Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Mondkapje en anderhalve meter afstand zijn verplicht in de gebouwen van de Rechtspraak. Wilt u een zitting bijwonen als publiek? Dan meldt u zich aan via dit aanmeldformulier. Journalisten melden zich bij de afdeling communicatie van rechtbank, hof of college. Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien.

Contact

Openingstijden

De openingstijden van het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch zijn: Maandag-vrijdag 8:30-17:00 uur

Hier leest u meer over de Centrale Informatiebalie en hoe wij u van dienst zijn

Telefoon

088 362 20 00

Bezoekadres

Paleis van Justitie
Leeghwaterlaan 8
5223 BA 's-Hertogenbosch
Plan uw route (google.nl)

Mailen met de Rechtspraak

Om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen, verzendt de Rechtspraak mail via een beveiligd platform.

Verminderde bereikbaarheid teams gerechtshof 1 december t/m 6 december

Momenteel vindt de renovatie van het kantoorgedeelte van het Bossche Paleis van Justitie plaats. De teams van hof (en rechtbank) krijgen een andere plek in het gebouw. Van woensdag 1 december tot en met maandag 6 december verhuizen de teams van het hof naar hun nieuwe werkplek. Hierdoor zijn ze (gedeeltelijk) minder goed bereikbaar.

Belt u op de verhuisdagen naar de groepsnummers van het team, dan kunt u worden doorgeschakeld naar de telefooncentrale. Zij verbinden u door met de juiste persoon of het juiste team. U kunt eventueel ook contact opnemen per e-mail. U krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.

Data interne verhuizing teams:

 • woensdag 1 december en donderdag 2 december: team familie- & jeugdrecht
 • vrijdag 3 december en maandag 6 december: team bedrijfsvoering
 • maandag 6 december en dinsdag 7 december: team handelsrecht
 • maandag 6 december en dinsdag 7 december: team belastingrecht
 • maandag 6 december en dinsdag 7 december: intake team strafrecht

De contactgegevens van de teams vindt u hier

Bedankt voor uw begrip.


Ressort

Werk- en rechtsgebied gerechtshof 's-Hertogenbosch 

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

Coronamaatregelen

 • In navolging van de aangescherpte coronamaatregelen moet publiek zich weer vooraf aanmelden als zij een rechtszaak willen bijwonen. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.
 • Groepsbezoeken zijn tijdelijk nog niet mogelijk.

Het is ook voor slachtoffers weer nodig om zich aan te melden als zij bij een strafzitting aanwezig willen zijn. Hier vindt u daar meer informatie over

We vragen journalisten die een zitting of uitspraak willen bijwonen zich ook weer vooraf te melden bij Communicatie & Voorlichting. Hier vindt u daar meer informatie over.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

 • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
 • U bent sinds 8 november 2021 verplicht om in de publieke ruimten van het Paleis van Justitie een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.
 • Het is niet nodig om een corona-toegangsbewijs te laten zien.
 • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
 • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
 • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Moord op Bredase garagehouder: 30 jaar celMoord op Bredase garagehouder: 30 jaar celhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Moord-op-Bredase-garagehouder-30-jaar-cel.aspx's-Hertogenbosch10-11-2021 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 53-jarige man veroordeeld tot 30 jaar cel. Hij heeft een garagehouder uit Breda vermoord door hem in brand te steken. De man moet ook tonnen aan schadevergoeding aan de nabestaanden betalen. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 53-jarige man veroordeeld tot 30 jaar cel. Hij heeft een garagehouder uit Breda vermoord door hem in brand te steken. De man moet ook tonnen aan schadevergoeding aan de nabestaanden betalen. De <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBZWB:2020:6012" target="_blank">rechtbank Zeeland-West-Brabant</a> legde hem eerder 20 jaar cel op en tbs met dwangverpleging. <br></p>
Praktische zaken rondom inhoudelijke behandeling zaak Jos B.Praktische zaken rondom inhoudelijke behandeling zaak Jos B.https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Praktische-zaken-rondom-inhoudelijke-behandeling-zaak-Jos-B.aspx's-Hertogenbosch4-11-2021 23:00:00Op 10, 15, 17, 19 en 24 november 2021 is de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in de zaak tegen Jos B. De zitting begint alle dagen om 09.00 uur en er is op de genoemde dagen de hele dag voor uitgetrokken.<div>Op 10, 15, 17, 19 en 24 november 2021 is de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep in de zaak tegen Jos B. De zitting begint alle dagen om 09.00 uur en er is op de genoemde dagen de hele dag voor uitgetrokken.<br></div>
Fors hogere straf na stalken ex-vriendin en brandstichtingenFors hogere straf na stalken ex-vriendin en brandstichtingenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Fors-hogere-straf-na-stalken-ex-vriendin-en-brandstichtingen.aspx's-Hertogenbosch1-11-2021 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 48-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar en 7 maanden. De man heeft zijn ex-vriendin gestalkt en brandgesticht aan de auto en in het bedrijfspand van haar nieuwe partner in Nuenen. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 48-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar en 7 maanden. De man heeft zijn ex-vriendin gestalkt en brandgesticht aan de auto en in het bedrijfspand van haar nieuwe partner in Nuenen. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder <a href="http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOBR:2019:4350">5 jaar gevangenisstraf op</a>.<br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.