Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.

 


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek
Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Lees hier hoe u zich kunt aanmelden.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is sinds 2 juni voor een aantal diensten weer toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.
Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt het gerechtshof 's-Hertogenbosch weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde of met de griffie van het hof.  

Mijn zaak is uitgesteld

Neem bij vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde. Als u die niet heeft, dan kunt u contact opnemen met de griffie.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Alsnog 6 jaar cel voor doodslag in SchijndelAlsnog 6 jaar cel voor doodslag in Schijndelhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Alsnog-6-jaar-cel-voor-doodslag-in-Schijndel.aspx's-Hertogenbosch20-9-2020 22:00:00Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 31-jarige man opnieuw een celstraf van 6 jaar en een schadevergoeding opgelegd. Hij heeft een destijds 26-jarige jongen doodgeschoten. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 31-jarige man opnieuw een celstraf van 6 jaar en een schadevergoeding opgelegd. Hij heeft een destijds 26-jarige jongen doodgeschoten nadat deze de man had gechanteerd en bedreigd. De rechtbank Oost-Brabant sprak eerder van moord, maar legde dezelfde straf op. Het hof veroordeelt de man nu voor doodslag. </p>
Opnieuw 7 jaar cel na uit de hand gelopen 'spanking'-afspraakOpnieuw 7 jaar cel na uit de hand gelopen 'spanking'-afspraakhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Opnieuw-7-jaar-cel-na-uit-de-hand-gelopen-spanking-afspraak.aspx's-Hertogenbosch8-9-2020 22:00:00Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 51-jarige man opnieuw 7 jaar celstraf opgelegd. Hij wordt ervan verdacht een bejaarde man tijdens een ‘spanking’-afspraak op zijn hoofd te hebben geslagen en te hebben gestoken. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 51-jarige man opnieuw 7 jaar celstraf opgelegd. Hij wordt ervan verdacht een bejaarde man tijdens een ‘spanking’-afspraak op zijn hoofd te hebben geslagen en te hebben gestoken. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2018:1665" target="_blank">rechtbank Oost-Brabant</a> legde eerder dezelfde straf op. </p>
Ook in hoger beroep 10 jaar cel voor fatale steekpartij in BredaOok in hoger beroep 10 jaar cel voor fatale steekpartij in Bredahttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Ook-in-hoger-beroep-10-jaar-cel-voor-fatale-steekpartij-in-Breda.aspx's-Hertogenbosch8-9-2020 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 32-jarige man uit Breda veroordeeld tot 10 jaar cel voor het doodsteken van een 28-jarige stadsgenoot. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van in totaal 43.000 euro.<p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 32-jarige man uit Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor het doodsteken van een 28-jarige stadsgenoot. Ook moet hij een schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van in totaal 43.000 euro. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBZWB:2020:198" target="_blank">rechtbank Zeeland-West-Brabant</a> kwam eerder tot dezelfde uitspraak.</p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.