Minister mocht Haagse imam een gebiedsverbod opleggen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRaad van State > Nieuws > Minister mocht Haagse imam een gebiedsverbod opleggen
Den Haag, 30 mei 2018

Toenmalig minister Blok van Veiligheid en Justitie mocht imam Fawaz Jneid een gebiedsverbod opleggen voor de Haagse wijken Schilderswijk en Transvaal. Dat blijkt uit een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (30 mei 2018). De minister legde de imam in augustus 2017 een gebiedsverbod op voor een periode van 6 maanden.

De Afdeling bestuursrechtspraak oordeelt in de uitspraak dat de imam vanwege zijn optreden in de Haagse wijken in verband kan worden gebracht met het ondersteunen van terroristische activiteiten. Om redenen van nationale veiligheid kon de minister hem een verbod opleggen om in die wijken te komen. Hoewel het gebiedsverbod de vrijheid van meningsuiting en godsdienst van Jneid beperkt, is die beperking in dit geval gerechtvaardigd. De Afdeling bestuursrechtspraak bevestigt daarmee een eerdere uitspraak van de rechtbank Den Haag die in november 2017 een uitspraak deed over het gebiedsverbod.

Uitspraken

Afzender

Meest gelezen berichten