Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

In hoger beroep 15 jaar cel en tbs voor het doden van ex-vriendinIn hoger beroep 15 jaar cel en tbs voor het doden van ex-vriendinhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-15-jaar-cel-en-tbs-voor-het-doden-van-ex-vriendin.aspx's-Hertogenbosch17-4-2024 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een 53-jarige man veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn ex-vriendin. Hij heeft haar doodgeslagen in haar eigen woning.<p>Het gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft een 53-jarige man veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn ex-vriendin. Hij heeft haar doodgeslagen in haar eigen woning. Het gerechtshof bevestigt hiermee het eerdere vonnis van de <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/details?id=ECLI:NL:RBLIM:2023:3900&showbutton=true&keyword=&idx=1" target="_blank">rechtbank Limburg</a>. <br></p>
Celstraffen en taakstraffen voor groep jongens wegens ontuchtCelstraffen en taakstraffen voor groep jongens wegens ontuchthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Celstraffen-en-taakstraffen-voor-groep-jongens-wegens-ontucht.aspx's-Hertogenbosch17-4-2024 22:00:00Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch veroordeelt vier jongens tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten zij elk een taakstraf uitvoeren van 180 uur. <p>Het gerechtshof in 's-Hertogenbosch veroordeelt vier jongens tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten zij elk een taakstraf uitvoeren van 180 uur. Volgens het hof hebben de verdachten zich in 2019 schuldig gemaakt aan ontucht met een minderjarig meisje, waarbij in het geval van de hoofdverdachte dit twee keer is gebeurd, met twee verschillende meisjes. In het tweede geval hebben de jongens samen groepsseks gehad met een minderjarig meisje. Ook hier is volgens het hof sprake van ontucht. Het hof komt daarmee tot een andere conclusie dan de <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Oost-Brabant/Nieuws/Paginas/Celstraffen-voor-groepsverkrachting-in-sHertogenbosch.aspx#%3a~%3atext=De%20rechtbank%20Oost-Brabant%20heeft%2cmaximale%20jeugddetentie%20van%202%20jaar." target="_blank">rechtbank</a>, die de jongens eerder veroordeelde voor groepsverkrachting. <br></p>
Fors hogere gevangenisstraf en langer beroepsverbod voor huisarts die patiënten verkrachtteFors hogere gevangenisstraf en langer beroepsverbod voor huisarts die patiënten verkrachttehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/-Fors-hogere-gevangenisstraf-en-langer-beroepsverbod-voor-huisarts-die-patienten-verkrachtte.aspx's-Hertogenbosch21-3-2024 23:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft in twee zaken een 55-jarige huisarts veroordeeld tot in totaal 7 jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van 14 jaar. <div>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft in twee zaken een 55-jarige huisarts veroordeeld tot in totaal 7 jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van 14 jaar. Hij heeft vier van zijn patiënten – en één patiënt tweemaal – verkracht tijdens lichamelijk onderzoek. Daarnaast heeft hij zich schuldig gemaakt aan aanranding.<br></div>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.