Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Fors hogere gevangenisstraf en langer beroepsverbod voor huisarts die patiënten verkrachtteFors hogere gevangenisstraf en langer beroepsverbod voor huisarts die patiënten verkrachttehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/-Fors-hogere-gevangenisstraf-en-langer-beroepsverbod-voor-huisarts-die-patienten-verkrachtte.aspx's-Hertogenbosch21-3-2024 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft in twee zaken een 55-jarige huisarts veroordeeld tot in totaal 7 jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van 14 jaar. <div>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft in twee zaken een 55-jarige huisarts veroordeeld tot in totaal 7 jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van 14 jaar. Hij heeft vier van zijn patiënten – en één patiënt tweemaal – verkracht tijdens lichamelijk onderzoek. Daarnaast heeft hij zich schuldig gemaakt aan aanranding.<br></div>
Minderjarige dochter onttrokken aan ouderlijk: gezag hogere gevangenisstraf voor moederMinderjarige dochter onttrokken aan ouderlijk: gezag hogere gevangenisstraf voor moederhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Minderjarige-dochter-onttrokken-aan-ouderlijk-gezag-hogere-gevangenisstraf-voor-moeder.aspx's-Hertogenbosch13-3-2024 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 40-jarige vrouw veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf waarvan 2 jaar voorwaardelijk. Ze heeft haar dochter zonder toestemming van de vader meegenomen naar Litouwen. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 40-jarige vrouw veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf waarvan 2 jaar voorwaardelijk. Ze heeft haar dochter zonder toestemming van de vader meegenomen naar Litouwen. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2023:2051" target="_blank">rechtbank Oost-Brabant</a> veroordeelde haar eerder tot een gevangenisstraf van 20 maanden waarvan 17 maanden voorwaardelijk. <br></p>
NedTrain hoeft gezondheidsschade door chroom-6 niet te vergoedenNedTrain hoeft gezondheidsschade door chroom-6 niet te vergoedenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/nedtrain-hoeft-gezondheidsschade-door-chroom6-niet-te-vergoeden.aspx's-Hertogenbosch11-3-2024 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft beslist dat NedTrain niet aansprakelijk gehouden kan worden voor vermeende gezondheidsschade door blootstelling aan chroom-6.<p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft beslist dat NedTrain niet aansprakelijk gehouden kan worden voor vermeende gezondheidsschade door blootstelling aan chroom-6. Een groep van 30 voormalig re-integratiemedewerkers wilde een schadevergoeding van het bedrijf als gevolg van door hen gestelde gezondheidsschade. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBZWB:2021:4706" target="_blank">rechtbank Zeeland-West-Brabant</a> oordeelde eerder dat NedTrain wel smartengeld en schadevergoeding zou moeten betalen, maar dat de hoogte daarvan nog afhankelijk was van de omvang van de schade, die nog niet duidelijk was. Dit zou in een aparte procedure moeten worden vastgesteld.<br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.