Bestemmingsplan voor uitbreiding winkelcentrum Leidsenhage niet geschorst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad van State > Nieuws > Bestemmingsplan voor uitbreiding winkelcentrum Leidsenhage niet geschorst
Den Haag, 20 januari 2016

Het bestemmingsplan dat uitbreiding en vernieuwing van winkelcentrum Leidsenhage mogelijk maakt, wordt niet geschorst. Dit betekent dat de gemeente Leidschendam-Voorburg mag beginnen met de herontwikkeling van het winkelcentrum. Dit volgt uit een voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag.

Gebouw Raad van State
Raad van State [foto: ministerie van Algemene Zaken]

Enkele vastgoedfondsen die winkels beheren in Den Haag en Rijswijk, hadden de voorzieningenrechter gevraagd het bestemmingsplan voorlopig te schorsen. Volgens hen is er geen behoefte aan meer detailhandel en leidt het bestemmingsplan tot onaanvaardbare leegstand in de andere winkelgebieden. De Afdeling bestuursrechtspraak zal in de loop van 2016 een definitieve uitspraak doen over dit bestemmingsplan.

Behoefte en leegstand

Naar het voorlopige oordeel van de voorzieningenrechter mocht de gemeenteraad ervan uitgaan dat er een 'actuele, regionale behoefte' bestaat aan de uitbreiding van Leidsenhage. Ook zal naar verwachting door het bestemmingsplan geen onaanvaardbare leegstand ontstaan in het centrum van Den Haag en winkelcentrum In de Boogaard, aldus de voorzieningenrechter. Hierbij is van belang dat ook na de herontwikkeling van Leidsenhage nog ontwikkelingsmogelijkheden in de regio Haaglanden overblijven voor detailhandel.

Leidsenhage

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk een deel van de bestaande winkels en kantoren te slopen en het winkelcentrum uit te breiden met maximaal ongeveer 30.000 m² aan winkelruimte. De gemeenteraad wil dat meer winkels in het midden- en middenhoge segment en met een vernieuwend karakter zich gaan vestigen in Leidsenhage.

Lees hier de volledige tekst van de voorlopige uitspraak.

Uitspraken

Afzender

Meest gelezen berichten