Laden...

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Gerechtshoven > Gerechtshof s-Hertogenbosch

Maandag 29 mei (tweede pinksterdag) zijn wij gesloten.

Zittingen

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch behandelt zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten, via een schriftelijke behandeling of via tele(fonisch)horen of Skype.

Bent u opgeroepen voor een zitting?

  • Neem uw oproep voor de zitting mee (eventueel digitaal op uw telefoon).
  • Er is toegangscontrole met metaaldetectie. Om onnodig oponthoud te voorkomen, is het prettig als u metaalhoudende materialen thuis laat en voorwerpen als horloges en riemen voor de detectie al afdoet.
  • In het Paleis van Justitie wordt u opgevangen en begeleid naar de juiste zaal.
  • Heeft u gezondheidsklachten: belt u dan de griffie en blijf thuis. Dan kijken we naar een oplossing.

 

Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch  Nieuws gerechtshof 's-Hertogenbosch

 

 

Jeugddetentie en rijontzegging na aanrijden politieagentJeugddetentie en rijontzegging na aanrijden politieagenthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Jeugddetentie-en-rijontzegging-voor-aanrijden-politieagent.aspx's-Hertogenbosch23-5-2023 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch legt een 23-jarige man 10 maanden jeugddetentie en 3 jaar rijontzegging op. Een 24-jarige man is door het hof vrijgesproken. De mannen zijn onder meer vervolgd voor het aanrijden van een motoragent. <p>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch legt een 23-jarige man 10 maanden jeugddetentie en 3 jaar rijontzegging op. Een 24-jarige man is door het hof vrijgesproken. De mannen zijn onder meer vervolgd voor het aanrijden van een motoragent. <br></p>
Nieuw bestuurslid gerechtshof 's-HertogenboschNieuw bestuurslid gerechtshof 's-Hertogenboschhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/Nieuw-bestuurslid-gerechtshof-shertogenbosch.aspx's-Hertogenbosch23-5-2023 22:00:00Per 1 september 2023 is Ester Cardinaal niet-rechterlijk bestuurslid van gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Ze volgt Paul Scholte op, die in januari dit jaar vanwege het aflopen van zijn benoemingstermijn stopte. <p><strong>De minister voor Rechtsbescherming heeft Ester Cardinaal voorgedragen voor benoeming tot niet-rechterlijk bestuurslid van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Zij volgt Paul Scholte op, van wie de maximale zittingstermijn in januari afliep. Zij start op 1 september a.s.</strong><br></p>
In hoger beroep geen straf na hulp bij zelfdoding vaderIn hoger beroep geen straf na hulp bij zelfdoding vaderhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-s-Hertogenbosch/Nieuws/Paginas/In-hoger-beroep-geen-straf-na-hulp-bij-zelfdoding-vader.aspx's-Hertogenbosch3-5-2023 22:00:00Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft beslist dat een 52-jarige man geen straf krijgt nadat hij zijn vader heeft geholpen bij zijn zelfverkozen dood. De rechtbank Limburg legde hem eerder een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden op. <div>Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft beslist dat een 52-jarige man geen straf krijgt nadat hij zijn vader heeft geholpen bij zijn zelfverkozen dood. De <a href="https://uitspraken.rechtspraak.nl/#%21/details?id=ECLI:NL:RBLIM:2019:1740" target="_blank">rechtbank Limburg</a> legde hem eerder een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden op. <br></div>

Vraag en antwoord

Kan ik een zitting bijwonen bij het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

De meeste zittingen zijn openbaar voor het publiek. U kunt plaatsnemen op de publieke tribune om de zitting bij te wonen. Groepen (meer dan 5 personen) die een zitting willen bijwonen dienen contact op te nemen met de centrale informatiebalie.

Hoe dien ik een klacht in over het gerechtshof 's-Hertogenbosch?

Als u vindt dat u niet correct behandeld bent door een medewerker of rechter van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch kunt u een klacht indienen. Dit kan tot 1 jaar na het voorval. Het gerechtsbestuur kan een klachtadviescommissie instellen om over de klacht te adviseren.

Kan ik mijn auto parkeren bij het Paleis van Justitie?

In de directe omgeving van het Paleis van Justitie vindt u drie parkeergarages (betaald parkeren). In de parkeergarage onder het plein van het Paleis van justitie zijn slechts 60 plaatsen. Aan het 'Stationsplein' ligt ook een Parkeergarage.