Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Het is ook weer mogelijk om groepsbezoeken te plannen. 

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

 Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

In hoger beroep 10 jaar celstraf na dubbele verkrachting en mishandelingIn hoger beroep 10 jaar celstraf na dubbele verkrachting en mishandelinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-10-jaar-celstraf-na-dubbele-verkrachting-en-mishandeling.aspx's-Hertogenbosch26-6-2022 22:00:00Een 23-jarige man is door gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 10 jaar cel. Hij heeft 2 vrouwen verkracht en een van hen opgesloten in haar eigen huis. De rechtbank Oost-Brabant legde de man een celstraf van 6 jaar op. <p>Een 23-jarige man is door gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 10 jaar cel. Hij heeft 2 vrouwen verkracht en een van hen opgesloten in haar eigen huis. De rechtbank Oost-Brabant legde de man een celstraf van 6 jaar op. <br></p>
Ook in hoger beroep 800.000 euro schadevergoeding voor gestolen schilderijenOok in hoger beroep 800.000 euro schadevergoeding voor gestolen schilderijenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Ook-in-hoger-beroep-800000-euro-schadevergoeding-voor-gestolen-schilderijen.aspx's-Hertogenbosch20-6-2022 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat een man uit België 800.000 euro aan de Staat moet betalen. Voor het hof staat vast dat hij betrokken is geweest bij de verkoop van gestolen schilderijen.<p><strong>Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat een man uit België 800.000 euro aan de Staat moet betalen. Voor het hof staat vast dat hij betrokken is geweest bij de verkoop van gestolen schilderijen. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde beslissing. </strong><br></p>
In hoger beroep 3 jaar cel na woningoverval in MiddelburgIn hoger beroep 3 jaar cel na woningoverval in Middelburghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-3-jaar-cel-na-woningoverval-in-Middelburg.aspx's-Hertogenbosch2-6-2022 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 34-jarige man uit Polen veroordeeld tot 3 jaar celstraf na een woningoverval in Middelburg. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 34-jarige man uit Polen veroordeeld tot 3 jaar celstraf. Hij heeft samen met een andere man een woningoverval gepleegd waarbij hij een vriend van de bewoner afperste en bedreigde. De <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBZWB:2021:1313&showbutton=true" target="_blank">rechtbank Zeeland-West-Brabant</a> veroordeelde hem tot 5 jaar cel. De medeverdachte ging niet in hoger beroep. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.