Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.

 


Het coronavirus, wat betekent dit voor het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

 

Toegankelijkheid gerechtshof

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek

Publiek is beperkt welkom bij zittingen. Lees hier hoe u zich kunt aanmelden

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van ons gerechtshof een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Centrale informatiebalie

De Centrale Informatiebalie is voor een aantal diensten toegankelijk. De coronamaatregelen blijven van kracht. Handel uw zaken bij de Centrale Informatiebalie daarom zoveel mogelijk af per post, telefonisch en/of per e-mail. Daarmee voorkomt u een te grote toeloop.
Lees hier hoe wij u van dienst zijn.

Mijn zaak

Het gerechtshof 's-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.
Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde of met de griffie van het hof.  

Mijn zaak is uitgesteld

Neem bij vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde. Als u die niet heeft, dan kunt u contact opnemen met de griffie.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u of heeft u van het gerechtshof gehoord wanneer en hoe (via telefonische beeldverbinding of met uw fysieke aanwezigheid) deze wordt gehouden.

 

Bezoekadressen

Openingstijden

Het gerechtshof is tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoonnummer

088 362 20 00

Bezoekadres

Paleis van Justitie
Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Hof wil nadere toelichting van deskundige in zaak over letsel dressuurpaardHof wil nadere toelichting van deskundige in zaak over letsel dressuurpaardhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Hof-wil-nadere-toelichting-van-deskundige-in-zaak-over-letsel-dressuurpaard.aspx's-Hertogenbosch18-1-2021 23:00:00Een deskundige moet duidelijkheid geven over de periode waarin het paard letsel aan de mond heeft opgelopen en of de manege en de amazone het letsel hadden moeten opmerken. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft in de zaak tussen de eigenaresse van een paard en een manege besloten nadere vragen te stellen aan de deskundige. De deskundige moet duidelijkheid geven over de periode waarin het paard letsel aan de mond heeft opgelopen en of de manege en de amazone het letsel hadden moeten opmerken. </p>
Opnieuw celstraf voor poging tot deelname aan ISOpnieuw celstraf voor poging tot deelname aan IShttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Opnieuw-celstraf-voor-poging-tot-deelname-aan-IS.aspx's-Hertogenbosch13-1-2021 23:00:00Opnieuw 413 dagen celstraf waarvan 180 dagen voorwaardelijk voor een 37-jarige vrouw. Ze heeft geprobeerd om zich aan te sluiten bij IS. <p>Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag opnieuw een celstraf opgelegd aan een 37-jarige vrouw uit Eindhoven. Het hof vindt net als de rechtbank Oost-Brabant bewezen dat ze heeft geprobeerd om zich aan te sluiten bij IS. De vrouw krijgt een celstraf van 413 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk.</p>
Ook in hoger beroep celstraf voor strooptocht langs kustOok in hoger beroep celstraf voor strooptocht langs kusthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Ook-in-hoger-beroep-celstraf-voor-strooptocht-langs-kust.aspx's-Hertogenbosch12-1-2021 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 45-jarige man veroordeeld tot 4 jaar cel. In de zomer van 2018 pleegde hij 36 inbraken in (kampeer)auto’s, pinde hij met een gestolen bankpas en had hij vervalste identiteitsbewijzen in bezit.<p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 45-jarige man veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. In de zomer van 2018 pleegde hij aan de kust van Zeeland en Zuid-Holland 36 inbraken in (kampeer)auto’s. Verder pinde hij met een gestolen bankpas en had hij vervalste identiteitsbewijzen in bezit. Het hof volgt hiermee de bewezenverklaring van de rechtbank Zeeland-West-Brabant maar komt wel tot een lagere gevangenisstraf. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.