Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch zijn: Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Hier leest u meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn

Telefoon

088 362 20 00

Bezoekadres

Paleis van Justitie
Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.

Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof 's-Hertogenbosch 

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in het Paleis van Justitie. Groepsbezoeken zijn tijdelijk nog niet mogelijk.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen is het prettig als u metaalhoudende materialen zoals horloges en riemen thuis laat of voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Praktische zaken rondom getuigenverhoren in zaak Jos B.Praktische zaken rondom getuigenverhoren in zaak Jos B.https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Praktische-zaken-rondom-getuigenverhoren-in-zaak-Jos-B.aspx's-Hertogenbosch6-10-2021 22:00:00Op vrijdag 15 en 22 oktober 2021 worden op een openbare zitting deskundigen en een getuige gehoord.<p>Op vrijdag 15 en 22 oktober 2021 worden op een openbare zitting deskundigen en een getuige gehoord. Dat zijn deskundigen zoals een forensisch arts en een DNA-deskundige, maar ook een voormalig medegedetineerde van verdachte Jos B. Op beide dagen begint de zitting om 09.00 uur en er is op de genoemde dagen de hele dag voor uitgetrokken. </p>
Hof legt onderzoek in zaak vermogensbeheerder voorlopig stilHof legt onderzoek in zaak vermogensbeheerder voorlopig stilhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Hof-legt-onderzoek-in-zaak-vermogensbeheerder-voorlopig-stil.aspx's-Hertogenbosch29-9-2021 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat het onderzoek in een zaak tussen advocaten van een vermogensbeheerder en de Staat moet worden stilgelegd vanwege een strafrechtelijk onderzoek naar de vermogensbeheerder. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag in een tussenuitspraak beslist dat het onderzoek in een zaak tussen advocaten van een vermogensbeheerder en de Staat voorlopig moet worden stilgelegd. De reden daarvoor is een lopend strafrechtelijk onderzoek naar de vermogensbeheerder. </p>
In hoger beroep 12 jaar gevangenisstraf na wurgen ex-man vriendin en brandstichtingIn hoger beroep 12 jaar gevangenisstraf na wurgen ex-man vriendin en brandstichtinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-12-jaar-gevangenisstraf-na-wurgen-partner-ex-vriendin-en-brandstichting.aspx's-Hertogenbosch27-9-2021 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 40-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. Hij heeft de ex-man van zijn vriendin gewurgd en daarna het chalet waar het slachtoffer woonde in brand gestoken. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 40-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. Hij heeft de ex-man van zijn vriendin gewurgd en daarna het chalet waar het slachtoffer woonde in brand gestoken. De man is ook veroordeeld voor drugsbezit. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBLIM:2020:5198" target="_blank">rechtbank Limburg</a> legde de man eerder 14 jaar gevangenisstraf op. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.