Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Doodslag na ruzie om hennepplantages: opnieuw 17 jaar celDoodslag na ruzie om hennepplantages: opnieuw 17 jaar celhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Doodslag-na-ruzie-om-hennepplantages-opnieuw-17-jaar-cel.aspx's-Hertogenbosch31-1-2023 23:00:00Een 55-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf. Hij schoot in 2012 een man dood in een vakantiewoning en heeft het lichaam vervolgens begraven. <p>Een 55-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot 17 jaar gevangenisstraf. Hij schoot in 2012 een man dood in een vakantiewoning en heeft het lichaam vervolgens begraven. De rechtbank Limburg veroordeelde hem eerder ook tot 17 jaar gevangenisstraf. <br></p>
Ook in hoger beroep jarenlange celstraf na liquidatie in EindhovenOok in hoger beroep jarenlange celstraf na liquidatie in Eindhovenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Ook-in-hoger-beroep-jarenlange-celstraf-na-liquidatie-in-Eindhoven.aspx's-Hertogenbosch25-1-2023 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 51-jarige man veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij werd verdacht van het in 2015 doodschieten van een 31-jarige man. De rechtbank Oost-Brabant legde hem eerder een celstraf van 22 jaar op. <div>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 51-jarige man veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij werd verdacht van het in 2015 doodschieten van een 31-jarige man. De <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/#%21/details?id=ECLI:NL:RBOBR:2017:6555" target="_blank">rechtbank Oost-Brabant</a> legde hem eerder een celstraf van 22 jaar op.<br></div>
In hoger beroep hogere celstraf na verkrachting Maastrichtse studenteIn hoger beroep hogere celstraf na verkrachting Maastrichtse studentehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-hogere-celstraf-na-verkrachting-Maastrichtse-studente.aspx's-Hertogenbosch23-1-2023 23:00:00Een 22-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij verkrachtte in de nacht na carnavalsdinsdag 2020 een studente in haar kamer in Maastricht. <div>Een 22-jarige man is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van 48 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij verkrachtte in de nacht na carnavalsdinsdag 2020 een studente in haar kamer in Maastricht. De straf is hoger dan de rechtbank Limburg eerder oplegde. De rechtbank veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. <br></div>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.