Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

De anderhalvemeternorm is komen te vervallen. Dat betekent dat procespartijen, publiek en pers zonder beperkingen weer welkom zijn in onze gebouwen. Het is ook weer mogelijk om groepsbezoeken te plannen. 

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Voormalig belastingadviseur en penningmeester veroordeeld voor fraude met goede doelenstichtingenVoormalig belastingadviseur en penningmeester veroordeeld voor fraude met goede doelenstichtingenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Voormalig-belastingadviseur-en-penningmeester-veroordeeld-voor-fraude-met-goede-doelenstichtingen.aspx's-Hertogenbosch29-8-2022 22:00:00Een 64-jarige belastingadviseur is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij moet daarnaast ruim 3,9 miljoen euro aan de Staat terugbetalen. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 64-jarige belastingadviseur veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij heeft als bestuurder van goede doelenstichtingen diensten gedeclareerd alsof hij fiscale advieswerkzaamheden verrichtte. Hij moet naast de celstraf een bedrag van ruim 3,9 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. De 72-jarige penningmeester krijgt een taakstraf van 120 uur. <br></p>
Raadsheer (in opleiding) belastingrecht worden bij gerechtshof ’s-Hertogenbosch?Raadsheer (in opleiding) belastingrecht worden bij gerechtshof ’s-Hertogenbosch?https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Raadsheer-belastingrecht-worden-bij-gerechtshof-sHertogenbosch.aspx's-Hertogenbosch24-8-2022 22:00:00Ben je een ervaren fiscaal jurist, wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij en zoek je verdere vakinhoudelijke verdieping? Meld je dan in januari 2023 aan om raadsheer in opleiding te worden in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch.<p>Ben je een ervaren fiscaal jurist, wil je een bijdrage leveren aan de maatschappij en zoek je verdere vakinhoudelijke verdieping? Meld je dan in januari 2023 aan om raadsheer in opleiding te worden in het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. De opleiding start 1 juli 2023. Ben je al rechter of raadsheer, wellicht dat de <a href="https://www.werkenbijderechtspraak.nl/ghdbo-raadsheer-belastingrecht/" target="_blank">vacature voor raadsheer</a> iets voor jou is.<br></p>
Ook in hoger beroep geen sprake van koopovereenkomst tussen echtpaar en supermarktketenOok in hoger beroep geen sprake van koopovereenkomst tussen echtpaar en supermarktketenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Ook-in-hoger-beroep-geen-sprake-van-koopovereenkomst-tussen-echtpaar-en-supermarktketen.aspx's-Hertogenbosch15-8-2022 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat een koopovereenkomst tussen bewoners van een huis in Deurne en supermarktketen Aldi niet tot stand gekomen is. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot hetzelfde oordeel.<p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag beslist dat een koopovereenkomst tussen bewoners van een huis in Deurne en supermarktketen Aldi niet tot stand gekomen is. De <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOBR:2021:175&showbutton=true" target="_blank">rechtbank Oost-Brabant</a> kwam eerder tot hetzelfde oordeel. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.