeftijd moet de man zich houden aan een aantal voorwaarden. Ook mag hij 5 jaar lang zijn beroep niet uitoefenen. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBLIM:2015:7628" target="_blank">rechtbank Limburg</a> legde hem eerder dezelfde straf op.</p>
Ook in hoger beroep celstraf voor poging doodslag in Uden2-8-2017 22:00:00Een 32-jarige man uit Letland is in hoger beroep veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 18 voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan een poging tot doodslag van zijn huisgenoot in Uden. Een 32-jarige man uit Letland is in hoger beroep veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 18 voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan een poging tot doodslag van zijn huisgenoot in Uden. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2015:5182" target="_blank">rechtbank Oost-Brabant</a> legde hem hiervoor eerder een gevangenisstraf op van 36 maanden, waarvan 18 maanden voorwaardelijk.

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.