Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of een online zitting.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Woonwagenbewoner moet afstamming bewijzen voor schadevergoeding van gemeenteWoonwagenbewoner moet afstamming bewijzen voor schadevergoeding van gemeentehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Woonwagenbewoner-moet-afstamming-bewijzen-voor-schadevergoeding-van-gemeente.aspx's-Hertogenbosch4-9-2023 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft besloten dat een woonwagenbewoner eerst moet bewijzen dat hij afstamt van woonwagenbewoners, om te kunnen beoordelen of gemeente Land van Cuijk onrechtmatig handelt en hem een schadevergoeding moet betalen.<p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft besloten dat een woonwagenbewoner eerst moet bewijzen dat hij afstamt van woonwagenbewoners. Daarna kan het hof beoordelen of gemeente Land van Cuijk – die hem geen standplaats toekent – onrechtmatig handelt en hem een schadevergoeding moet betalen. De rechtbank Oost-Brabant stelde de woonwagenbewoner eerder in het gelijk.<br></p>
Week van de Rechtspraak: een rechter voor de klasWeek van de Rechtspraak: een rechter voor de klashttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Week-van-de-rechtspraak-een-rechter-voor-de-klas.aspx's-Hertogenbosch31-8-2023 22:00:00Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november is de jaarlijkse Week van de Rechtspraak. Een week waarin gerechten activiteiten organiseren om scholieren, studenten en publiek kennis te laten maken met de rechtspraak. <p>Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november is de jaarlijkse Week van de Rechtspraak. Een week waarin activiteiten worden georganiseerd om scholieren, studenten en publiek kennis te laten maken met de rechtspraak. Enthousiaste collega's van gerechtshof 's-Hertogenbosch komen in die week graag op bezoek in de klas voor een gastles op een middelbare school of mbo.<br></p>
Opnieuw vrijspraak van donateursfraude en financiering ISOpnieuw vrijspraak van donateursfraude en financiering IShttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Opnieuw-vrijspraak-van-donateursfraude-en-financiering-IS.aspx's-Hertogenbosch9-8-2023 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft twee mannen van 43 en 40 jaar opnieuw vrijgesproken. Ze werden verdacht van het vervalsen van de donateursadministratie van de moskee in Geleen en financiering van IS. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft twee mannen van 43 en 40 jaar opnieuw vrijgesproken. Ze werden verdacht van het vervalsen van de donateursadministratie van de moskee in Geleen. De 43-jarige man werd ook beschuldigd van het financieren van IS of andere terroristische groeperingen. De rechtbank Limburg sprak de mannen eerder ook vrij. <br></p>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.