Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.

 


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek
Publiek is beperkt welkom bij zittingen. Lees hier hoe u zich kunt aanmelden.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is voor een aantal diensten toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.
Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt het gerechtshof 's-Hertogenbosch weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde of met de griffie van het hof.  

Mijn zaak is uitgesteld

Neem bij vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde. Als u die niet heeft, dan kunt u contact opnemen met de griffie.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Gerechtshof ’s-Hertogenbosch gaat strafdossiers hoger beroep digitaal verstrekkenGerechtshof ’s-Hertogenbosch gaat strafdossiers hoger beroep digitaal verstrekkenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Gerechtshof-sHertogenbosch-gaat-strafdossiers-hoger-beroep-digitaal-verstrekken.aspx's-Hertogenbosch27-10-2020 23:00:00​Vandaag heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch weer een stap gezet in het digitaal werken in strafzaken. Dossiers kunnen voortaan niet alleen digitaal worden ontvangen, maar ook digitaal worden verstrekt en beheerd.<p>Vandaag heeft het gerechtshof ’s-Hertogenbosch met de uitrol van een nieuwe module weer een stap gezet in het digitaal werken in strafzaken. Dossiers kunnen voortaan niet alleen digitaal worden ontvangen, maar ook digitaal worden verstrekt en beheerd. Advocaten ontvangen strafdossiers in hoger beroep dan digitaal via Mijn Strafdossier. </p>
Ziekenhuis hoeft mogelijke schade door PIP-borstimplantaten niet te vergoedenZiekenhuis hoeft mogelijke schade door PIP-borstimplantaten niet te vergoedenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Ziekenhuis-hoeft-mogelijke-schade-door-PIP-borstimplantaten-niet-te-vergoeden.aspx's-Hertogenbosch26-10-2020 23:00:00Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat het Zuyderland Medisch Centrum (ZMC) geen schadevergoeding hoeft te betalen aan een patiënte.<p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat het Zuyderland Medisch Centrum (ZMC) geen schadevergoeding hoeft te betalen aan een patiënte. Zij heeft in 2003 PIP-borstimplantaten laten plaatsen bij dit ziekenhuis en stelt ernstige en zelfs levensbedreigende lichamelijke klachten te hebben gekregen als gevolg daarvan. De producent van die implantaten bleek ermee gefraudeerd te hebben. Eerder wees de rechtbank Limburg de vordering af. </p>
Vastgoedhandelaar moet groot bedrag terugbetalenVastgoedhandelaar moet groot bedrag terugbetalenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Vastgoedhandelaar-moet-groot-bedrag-terugbetalen.aspx's-Hertogenbosch21-10-2020 22:00:00Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 74-jarige vastgoedhandelaar veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een boete van € 90.000,00. Daarnaast moet hij aan de Staat 1.349.005,00 euro betalen.<p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 74-jarige vastgoedhandelaar veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een boete van € 90.000,00. Daarnaast moet hij aan de Staat  1.349.005,00 euro betalen ter ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. Dat bedrag zou hij verdiend hebben door valsheid in geschrifte en witwassen. Eerder legde <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBLIM:2018:11040">rechtbank Limburg</a> hem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 9 maanden op. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.